Overleg gebruiker:WijWijs

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Sietske in het onderwerp Karim - Suggesties
Hallo WijWijs, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.773 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Verwijderde pagina[brontekst bewerken]

Hallo WijWijs, welkom op Wikipedia. Ik zag vanavond een door jou aangemaakte pagina. Deze betrof een persoon en was zeer duidelijk op een aanprijzende manier geschreven. Werving, aanprijzing en reclame zijn zaken waarvoor Wikipedia expliciet niet bedoeld is. Daarom heb ik het nodig gevonden de pagina te verwijderen. Zie hierboven links naar o.a. pagina over de do's en don'ts op de Nederlandstalige Wikipedia. Met vriendelijke groet, Apdency (overleg) 27 dec 2019 20:41 (CET)Reageren

En ik heb het artikel over het boek verwijderd omdat de tekst letterlijk afkomstig was van de uitgever. Zonder schriftelijke toestemming schend je daarmee auteursrechten. Zie ook deze hulppagina en eventueel deze pagina over teksten vrijgeven. Velocitas(↑) 27 dec 2019 20:45 (CET)Reageren

Karim Amghar[brontekst bewerken]

Beste WijWijs, welkom op Wikipedia. Zou u bronvermelding kunnen toevoegen aan dit artikel? Conform deze richtlijn is dat bij levende personen extra gewenst, maar indien deze bronnen betrouwbaar en onafhankelijk zijn kunnen ze ook de relevantie van deze persoon aangeven en een neutraal standpunt waarborgen.

Verder lijkt u gezien uw gebruikersnaam nauwer betrokken; zoals op deze pagina te lezen is het dan vaak erg lastig om afstandelijk en neutraal te blijven. Wellicht goed om bij stil te staan. (Indien het betaald bijdragen betreft, dient dit expliciet aangegeven te worden.)

Succes verder en bij eventuele vragen: stel ze gerust hieronder of aan onze helpdesk. Mvg, Encycloon (overleg) 27 dec 2019 22:02 (CET)Reageren

Nog een laatste punt: organisatienamen zijn als gebruikersnaam niet toegestaan. Zou u dit account willen hernoemen of een nieuw account kunnen aanmaken? Encycloon (overleg) 27 dec 2019 22:05 (CET)Reageren

Hoi WijWijs! Ik heb het artikel over Karim Amghar zojuist voorgedragen voor verbetering. Als deze man inderdaad regelmatig uitgenodigd wordt in praatprogramma's, wordt hij blijkbaar als autoriteit beschouwd en lijkt hij me voldoende encyclopedisch. Ik mis echter verwijzingen naar artikelen (in kranten en op internet) waaruit zijn aanwezigheid blijkt, en daarnaast leest het huidige artikel meer als een Curriculum Vitae dan als een neutraal verhaal over een persoon. Zou je daar nog mee aan de slag kunnen? Mocht je vragen hebben, laat het gerust weten! Groetjes, Sietske | Reageren? 28 dec 2019 13:45 (CET)Reageren

Karim - Suggesties[brontekst bewerken]

Dag WijWijs / Ridge,

Geeft niet als je het nog moet leren hoor. Zo zijn we hier allemaal begonnen! Ik zag dat je hier en daar wat referenties had meegegeven. Dat is al een goed begin: als iemand meerdere keren in landelijke pers genoemd wordt, is dat een goede indicatie van iemands bekendheid. Ik ga je niet teveel op weg helpen (als ik te lang bij het koffie-apparaat blijf staan wiki'en, gaan mijn collega's vragen stellen), maar als tips zal ik je vast meegeven:

  1. Probeer neutraal en relevant te schrijven. Voorbeeld: Als iemand bekend is vanwege het hardlopen, is het interessant om zijn toptijden te weten. Als iemand bekend is, en in zijn vrije tijd hardloopt, is dat lopen niet relevant, en volstaat het om iets te zeggen als "Zijn hobby is hardlopen".
  2. Bronvermelding staat nooit in de lopende tekst, maar als referentie onderaan het artikel. Kijk bijvoorbeeld op het artikel Elizabeth Koning hoe je een verwijzing kunt maken, of - een iets eenvoudiger methode - op North Sentinel Island.
  3. Vraag gerust ook hulp op de lijst met te verwijderen pagina's waar jouw artikel genomineerd is. Wanneer je eenmaal laat merken dat je graag wilt bijleren, en tips wilt, is er altijd wel iemand die je wil helpen.
  4. Je kunt reacties op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes, dus zo: ~~~~. Bij opslaan verandert dat automatisch in je gebruikersnaam en de datum. Andere wikipedianen kunnen zo makkelijker op je reageren.

Succes! Sietske | Reageren? 30 dec 2019 16:35 (CET)Reageren