Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:WubbeAdit

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Edoderoo in het onderwerp Directe verwijdering van Draft:KUBO

Hallo WubbeAdit, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook jij hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast zie je enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide.

Ga vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
Dqfn13 (overleg) 17 nov 2021 10:52 (CET)Reageren

Directe verwijdering van Draft:KUBO

[brontekst bewerken]

Beste WubbeAdit, welkom op Wikipedia. Ik heb uw/je artikel Draft:KUBO helaas (direct) moeten verwijderen, omdat het in de aanwezige vorm niet geschikt was voor Wikipedia.

Deze directe verwijdering heeft de volgende reden:

  • Expliciete reclame - Wikipedia kent een neutraal standpunt. Wervende teksten horen hier dan ook niet thuis.

Meer informatie is na te lezen op Wikipedia:Vijf zuilen, een samenvatting van richtlijnen die het karakter van Wikipedia bepalen. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers.

Met vriendelijke groeten,

Dqfn13 (overleg) 17 nov 2021 10:52 (CET)Reageren

Beste Dqfn13
Bedankt voor de reactie. Zou u kunnen toelichten over welke stuk dit gaat, zodat wij de copy hiervan kunnen veranderen?
Het zou namelijk om een wiki pagina gaan voor het bedrijf KUBO. Ik kan bijvoorbeeld begrijpen dat het stukje over de semi-gesloten kas veranderd moet worden.
Ik hoor graag u reactie.
Met vriendelijke groet, WubbeAdit (overleg) 17 nov 2021 11:00 (CET)Reageren
Hallo WubbeAdit, het gaat vooral om de algehele toon in het artikel: er wordt veel gerealiseerd, er is een kloppend hart en ambitie, er is veel groot en prominent... en zo zijn er veel meer wezelwoorden en superlatieven die niet in een neutraal artikel thuis horen. De bedrijfsnaam valt ook erg vaak en er zaten flink wat marketingtermen in, dat maakt dat een encyclopedisch artikel niet als zodanis leest, maar als een foldertekst. Natuurlijk kan de kas kort beschreven worden, voor het uitgebreide is er dan het artikel dat al langer bestaat.
Ik zie ook dat er over "wij" gesproken wordt, vergeet niet dat een gebruikersnaam voor één persoon bedoeld is. Communicatie wordt erg lastig als er meerdere personen met een account werken. Ik begrijp daaruit ook dat het artikel is aangemaakt vanuit het bedrijf zelf, vergeet niet dat er dan ook gemeld moet worden dat het om een betaalde bijdrage gaat. Omdat men er dus ook bij betrokken is, is het ook erg lastig om objectief over het bedrijf te schrijven, dat komt dan dus erg dicht in de buurt van zelfpromotie. Wikipedia is een neutrale en objectieve encyclopedie, het is geen verlengstuk van de eigen site of een plek waar men gratis naamsbekendheid kan genereren.
Mochten er nog vragen zijn: stel die gerust hieronder, ik zal ze dan hier beantwoorden. Zijn jullie het niet met mijn oordeel eens, dan kan er op deze verzoekpagina een (middels argumenten onderbouwd) terugplaatsverzoek ingediend worden. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 17 nov 2021 11:29 (CET)Reageren
Beste Dqfn13,
Bedankt voor de toelichting! Het is inderdaad zo dat er meerdere personen betrokken zijn. Ik ben alleen degene die het op wikipedia moet zetten. Daarnaast ook bedankt voor de herinnering dat er gemeld moet worden dat het een betaalde bijdrage is.
Het is nu duidelijk waaraan gewerkt moet worden.
Met vriendelijke groet, WubbeAdit (overleg) 17 nov 2021 11:38 (CET)Reageren
De tekst die nu is geplaatst, is ook gewoon een reclame-folder-tekst. Niet zo vreemd, want Wubbe is een reclamebureau dat in opdracht van KUBO werkt. Maar Wikipedia is geen gratis reclame-medium, en geen gratis website om een bedrijf in de picture te zetten. Ook is het niet de bedoeling om te schrijven over zaken waar je WP:ZELF nauw bij betrokken bent. Daarbij moeten betaalde opdrachten duidelijk worden vermeld op de eigen gebruikerspagina, en ik heb niet de indruk dat dit reclamebureau pro deo voor KUBO werkt. Edoderoo (overleg) 18 nov 2021 14:35 (CET)Reageren
Beste Edoderoo, Bedankt voor je opmerking. We gaan er nog even voor zitten. Het klopt inderdaad dat wij niet pro deo voor KUBO werken. Dit heb ik nu vermeld op mijn gebruikerspagina. De vermelding heb ik zelf geschreven, omdat de ''template:paid" om een een of ander reden niet werkt. WubbeAdit (overleg) 18 nov 2021 14:56 (CET)Reageren
Engelstalige templates werken nooit op de Nederlandstalige wikipedia, omdat wij met Nederlandstalige sjablonen werken. Edoderoo (overleg) 18 nov 2021 15:39 (CET)Reageren

Draft:KUBO

[brontekst bewerken]

Hallo WubbeAdit, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Draft:KUBO. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia.