Rox (televisieserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Rox
Genre Jeugdserie
Speelduur ± 25 minuten
Regie Matthias Temmermans
Land van oorsprong België
Taal Nederlands
Productie
Productiebedrijf Studio 100
Uitzendingen
Start 5 december 2011
Afleveringen 52
Seizoenen 4
Zender Vlag van België Ketnet
Vlag van Nederland RTL Telekids
Vlag van Nederland B.O.Z.
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Rox was een Vlaamse jeugdserie die geproduceerd werd door Studio 100. De serie draait om drie superhelden (Rick, Olivia en Xavier), elk met hun eigen talenten, die samen met hun hoogtechnologische auto ROX worden ingeschakeld om in het grootste geheim misdaden op te lossen. Rox kwam in 2011 voor het eerst op de buis en wordt in Vlaanderen uitgezonden op Ketnet. In 2015 is Rox te zien in hun allereerste langspeelfilm Mega Mindy versus Rox, waarbij ze het opnemen tegen de superheld Mega Mindy. In het najaar van 2015 verscheen ook nog een miniserie Falen is geen optie op Ketnet.

Rolverdeling[bewerken]

Afleveringen[bewerken]

Seizoen 1[bewerken]

Afl. Titel Eerste uitzending Vlaanderen Code
1
Sector 100
5 december 2011 01x01
Ex-kolonel De Vuyst moet worden ingerekend omdat hij de ene na de andere misdaad begaat. Hiermee wil hij aantonen dat het land onveilig is en dat dit enkel kan worden opgelost met zijn sector 100 plan. Aangezien niemand zijn plan wil invoeren voelt hij zich genoodzaakt om de minister te ontvoeren en deze met een bom te laten ontploffen.
Gastacteurs: Bob De Moor, (Minister) en Luc Springuel (kolonel De Vuyst)
2
Mona Lisa
6 december 2011 01x02
De Mona Lisa, een beroemd schilderij, wordt gestolen. Het team verdenkt een breakdancer en infiltreert in het hiphopmilieu. Maar waarom belt de breakdancer met de interim-directeur van het museum? Ze hebben maar 24 uur de tijd voor het museum open gaat om het schilderij terug te brengen.
Gastacteurs: Michel Froget (Vince) en Sandrine André (Belle Bardot)
3
Satelliet
7 december 2011 01x03
Het World Space Control Center wordt ingenomen door bandieten die de satelliet willen omvormen tot een wapen. Hiermee willen ze al het geld uit de bank stelen. Hun opzet mislukte maar team Rox moet een tweede poging voorkomen.
Gastacteurs: Dries Vanhegen (Mister Gold), Jimmy Laureys (Mister Steal), Laurenz Hoorelbeke (Mister Silicon), Charlotte Anne Bongaerts (Miss Diamond) en Gunter Reniers (Buck)
4
Giftig gif
8 december 2011 01x04
Het dodelijke Mortavirus wordt uit een laboratorium gestolen en het antivirus wordt vernietigd. De daders houden professor Nitriet gevangen en willen hem ruilen voor één miljoen euro. Als ze dit niet binnen de 24 uur krijgen gieten ze het virus in het drinkwater.
Gastacteurs: Marc Bober (Professor Nitriet)
5
Stand-in
14 december 2011 01x05
Acteur Kevin wordt met de dood bedreigd. Rick en Xavier vragen de kolonel of ze de acteur mogen beschermen. De kolonel geeft hen toestemming. Ze infiltreren op de set van Woxa en beschermen Kevin van verschillende moordpogingen. Tijdens een scène in een brandend huis loopt het bijna mis...
Gastacteurs: Govert Deploige (Kevin), Pieter Bamps (Lucas) en Leen Dendievel (Jesse)
6
Containers
15 december 2011 01x06
De laatste tijd verdwijnt regelmatig de volledige inhoud van containers in de haven. Team Rox moet de dieven tegenhouden voor ze een dure auto stelen.
Gastacteurs: Anke Helsen (Mevrouw Gretel), Sébastien De Smet (Fred), Bert Van Poucke (Pieter) en Hannelore Van Hove (Mieke)
7
Slaap zacht
21 december 2011 01x07
Belangrijke wapentransporten van het leger worden bestolen. Team Rox moet te weten komen wie de geheime routes doorgeeft aan wapenhandelaars. Het team gaat undercover in het leger om het uit te zoeken.
Gastacteurs: Ben Van Hoof (Sergeant kok), Dirk Meynendonckx (Drill-officier) en Ronny Daelman (Luitenant De Creme)
8
De clan
22 december 2011 01x08
Rudolf wordt vrijgelaten uit de gevangenis. De kolonel heeft Team ROX de opdracht om Rudolf in de gaten te houden, want hij vertrouwt Rudolf niet. Team ROX komt terecht in een organisatie, die zichzelf 'De clan' noemt. Ze moeten voorkomen dat Rudolf zijn smerig plan kan uitvoeren.
Gastacteurs: Kristof Verhassel (Rudolf) en Jan Van Hecke (Hugo)
9
Bom Beton
26 december 2011 01x09
Iemand blaast in het hele land overheidsgebouwen op. Gelukkig vallen er geen slachtoffers. Olivia gaat undercover als journaliste maar wordt gevangengenomen door de gangsters. Ze waarschuwt Rick en Xavier dat de boeven het centraal station willen opblazen.
Gastacteurs: Ronnie Commissaris (Alfred Nobelmans) en Ronald Van Rilaer (Joseph Bauwens)
10
Ivoor
27 december 2011 01x10
De Afrikaanse president komt naar het land met de bedoeling het verdrag tegen de ivoorhandel te verlengen. Kort na zijn aankomst verdwijnt hij op mysterieuze wijze. Een paar uur later komt hij weer tevoorschijn en zegt dat hij verloren was gelopen dus beëindigt de kolonel de missie.. Maar de leden van Team ROX vermoeden dat er meer aan de hand is…
Gastacteurs: Joris Van Dael (Jean-Jacques Yvoir), George Arrendell (President Mdour) en Steven Colombeen (Charles)
11
Gevangenis
28 december 2011 01x11
De broers Raas, ontsnappen uit de gevangenis. Koen Raas, de jongste broer wordt niet veel later terug ingerekend maar Wim loopt nog vrij rond. De kolonel denkt dat Wim zijn jongere broer zal willen bevrijden. Xavier gaat undercover als gevangene en ontdekt zo wat de broers Raas van plan zijn terwijl Olivia in de gevangenis rondloopt als cipier.
Gastacteurs: Roger Baum (Hoofdcipier) en Serve Hermans (Koen Raes)
12
Rood licht
29 december 2011 01x12
Geldtransportwagens worden op klaarlichte dag leeggeroofd. Opvallend is dat dit steeds gebeurt voor een rood licht. Wie kent de routes van de geldtransporten en kan er knoeien met de verkeerslichten?
Gastacteurs: Victor Peeters (Willy), Steven De Lelie (Jack), Rudi Giron (Didier) en Randall Van Duytekom (Theo)
13
Cyborg
30 december 2011 01x13
Uit de gebouwen van de geheime dienst wordt een extreem geheim project gestolen: een cyborg, een soort van robot. De machine kan worden ingezet voor slechte doeleinden en Rox moet kost wat kost de machine terugvinden voordat de cyborg verkocht wordt.
Gastacteurs: Roel Vanderstukken (Lars Trigger), Olivier Bisback (Cyborg) en Yves Caspar (Filip Geers)

Seizoen 2[bewerken]

Afl. Titel Eerste uitzending Vlaanderen Code
14
Chemisch Afval
23 september 2012 02x01
Iemand heeft chemisch afval gestort in de vijver van het park. Ze infiltreren in het transportbedrijf dat het afval naar de fabriek moet brengen die het op zijn beurt verwerkt. Dit kost geld, afval in het park storten niet. Maar het team wordt steeds misleid.
Gastacteurs: Anne Somers (Els), Jenne Decleir (chauffeur) en Theo Hijzen (Jasper)
15
Virus
30 september 2012 02x02
Een man bedreigt een dokter en eist dat zijn vrouw, die besmet is met een zeer gevaarlijk virus, het antivirus krijgt toegediend. De man kan dit antivirus niet betalen. De man kan door de politie gearresteerd worden, maar verdacht veel mensen worden ziek van dat virus. De missie van het team: het anti-virus in handen krijgen zodat de overheid de mensen kan genezen voor weinig geld.
Gastacteurs: Marc Coessens (Dokter), Debbie Crommelinck (Verpleegster) en Xavier Graff (Bert)
16
Motorbende
7 oktober 2012 02x03
De dochter van de gouverneur wordt ontvoerd door een motorbende. Ze eisen 1 miljoen losgeld, anders zal de gouverneur zijn dochter nooit meer terugzien. De missie van team Rox is het meisje te bevrijden, liefst zonder losgeld, maar het loopt mis wanneer Olivia gevangengenomen wordt.
Gastacteurs: Ides Meire ( Tommy ) en Philipe Bernaerts ( John )
17
Klim
14 oktober 2012 02x04
Een dief steelt een hoog technologisch toestellet uit een kluis. Hiermee kan hij elke computer waar ook ter wereld kraken, hij moet het apparaat enkel op een computer aansluiten. Het team moet de dief en 'De Kraker' vinden voor hij het toestel verkoopt. Het onderzoek brengt hen naar een sportclub waar het vooral enkele verdachte muurklimmers rondlopen.
Gastacteurs: Gert Lahousse (Eigenaar sportclub)
18
Internaat
21 oktober 2012 02x05
Een anonieme telefoon naar het ministerie van justitie eist de gevangene Durincx vrij te laten. De minister geeft echter niet toe en daardoor wordt zijn kleindochter bedreigt door de anonieme belster. Zij zit in een internaat waar Team ROX infiltreert om zo de kleindochter van de minister te beschermen.
Gastacteurs: Marie Verhulst (Kleindochter), en Kurt Defrancq (Turnleerkracht)
19
Music for food
28 oktober 2012 02x06
Zanger Bobby George is een zeer bekende zanger die veel geld aan het goede doel geeft. Hij steunt met zijn organisatie "Music for food" talrijke humanitaire acties in ontwikkelingslanden. De kolonel vermoedt echter dat Bobby ook wapens smokkelt naar deze ontwikkelingslanden in zijn voedselpakketten. Rick, Olivia en Xavier gaan undercover als muziekgroep die samen met Bobby gaan optreden tijdens een concert.
Gastacteurs: Eric Kempeneers (Manager Steve), Jean Bosco Safari (Bobby George)
20
NV Apocalyps
4 november 2012 02x07
De beste wetenschappers en ingenieurs verlaten zonder reden hun bedrijf om bij de NV Apocalyps te gaan werken. Dit is vreemd, vooral omdat er geen loon wordt betaald bij de NV Apocalyps. Team ROX ontdekt dat de wetenschappers gehersenspoeld zijn. De baas van de NV Apocalyps heeft dit gedaan omdat hij 1 doel heeft, al het leven op aarde uitroeien, behalve een klein groepje van wetenschappers die samen met hem die Apocalyps zullen overleven.
Gastacteurs: Peter Thyssen (Adamo) en Jos Dom (Ingenieur)
21
Vliegveld
11 november 2012 02x08
De Franse Diplomaat Delvaux wordt al lang verdacht van diamantsmokkel, maar men vindt geen bewijzen tegen hem. Door zijn diplomatieke onscheidbaarheid kan de politie zijn spullen niet onderzoeken. De kolonel wil dat team ROX in de koffer van de diplomaat kijkt zonder dat Delvaux hierachter komt, om diplomatieke problemen met Frankrijk te vermijden.
Gastacteurs: Eric Kerremans (Delvaux)
22
Apenzaken
2 december 2012 02x09
Uit het museum is een oude Afrikaanse ketting gestolen. Deze ketting staat symbool voor de vrede tussen de Afrikaanse landen. Nu de ketting weg is, en er een Afrikaanse delegatie op komst is zou dit weleens voor een ramp kunnen zorgen tussen ons land en de Afrikaanse landen.
Gastacteurs: Wim Van de Velde (Opzichter Frank), Rudi Delhem (Brutus)
23
Race
9 december 2012 02x10
Er wordt een koffertje met een grote hoeveelheid radioactief materiaal gestolen. De kolonel vermoedt dat de dieven het radioactief materiaal willen verkopen. Men denkt dat het koffertje zich in de garage van Rally Rock bevindt. Team Rox moet het koffertje terughalen voor het wordt verkocht.
Gastacteurs: David Cantens (Robbie), Rik Willems (Benny), Maarten Ketels (Barry), Sandro Mastronardi (Willy)
24
Spookdossiers
25 november 2012 02x11
In het gerechtsgebouw verdwijnen al een tijdje strafdossiers, waardoor een hoop misdadigers niet gestraft konden worden. De kolonel verdenkt advocaat J. Renders ervan dat hij de dossiers laat verdwijnen, zeker omdat enkel de dossiers van zijn cliënten verdwenen. Morgen verdedigt hij een bankovervaller, en als ook zijn dossier onvindbaar wordt, zal hij vrijkomen...
Gastacteurs: Daphne Wellens (Kuisvrouw Evy), Sofie Vervloet (Griffier), Charley Pasteleurs (Advocaat Renders)
25
WO III
18 november 2012 02x12
De militaire robot Arthur wordt ingezet in een ultra-geheime legerbasis waar een aantal kernbommen liggen. Door een stom toeval wordt er een cd-rom in de robot gestoken, waardoor de robot denkt dat de 3de Wereldoorlog is uitgebroken. De robot beschiet alle militairen waardoor deze op de vlucht slaan. Arthur is dus alleen in de basis en zal weldra de kernbommen lanceren. Team ROX moet van de kolonel dit koste wat het kost voorkomen.
Gastacteurs: Rember Lutz (programmeur)
26
Ninja
16 december 2012 02x13
De directeur van de fabriek X-con wordt op klaarlichte dag op het fabrieksterrein ontvoert door een Ninja. De Ninja eist dat de directeur stopt met de vervuilen, anders zal de directeur niet lang meer leven, maar de zakenman geeft niet toe. Het team gaat undercover in een ninjaschool, op zoek naar de dader en de directeur.
Gastacteurs: Ludo Hellinx (Directeur X-con), Aaron Wan (Hachi) en Ronald Beer (Makoto), Ianthe Tavernier (Daisy, enkel foto)

Seizoen 3[bewerken]

Nr. Titel Uitzending Gastacteurs
27 Quad terreur 29 september 2013 Maarten Claeyssens en Herman Boets
28 High security 6 oktober 2013 Bianca Vanhaverbeke en Dirk Vermiert
29 Let's Rox and babysit 13 oktober 2013 Wim Stevens en Jos Geens
30 5 gouden Nero 20 oktober 2013 Koen Monserez, Dirk Van Dijck en Remi De Smet
31 Valse agenten 27 oktober 2013 Mieke Bouve, Jeron Amin Dewulf, David Michiels en Steven Roox
32 Stradivarius 3 november 2013 Pepijn Caudron en Pierre Callens
33 Voetbal 10 november 2013 Steph Baeyens, Luk De Koninck en Stef Poelmans
34 Casino 17 november 2013 Ron Cornet, Noureddine Farihi en Seppe Cosyns
35 Verloren controletoren 24 november 2013 Rudy Goes en Rebecca Tanghe
36 Plezier en avontuur 1 december 2013 Guillaume Devos, Dirk Van De Merlen en Michiel Janssens
37 Voedselinspectie 8 december 2013 Guido De Craene, Iwein Segers, Gunther Lesage en Bianca Vanhaverbeke
38 Miss poes 15 november 2013 Marlène de Wouters en Mark Stroobants
39 Atoomalarm 22 december 2013 Maarten Bosmans, Hans Van Cauwenberghe en Eric Van Herreweghe

Seizoen 4[bewerken]

Nr. Titel Uitzending Gastacteurs
40 Red de zeehond 5 oktober 2014 Christophe Stienlet en Ken Verdoodt
41 Karting 12 oktober 2014
42 Monsterstunt 19 oktober 2014 Erik Goris, Jo Hens en Immanuel Lemmens
43 Mosterdgas 26 oktober 2014 Brent Pannier, Victor Peeters en Pieter Piron
44 Man en paard 2 november 2014 Ron De Rauw
45 Oh krinkelende winkelende waterdam 9 november 2014 Jaak Van Assche
46 Skate kidz 16 november 2014 Jordi Rottier, Astrid Sercu en Gregory Van Damme
47 Waterballet 23 november 2014 Erik Burke en Katrien Vandendries
48 Alle Hens aan dek 30 november 2014 Gunter Reniers, Joris Van Dael en Peter Van Gucht
49 Rally 7 december 2014 Olga Leyers, Thomas Van Goethem en Sander Gillis
50 Weerstation 14 december 2014 Peter Bulckaen, Ianthe Tavernier
51 Oldtimers 21 december 2014 Dries De Vis, Bert Vannieuwenhuyse
52 De werfkeet 28 december 2014 Lucas Tavernier, Eddy Vereycken, Bianca Vanhaverbeke en Sien Wynants

Trivia[bewerken]

  • Hoewel de programmatitel officieel Rox is, wordt het personage ROX volledig met hoofdletters gespeld, verwijzend naar de voornamen van hoofdpersonages Rick, Olivia en Xavier.
  • Jelle Florizoone is bijna tien jaar jonger dan zijn tegenspelers Jana Geurts en Jeremy Vandoorne. Doordat Florizoone bij de meeste opnamen nog leerplichtig was, is zijn personage Rick de computerspecialist van de bende en is hij vanuit dat profiel meestal alleen te zien in de studio-opnamen. Geurts en Vandoorne zijn daarnaast ook aanwezig bij de buitenopnamen, die productioneel gezien meer tijd vergen.