Portaal:Jalisco

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Portaal Jalisco

Coat of arms of Jalisco.svg
Pvlosmuertossunset.jpg Mariachii.jpg Catedral de Guadalajara.jpg
Jalisco is een van de 31 staten van Mexico. Jalisco grenst aan de staten Nayarit, Zacatecas, Aguascalientes, San Luis Potosí, Guanajuato, Michoacán en Colima en ligt in het westen aan de Grote Oceaan. Jalisco heeft een oppervlakte van 80.386 km² en 6.487.000 inwoners. De hoofdstad en eveneens de grootste stad van Jalisco is Guadalajara. Andere grote steden in Jalisco zijn Zapopan, Chapala, Ciudad Guzmán en Puerto Vallarta. Jalisco dankt haar naam aan een prehistorisch koninkrijk. Het is de economische motor van het westen van Mexico en internationaal bekend vanwege onder andere tequila, sombrero's en mariachi's.
Mapajalisco.PNG
Jalisciense van de maand

Vicente Fernández is een zanger van rancheraliederen.Als kind had hij verschillende baantjes tot hij op 21-jarig leeftijd een zangwedstrijd won en besloot zich aan de muziek te wijden. Hij zong voor verschillende mariachi-orkesten, tot hij door Felipe Arriaga ontdekt werd en uitgenodigd te komen zingen bij het radiostation XEX in Mexico-stad. Fernández heeft niet minder dan 56 albums opgenomen. Als hoogtepunt van zijn carriére noemt hij zijn optreden in la Plaza de México. Fernández zwoer te stoppen met zingen als hij het Plaza niet vol zou krijgen. Hoewel het op de dag van zijn optreden regende, waren alle 54.000 plaatsen bezet. Fernández heeft in verschillende films gespeeld, en heeft een ster op de Hollywood Walk of Fame. In 1963 trouwde hij met María Abarca Villaseñor met wie hij drie kinderen heeft. Een van hen, Alejandro Fernández, is tegenwoordig ook actief als zanger.

Lees verder >>>
De geschiedenis van Jalisco in augustus
Bekende personen uit Jalisco
Afbeelding van de dag
Puestasol.jpg
Zonsondergang aan het Chapalameer.
Onderwerpen
Gewenste artikelen
Atotonilco - ¡Ay Jalisco, no te rajes! - Barranca de los Oblatos - Eva Contreras Sandoval - Encarnación de Díaz - Enrique Dau - Feria Internacional del Libro de Guadalajara - Guachimontones - Guadalajara (lied) - Ramiro Hernández García - Ixtlahuacán de los Membrillos - Ixtlahuacán del Río - Huentitán - Jericalla - Kaap Corrientes - Kathedraal van Guadalajara - Cristóbal Magallanes Jara - Pablo Montero - Los Altos (Jalisco) - Metro van Guadalajara - Oblatos - Cristóbal de Oñate - Onze-Lieve-Vrouwe van San Juan de los Lagos - Onze-Lieve-Vrouwe van Zapopan - Héctor Pérez Plazola - Plaza Tapatío - Primaveravulkaan - Reforma (sector) - Río Bolaños - Rock tapatío - Román Adame Rosales - San Juan de Dios - Sierra de Manantlan - Son Jalisciense - Tapatío - Teatro Degollado - Tenamaxtli - Tetlán - Vargas de Tecalitlán - Xalixco
Portaaloverzicht