ROX (televisieserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
ROX
Falen is geen optie.
Genre Jeugdserie
Speelduur ± 30 minuten
Hoofdrollen zie de rolverdeling
Regie Matthias Temmermans
Muziek Olaf Janssens
Land van oorsprong Vlag van België België
Taal Nederlands
Productie
Productiebedrijf Studio 100
Uitzendingen
Start 5 december 2011 (reguliere serie)
21 december 2015 (miniserie)
Einde 28 december 2014 (reguliere serie)
26 december 2015 (miniserie)
Afleveringen 52 (reguliere serie)
5 (miniserie)
Seizoenen 4 (reguliere serie)
1 (miniserie)
Netwerk of omroep Vlag van België VRT
Zender Vlag van België Ketnet
Vlag van België Studio 100 TV
Vlag van Nederland RTL Telekids
Vlag van Nederland B.O.Z.
Voorganger(s) Mega Mindy
Opvolger(s) Nachtwacht
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

ROX is een Belgische jeugdserie die geproduceerd werd door Studio 100. De serie draait om drie superhelden (Rick, Olivia en Xavier), elk met hun eigen talenten, die samen met hun hoogtechnologische auto ROX worden ingeschakeld om in het grootste geheim misdaden op te lossen.

Rox kwam in 2011 voor het eerst op de buis en wordt in Vlaanderen uitgezonden op Ketnet en in heel België op Studio 100 TV. In 2015 is Rox te zien in de langspeelfilm Mega Mindy versus Rox, waarbij ze het opnemen tegen de superheld Mega Mindy. In het najaar van 2015 verscheen een miniserie Falen is geen optie (tevens Jacht op Roxkracht genoemd) op Ketnet. Deze telde vijf afleveringen van ongeveer tien minuten die als film gebundeld werden.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage Beschrijving
Florizoone, Jelle Jelle Florizoone Rick Rick is de jongste van het team. Desondanks is hij al een computergenie. Zijn ouders zijn gestorven en het team is alles wat hij nog heeft. Computers hebben geen geheimen voor hem, hij geraakt binnen in de best beveiligde netwerken. Op school gaat het minder goed, ondanks dat hij zo slim is. Rick haalt slechte punten op alle vakken behalve wiskunde en informatica. Hij moet geregeld uitvluchten verzinnen om weg te geraken van school en aan de slag te kunnen met het team.
Geurts, Jana Jana Geurts Olivia Olivia is een knappe, intelligente vrouw. Vroeger was ze niet erg rijk. Ze heeft hard gewerkt om te geraken waar ze nu is. Dankzij haar intelligentie is ze erin geslaagd de juiste studiebeurzen te pakken te krijgen. Ze zit bij het team omdat het haar roeping is. Ze is tegen onrecht en ze houdt van avontuur. Olivia is iets jonger dan Xavier, maar veel rijper en verstandiger. Olivia eet en leeft gezond, simpelweg omdat ze dat aangenamer vindt. Haar sterkste punt zijn haar vermommingen.
Vandoorne, Jeremy Jeremy Vandoorne Xavier Xavier is een goed getrainde atleet. In bijna elke sport is hij goed, maar hij kan niet tegen zijn verlies. Xavier is de chauffeur van ROX. Hij heeft een haat-liefdeverhouding met de auto. Enerzijds geniet hij van de kracht ervan, anderzijds schelden ze elkaar geregeld uit. ROX kent namelijk het zwakke punt van Xavier: omdat hij nooit moest studeren door zijn rijke ouders, is hij niet erg slim. Hij zoekt altijd kicks en avontuur, die hij soms iets te veel vindt in zijn werk voor Rox.
Van den Durpel, Chris Chris Van den Durpel ROX (stem) ROX is een biologische superauto. De auto rijdt op oxygen, oftewel lucht, die hij uit de omgevingsatmosfeer haalt. Zijn naam betekent enerzijds Riding on OXygen en anderzijds Rick, Olivia en Xavier. Hij kan ontzettend lang blijven rijden en hij vormt geen belasting voor het milieu. Desondanks kan hij ook zonder lucht geraken of problemen ondervinden door slechte lucht. Daarnaast is hij ook de biologische mainframecomputer van het team.
Maas, Frans Frans Maas Kolonel Het team krijgt hun opdrachten van de Kolonel. Hij is een ex-militair van in de vijftig jaren oud. Hij is bevoegd voor de nationale veiligheid. Desondanks is hij een angstige zenuwpees die bang is om gezichtsverlies te moeten lijden.
Cnudde, Magda Magda Cnudde Jozefien Jozefien is de huishoudster van het team. Haar bijnaam is Joske. Ze zorgt dat er eten op tafel staat en wast vuile kleren. Daarnaast biedt ze een luisterend oor voor Rick, Olivia, Xavier en ROX. Meestal hoeft ze zich niet te moeien met de missies van het team, maar in enkele situaties moet toch ook zij in actie treden.

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Seizoen 1[bewerken | brontekst bewerken]

Aflevering (seizoen) Aflevering (serie) Titel Eerste uitzending Vlaanderen Code
1 1 Sector 100 5 december 2011 01x01
Ex-kolonel De Vuyst moet worden ingerekend omdat hij de ene na de andere misdaad begaat. Hiermee wil hij aantonen dat het land onveilig is en dat dit enkel kan worden opgelost met zijn sector 100 plan. Aangezien niemand zijn plan wil invoeren voelt hij zich genoodzaakt om de minister te ontvoeren en deze met een bom te laten ontploffen.
Gastacteurs: Bob De Moor, (minister) en Luc Springuel (kolonel De Vuyst)
2 2 Mona Lisa 6 december 2011 01x02
De Mona Lisa, een beroemd schilderij, wordt gestolen. Het team verdenkt een breakdancer en infiltreert in het hiphopmilieu. Maar waarom belt de breakdancer met de interim-directeur van het museum? Ze hebben maar 24 uur de tijd voor het museum open gaat om het schilderij terug te brengen.
Gastacteurs: Michel Froget (Vince) en Sandrine André (Belle Bardot)
3 3 Satelliet 7 december 2011 01x03
Het World Space Control Center wordt ingenomen door bandieten die een satelliet willen omvormen tot een wapen. Hiermee willen ze al het geld uit de bank stelen. Hun opzet mislukte maar team Rox moet een tweede poging voorkomen.
Gastacteurs: Dries Vanhegen (Mister Gold), Jimmy Laureys (Mister Steal), Laurenz Hoorelbeke (Mister Silicon), Charlotte Anne Bongaerts (Miss Diamond) en Gunter Reniers (Buck)
4 4 Giftig gif 8 december 2011 01x04
Het dodelijke Mortavirus wordt uit een laboratorium gestolen en het antivirus wordt vernietigd. De daders houden professor Nitriet gevangen en willen hem ruilen voor één miljoen euro. Als ze dit niet binnen de 24 uur krijgen gieten ze het virus in het drinkwater.
Gastacteurs: Marc Bober (professor Nitriet)
5 5 Stand-in 14 december 2011 01x05
Acteur Kevin wordt met de dood bedreigd. Rick en Xavier vragen de kolonel of ze de acteur mogen beschermen. De kolonel geeft hen toestemming. Ze infiltreren op de set van Woxa en beschermen Kevin van verschillende moordpogingen. Tijdens een scène in een brandend huis loopt het bijna mis...
Gastacteurs: Govert Deploige (Kevin), Pieter Bamps (Lucas) en Leen Dendievel (Jessy)
6 6 Containers 15 december 2011 01x06
De laatste tijd verdwijnt regelmatig de volledige inhoud van containers in de haven. Team Rox moet de dieven tegenhouden voor ze een dure auto stelen.
Gastacteurs: Anke Helsen (mevrouw Gretel), Sébastien De Smet (Fred), Bert Van Poucke (Pieter) en Hannelore Van Hove (Mieke)
7 7 Slaap zacht 21 december 2011 01x07
Belangrijke wapentransporten van het leger worden bestolen. Team Rox moet te weten komen wie de geheime routes doorgeeft aan wapenhandelaars. Het team gaat undercover in het leger om het uit te zoeken.
Gastacteurs: Ben Van Hoof (sergeant-kok), Dirk Meynendonckx (drill-officier) en Ronny Daelman (luitenant De Creme)
8 8 De clan 22 december 2011 01x08
Rudolf wordt vrijgelaten uit de gevangenis. De kolonel heeft team Rox de opdracht om Rudolf in de gaten te houden, want hij vertrouwt hem niet. Team Rox komt terecht in een organisatie, die zichzelf De clan noemt. Ze moeten voorkomen dat Rudolf zijn smerig plan kan uitvoeren.
Gastacteurs: Kristof Verhassel (Rudolf) en Jan Van Hecke (Hugo)
9 9 Bom Beton 26 december 2011 01x09
Iemand blaast in het hele land overheidsgebouwen op. Gelukkig vallen er geen slachtoffers. Olivia gaat undercover als journaliste maar wordt gevangengenomen door de gangsters. Ze waarschuwt Rick en Xavier dat de kidnappers het centraal station willen opblazen.
Gastacteurs: Ronnie Commissaris (Alfred Nobelmans) en Ronald Van Rilaer (Joseph Bauwens)
10 10 Ivoor 27 december 2011 01x10
De Afrikaanse president komt naar het land met de bedoeling het verdrag tegen de ivoorhandel te verlengen. Kort na zijn aankomst verdwijnt hij op mysterieuze wijze. Een paar uur later komt hij weer tevoorschijn en zegt dat hij verloren was gelopen dus beëindigt de kolonel de missie. Maar de leden van team Rox vermoeden dat er meer aan de hand is...
Gastacteurs: Joris Van Dael (Jean-Jacques Yvoir), George Arrendell (president Mdour) en Steven Colombeen (Charles)
11 11 Gevangenis 28 december 2011 01x11
De broers Raas ontsnappen uit de gevangenis. Koen Raas, de jongste broer, wordt niet veel later terug ingerekend maar Wim loopt nog vrij rond. De kolonel denkt dat Wim zijn jongere broer zal willen bevrijden. Xavier gaat undercover als gevangene en ontdekt zo wat de broers Raas van plan zijn terwijl Olivia in de gevangenis rondloopt als cipier.
Gastacteurs: Roger Baum (hoofdcipier) en Serve Hermans (Koen Raes)
12 12 Rood licht 29 december 2011 01x12
Geldtransportwagens worden op klaarlichte dag leeggeroofd. Opvallend is dat dit steeds gebeurt voor een rood licht. Wie kent de routes van de geldtransporten en kan er knoeien met de verkeerslichten?
Gastacteurs: Victor Peeters (Willy), Steven De Lelie (Jack), Rudi Giron (Didier) en Randall Van Duytekom (Theo)
13 13 Cyborg 30 december 2011 01x13
Uit de gebouwen van de geheime dienst wordt een extreem geheim project gestolen: een cyborg, een robot met een menselijk uitzicht. De machine kan worden ingezet voor slechte doeleinden en team Rox moet kost wat kost de machine terugvinden voordat de cyborg verkocht wordt.
Gastacteurs: Roel Vanderstukken (Lars Trigger), Olivier Bisback (cyborg) en Yves Caspar (Filip Geers)

Seizoen 2[bewerken | brontekst bewerken]

Aflevering (seizoen) Aflevering (serie) Titel Eerste uitzending Vlaanderen Code
1 14 Chemisch Afval 23 september 2012 02x01
Iemand heeft chemisch afval gestort in de vijver van het park. Team Rox infiltreert in het transportbedrijf. Dat bedrijf brengt het afval naar een fabriek, die het op zijn beurt verwerkt. Dit kost geld, afval in het park storten niet. Het team wordt steeds misleid door de misdadigers.
Gastacteurs: Anne Somers (Els), Jenne Decleir (chauffeur) en Theo Hijzen (Jasper)
2 15 Virus 30 september 2012 02x02
Een man bedreigt een dokter en eist dat zijn vrouw, die besmet is met een zeer gevaarlijk virus, het antivirus krijgt toegediend. De man kan dit antivirus niet betalen. De man kan door de politie gearresteerd worden, maar verdacht veel mensen worden ziek van dat virus. De missie van het team: het anti-virus in handen krijgen zodat de overheid de mensen kan genezen voor weinig geld.
Gastacteurs: Marc Coessens (dokter), Debbie Crommelinck (verpleegster) en Xavier Graff (Bert)
3 16 Motorbende 7 oktober 2012 02x03
De dochter van een gouverneur wordt ontvoerd door een motorbende. Ze eisen één miljoen euro losgeld, anders zal de gouverneur zijn dochter nooit meer terugzien. De missie van team Rox is het meisje te bevrijden, liefst zonder losgeld, maar het loopt mis wanneer Olivia gevangengenomen wordt.
Gastacteurs: Ides Meire (Tommy) en Philipe Bernaerts (John)
4 17 Klim 14 oktober 2012 02x04
Een dief steelt een hoog technologisch toestel uit een kluis. Hiermee kan hij elke computer waar ook ter wereld kraken, hij moet het apparaat enkel op een computer aansluiten. Het team moet de dief en De Kraker vinden voor hij het toestel verkoopt. Het onderzoek brengt hen naar een sportclub waar enkele verdachte muurklimmers rondlopen.
Gastacteurs: Gert Lahousse (eigenaar sportclub) en Han Coucke (Nicolas Klaus)
5 18 Internaat 21 oktober 2012 02x05
Een anoniem telefoontje naar het Ministerie van Justitie eist de gevangene Durincx vrij te laten. De minister geeft echter niet toe en daardoor wordt zijn kleindochter bedreigd door de anonieme belster. Zij zit in een internaat waar team Rox infiltreert om zo de kleindochter van de minister te beschermen.
Gastacteurs: Marie Verhulst (Chloe), en Kurt Defrancq (turnleerkracht)
6 19 Music for food 28 oktober 2012 02x06
Zanger Bobby George is een zeer bekende zanger die veel geld aan het goede doel geeft. Hij steunt met zijn organisatie Music for food talrijke humanitaire acties in ontwikkelingslanden. De kolonel vermoedt echter dat Bobby in zijn voedselpakketten wapens smokkelt naar deze ontwikkelingslanden. Rick, Olivia en Xavier gaan undercover als muziekgroep die samen met Bobby gaan optreden tijdens een concert.
Gastacteurs: Eric Kempeneers (manager Steve), Jean Bosco Safari (Bobby George)
7 20 NV Apocalyps 4 november 2012 02x07
De beste wetenschappers en ingenieurs verlaten zonder reden hun bedrijf om bij NV Apocalyps te gaan werken. Dit is vreemd, vooral omdat er geen loon wordt betaald bij NV Apocalyps. Team Rox ontdekt dat de wetenschappers gehersenspoeld zijn. De baas van NV Apocalyps heeft dit gedaan omdat hij één doel heeft: al het leven op aarde uitroeien, behalve een klein groepje van wetenschappers die samen met hem de apocalyps zullen overleven.
Gastacteurs: Peter Thyssen (Adamo) en Jos Dom (ingenieur)
8 21 Vliegveld 11 november 2012 02x08
De Franse diplomaat Delvaux wordt al lang verdacht van diamantsmokkel, maar men vindt geen bewijzen tegen hem. Door zijn diplomatieke onscheidbaarheid kan de politie zijn spullen niet onderzoeken. De kolonel wil dat team Rox in de koffer van de diplomaat kijkt zonder dat Delvaux hierachter komt, om diplomatieke problemen met Frankrijk te vermijden.
Gastacteurs: Eric Kerremans (Delvaux)
9 22 Apenzaken 2 december 2012 02x09
Uit een museum is een oude Afrikaanse ketting gestolen. Deze ketting staat symbool voor de vrede tussen de Afrikaanse landen. Nu de ketting weg is, en er een Afrikaanse delegatie op komst is, zou dit weleens voor een ramp kunnen zorgen tussen ons land en de Afrikaanse landen.
Gastacteurs: Wim Van de Velde (opzichter Frank), Rudi Delhem (Brutus)
10 23 Race 9 december 2012 02x10
Er wordt een koffertje met een grote hoeveelheid radioactief materiaal gestolen. De kolonel vermoedt dat de dieven het radioactief materiaal willen verkopen. Men denkt dat het koffertje zich in de garage van Rally Rock bevindt. Team Rox moet het koffertje terughalen voor het wordt verkocht.
Gastacteurs: David Cantens (Robbie), Rik Willems (Benny), Maarten Ketels (Barry), Sandro Mastronardi (Willy)
11 24 Spookdossiers 25 november 2012 02x11
In het gerechtsgebouw verdwijnen al een tijdje strafdossiers, waardoor een hoop misdadigers niet gestraft konden worden. De kolonel verdenkt advocaat J. Renders ervan dat hij de dossiers laat verdwijnen, zeker omdat enkel de dossiers van zijn cliënten verdwenen. Morgen verdedigt hij een bankovervaller, en als ook zijn dossier onvindbaar wordt, zal hij vrijkomen...
Gastacteurs: Daphne Wellens (kuisvrouw Evy), Sofie Vervloet (Griffier), Charley Pasteleurs (advocaat Renders)
12 25 WO III 18 november 2012 02x12
De militaire robot Arthur wordt ingezet in een ultra-geheime legerbasis waar een aantal kernbommen liggen. Door een stom toeval wordt er een cd-rom in de robot gestoken, waardoor de robot denkt dat de Derde Wereldoorlog is uitgebroken. De robot beschiet de militairen waardoor deze op de vlucht slaan. Arthur is dus alleen in de basis en zal weldra kernbommen lanceren richting een aantal grote wereldsteden. Team Rox moet van de Kolonel dit koste wat het kost voorkomen.
Gastacteurs: Rember Lutz (programmeur)
13 26 Ninja 16 december 2012 02x13
De directeur van de fabriek X-con wordt op klaarlichte dag op het fabrieksterrein ontvoerd door een ninja. De ninja, die zichzelf Groene Cobra noemt, eist dat de directeur stopt met vervuilen, anders zal de directeur niet lang meer leven. De zakenman geeft niet toe. Het team gaat undercover in een ninjaschool, op zoek naar de dader en de directeur.
Gastacteurs: Ludo Hellinx (directeur X-con), Aaron Wan (Hachi) en Ronald Beer (Makoto), Ianthe Tavernier (Daisy)

Seizoen 3[bewerken | brontekst bewerken]

Aflevering (seizoen) Aflevering (serie) Titel Eerste uitzending Vlaanderen Code
1 27 Quad terreur 29 september 2013 03x01
Kleine, onafhankelijke tankstations worden geterroriseerd door een aantal bendeleden, die op quads rijden. De Kolonel wil dat dit ophoudt. Hij stuurt team Rox op onderzoek uit.
Gastacteurs: Herman Boets (Ernest), Maarten Claeyssens (Evert), Pascal Wouters (Lauri), Yoeri Lewijze (Cedric) en Michel Bauwens (Mark Deferme)
2 28 High security 6 oktober 2013 03x02
De Nationale Bank is recent naar een nieuw gebouw verhuisd. In het gebouw zijn er geen bewakers meer aanwezig, het is compleet elektronisch beveiligd. De Kolonel wil bewijzen dat menselijke bewakers noodzakelijk zijn, en zegt tegen de directeur van de bank dat hij binnen de vier uur binnengeraakt in het gebouw. Het lukt team Rox om binnen te geraken binnen die vier uur, maar eens in de kluis komen ze erachter dat er dertig goudstaven zijn gestolen.
Gastacteurs: Bianca Vanhaverbeke (journaliste) en Dirk Vermiert (bankdirecteur Servaes)
3 29 Let's Rox and babysit 13 oktober 2013 03x03
Zowel de president van een naburig land als zijn vrouw worden in ons land slachtoffer van een terroristische aanslag. Beiden overleven het, maar belanden wel zwaargewond in het ziekenhuis. Hier krijgt de president een telefoontje van de terrorist, die eist dat de president zijn macht aan hem overdraagt. Deze weigert dit, maar hierdoor brengt hij zijn baby'tje in gevaar. Team Rox moet de baby beschermen tegen de terrorist.
Gastacteurs: Wim Stevens (Vladimir Stybart), Charley Pasteleurs (Goran Butros) en Jos Geens (Jozef Bidrovski)
4 30 5 gouden Nero 20 oktober 2013 03x04
Een heleboel professoren worden gearresteerd. Dit omdat ze kostbare goederen uit het museum waar ze werkten probeerden te stelen. Ze weigeren te vertellen waarom ze dit deden. Team Rox moet professor Van den Brande achtervolgen, en op deze manier achterhalen wat er aan de hand is.
Gastacteurs: Koen Monserez (bendeleider), Rik Hancké (Hendrik Van den Brande), Tom Viaene (steward op schip), Jacques Deraedt (baliemedewerker), Remi De Smet (Thomas) en Gust Gonzalez (lijfwacht)
5 31 Valse agenten 27 oktober 2013 03x05
Twee valse agenten stelen dure wagens van oude en rijke mensen. Team Rox moet uitzoeken wie de valse agenten zijn, en ze stoppen. De valse agenten blijken hulp te krijgen van de echte politie, wat de zaak een pak moeilijker maakt.
Gastacteurs: Steven Roox (Harry), David Michiels (John), Mieke Bouve (commissaris Van Veggel) en Jeron Amin Dewulf (Ruud)
6 32 Stradivarius 3 november 2013 03x06
De Stradivariusviolen van een aantal bekende violisten worden gestolen. Team Rox gaat undercover aan het werk in het operagebouw. Zo willen ze de eigenaar van een Stradivarius beschermen tegen de dief.
Gastacteurs: Pepijn Caudron (violist Petrovic) en Pierre Callens (dirigent Fernand)
7 33 Voetbal 10 november 2013 03x07
Twee spelers van de voetbalclub FC Tigers, uit de Belgische Eerste Klasse, worden op mysterieuze wijze onwel. Ze kregen spierverlammingen en konden zich niet meer bewegen. De Kolonel heeft een sterk vermoeden dat er kwaad opzet in het spel is. Hij stuurt team Rox op onderzoek uit. Niet veel later wordt de keeper van de Tigers geveld door een spierverlamming, waardoor Xavier in zijn plaats moet spelen. Hierdoor wordt hij het nieuwe doelwit.
Gastacteurs: Steph Baeyens (verzorger Miel), Jan Buermans (trainer Donckers), Luk De Koninck (meneer Reinout) en Stef Poelmans (doelman Jordy)
8 34 Casino 17 november 2013 03x08
Een rijke oliesjeik heeft veel geld gewonnen in het casino. Wanneer hij het casino heeft verlaten, wordt zijn auto klemgereden door een bende overvallers. Deze gaan er met het geld van door. Dit is echter niet de eerste overval op winnaars uit het casino. Team Rox moet op onderzoek uitgaan.
Gastacteurs: Noureddine Farihi (oliesjeik Al Bashir), Seppe Cosyns (Julio), Robbert Vervloet (Iglesias), Ron Cornet (Carlo Brandon)
9 35 Verloren controletoren 24 november 2013 03x09
Terroristen schakelen de controletoren van de nationale luchthaven enkele seconden uit, waardoor bijna het hele luchtverkeer ontregeld raakt. Ze eisen de vrijlating van een gevaarlijke crimineel, anders schakelen ze de toren langer uit. Team Rox moet de terroristen stoppen.
Gastacteurs: Rudy Goes (Nico), Rebecca Tanghe (Sisca) en Peter van Gught (hoofdverkeersleider)
10 36 Plezier en avontuur 1 december 2013 03x10
Ricks conditie is ondermaat, dus moet hij op trainingskamp. Zowel Olivia als Xavier vergezellen hem. Op het kamp gebeurt het ene ongeval na het andere, waardoor team Rox vermoedt dat er sabotage in het spel is. Ze trekken op onderzoek uit.
Gastacteurs: Guillaume Devos (instructeur Pim), Michiel Janssens (Arno Zwaan) en Dirk Van de Merlen (Fred Zwaan)
11 37 Voedselinspectie 8 december 2013 03x11
Er zijn de laatste tijd een heleboel fabrieken gesloten naar aanleiding van een levensgevaarlijke bacterie. Het is steeds dezelfde voedselinspecteur van de nationale voedselinspectie die deze beslissing neemt. Team Rox onderzoekt de zaak.
Gastacteurs: Iwein Segers (Benny Buiks), Günther Lesage (Dirk Hertens), Guido De Craene (directeur Molders) en Bianca Vanhaverbeke (journaliste)
12 38 Miss poes 15 december 2013 03x12
Na enkele aanslagen op de missen, wordt duidelijk dat iemand het heeft gemunt op de Nationale Missverkiezing. Team Rox moet de misskandidates beschermen en ervoor te zorgen dat de Missverkiezing vlekkeloos verloopt. Olivia gaat undercover als invalster voor een van de missen.
Gastacteurs: Marlène de Wouters (Monika), Marc Stroobants (Deckers), Joëlle-Chloë Edelman (Miss Yvette), Shari Dewannemacker (Lady Rock), Bieke Bruneel (Miss September) en Lizzy Geyskens (Miss Oktober)
13 39 Atoomalarm 22 december 2013 03x13
Er is een aanslag gepleegd op de ultrageheime militaire basis Alfa. Hier worden atoomwapens ontmanteld. Een groep terroristen wil een atoombom in handen krijgen. Team Rox moet dit voorkomen, met de hulp van sergeant Jozefien.
Gastacteurs: Erik Van Herreweghe (hoofdingenieur Sleeckx), Hans Van Cauwenberghe (Rudolf Zwartenbroeckx) en Maarten Bosmans (kolonel Bosmans)

Seizoen 4[bewerken | brontekst bewerken]

Aflevering (seizoen) Aflevering (serie) Titel Eerste uitzending Vlaanderen Code
1 40 Red de zeehond 5 oktober 2014 04x01
De zeehondencrèche staat op het punt te sluiten, omdat er veel foutloopt in de verzorging. Olivia Xavier besluiten om er vrijwilligerswerk te gaan doen en zo een oogje in het zeil te houden. Zo komen ze erachter dat iemand de zeehonden kwaad wil betrokkenen.
Gastacteurs: Ken Verdoodt (Mark), Christophe Stienlet (Paul) en Evelien Lauwers (Charlotte)
2 41 Karting 12 oktober 2014 04x02
Team Rox moet onderzoeken waarom Karels Karting na een reeks gevaarlijke incidenten zijn deuren zal moeten sluiten. Xavier gaat undercover werken bij Karels Karting, waar hij ontdekt dat de kartingwagens gesaboteerd zijn door een mechanicien.
Gastacteurs: Steph Goossens (Karel), Jeroen Maes (Ronny) en Celine Verbeeck (Lucy)
3 42 Monsterstunt 19 oktober 2014 04x03
Olivia en Xavier gaan samen naar een stuntshow kijken, waar ze een ongeval van stuntman Dave Devil zien. Olivia en Xavier denken aan kwaad opzet. Ze contacteren de Kolonel, die hen de toelating geeft om een onderzoek te starten. Er blijkt al snel sabotage in het spel te zitten.
Gastacteurs: Erik Goris (Benny), Immanuel Lemmens (Fabio) en Jo Hens (Dave Devil)
4 43 Mosterdgas 26 oktober 2014 04x04
Een bende probeert mosterdgasbommen via de luchthaven weg te smokkelen. Team Rox moet uitzoeken waar de gevaarlijke wapens vandaan komen, en de illegale handel stoppen.
Gastacteurs: Brent Pannier, Victor Peeters, Lennart Lemmens (Goestav) en Pieter Piron (Magnetson)
5 44 Man en paard 2 november 2014 04x05
Prinses Sofia van Pruisen, een paardrijdster van adellijke afkomst, neemt deel aan een groot toernooi met haar paard. Ze krijgt een dreigbrief waarin staat dat ze niet mag deelnemen. De prinses wil haar kampioenstitel verdedigen, en neemt dus toch deel. De taak van team Rox is haar beschermen.
Gastacteurs: Ron De Rauw
6 45 Oh krinkelende winkelende waterdam 9 november 2014 04x06
Team Rox moet snel handelen om een bom te ontmantelen die vastgemaakt is aan een dam. Mocht deze ontploffen, dan zou er een gigantische zondvloed ontstaan. De dader is een oude klasgenoot van de Kolonel en een oude liefde van Jozefien.
Gastacteurs: Jaak Van Assche (Guido Groothuyse)
7 46 Skate kidz 16 november 2014 04x07
Een dievenbende overvalt mensen, en vlucht dan snel weg op skateboards, rollerblades, steps en fietsen. De politie heeft al enkele bendeleden opgepakt, maar die weigeren verder medewerking aan het onderzoek. Team Rox moet de bendeleider weten te vinden. Het spoor leidt naar het skatepark Skate Kidz, waar Rick infiltreert als skater.
Gastacteurs: Jordi Rottier (Thibault), Astrid Sercu (Mirthe) en Gregory Van Damme (Marnix)
8 47 Waterballet 23 november 2014 04x08
Het nationale waterballetteam, de Rode Dolfijnen, heeft een bedreiging ontvangen. Als ze deelnemen aan een groot kampioenschap, brengen ze hun leven in gevaar. De coach besluit toch deel te nemen. Hij denkt dat een ander team achter de bedreiging zit en dat er geen gevaar is. De Kolonel vraagt aan Team Rox om de zaak te onderzoeken en de dames te beschermen.
Gastacteurs: Erik Burke (Frederik) en Katrien Vandendries (Liesbeth)
9 48 Alle hens aan dek 30 november 2014 04x09
Alle schepen met een giftige lading mochten een tijd niet uitvaren. Nu deze schepen een ultramodern en zeer betrouwbaar veiligheidssysteem hebben, kan dat weer wel. Alles zou veilig moeten zijn. De Kolonel is er niet gerust in en roept team Rox op.
Gastacteurs: Gunter Reniers (Jean Cousteau), Joris Van Dael (Robert) en Peter Van Gucht (Minister van Transport)
10 49 Rally 7 december 2014 04x10
De afgelopen twee maanden zijn er ontzettend veel crashes geweest in de rallywereld, en dit telkens met de beste rallypiloten. De oorzaak ervan is niet bekend. Team Rox moet undercover gaan als rallyteam, waarbij ROX de racewagen is.
Gastacteurs: Walter Baele (wedstrijdomroeper), Jef Hoogmartens (Cas), Olga Leyers (Freya) en Thomas Van Goethem (Dex Devriese)
11 50 Weerstation 14 december 2014 04x11
Een aantal computerhackers hebben het banknetwerk overgenomen. Ze halen alle rekeningen leeg. Onder leiding van Rick onderzoekt team Rox de zaak. Ze moeten snel handelen, want elke seconde stroomt er meer geld weg.
Gastacteurs: Peter Bulckaen (Vermijn) en Ianthe Tavernier (Loesjenka)
12 51 Oldtimers 21 december 2014 04x12
Er zijn vijf oldtimers gestolen van hetzelfde, zeldzame model. Nog één model is niet gestolen, en die staat in het Nationaal Automuseum. Team Rox moet de wagen beschermen, en de dieven proberen te vatten.
Gastacteurs: Bert Vannieuwenhuyse (Ivan Mergan) en Dries De Vis
13 52 Werfkeet 28 december 2014 04x13
Een minister en enkele anderen werden gegijzeld in de haven. De gijzelnemer wilt geen uitbreiding van de haven, en dus een stopzetting van de plannen. De gegijzelden zitten vast in een werfkeet, een soort werkcontainer, die tientallen meters boven de grond aan een kraan hangt.
Gastacteurs: Lucas Tavernier (Boeynants), Bianca Vanhaverbeke (journalist), Eddy Vereycken (minister Vandeloo) en Sien Wynants (Marleen)

Miniserie[bewerken | brontekst bewerken]

Aflevering (seizoen) Aflevering (serie) Titel Eerste uitzending Vlaanderen Code
1 - 5 53 - 57 Falen is geen optie 21 december 2015 - 26 december 2015 05x01 - 05x05
Team Rox krijgt van de Kolonel de opdracht om een kernraket onschadelijk te maken. Een crimineel, genaamd Zeno, heeft de raket gericht op een stad, waarmee hij miljoenen slachtoffers kan maken. Wanneer team Rox tot in het tunnelcomplex van Zeno doordringt, blijkt het om geen echte raket te gaan. Ze werden in de val gelokt. Zeno wilde ROX in handen krijgen, om van de wagen een wapen te maken. Uiteindelijk blijkt ROX de enige te zijn die kan ontsnappen. ROX moet Rick, Olivia en Xavier zien te bevrijden, met hulp van de oldtimer Jaz en het vliegend robotje Zita.
Gastacteurs: Peter Rouffaer (Zeno), Vic de Wachter (Jaz) en Fauve Geerling (Zita)

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • De serie bevat een aantal duidelijke gelijkenissen met James Bond en met The A-Team. Bijvoorbeeld in de intro, "[...] Als er niemand jou nog helpen kan, ja wie is je laatste redding dan [...]" bij Rox en "[...] If you have a problem, if no one else can help, and if you can find them [...]" bij The A-Team. Geavanceerde wagens zijn geen bijzonderheid bij James Bond, en Rox is ook een zeer geavanceerde wagen.
  • Jelle Florizoone is bijna tien jaar jonger dan zijn tegenspelers Jana Geurts en Jeremy Vandoorne. Doordat Florizoone bij de meeste opnamen nog leerplichtig was, is zijn personage Rick de computerspecialist van de bende en is hij vanuit dat profiel meestal alleen te zien in de studio-opnamen. Geurts en Vandoorne zijn daarnaast ook aanwezig bij de buitenopnamen, die productioneel gezien meer tijd vergen.