SITA Nederland (afval)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
SITA Nederland
Oprichting 2001
Sleutelfiguren Wieger Droogh (Algemeen directeur)
Hoofdkantoor Arnhem
Werknemers 2.029 (2013)[1]
Producten Afvalverwerking
Omzet Gestegen € 444 miljoen (2013)[1]
Winst Gestegen € 52 miljoen (EBITDA, 2013)[1]
Website www.sita.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

SITA Nederland is de Nederlandse vestiging van de SITA-Groep. Deze groep maakt deel uit van het Franse bedrijf Suez Environnement. GDF Suez heeft een controlerend minderheidsbelang van 35% in Suez Environment. Het bedrijf is gespecialiseerd in afvalinzameling en -verwerking.

SITA Nederland[bewerken]

SITA Nederland is in juni 2001 ontstaan uit twee bedrijven: BFI (dat overgenomen werd door SITA) en Watco (reeds eigendom van Suez Environnement via Tractebel). Hierop werden beide bedrijven geïntegreerd. BFI is van oorsprong een Amerikaans bedrijf dat via overnames een voet op de Nederlandse markt zette toen de afvalmarkt geliberaliseerd werd. BFI staat voor "Browning Ferris Industries".

Activiteiten in Nederland zijn onder andere het inzamelen van huisvuil en bedrijfsafval, herverwerking van papier- en kartonafval en het verwerken van gevaarlijk afval, dat bij de consument bekendstaat als klein chemisch afval. Hiernaast is het bedrijf actief op het gebied van grondsanering, rioolreiniging en -inspectie en afvalverbranding. In 2013 verwerkte SITA Nederland ongeveer 2.000.000 ton bedrijfsafval en bijna 600.000 ton huishoudelijk afval. Verder werd ruim 150.000 ton gevaarlijk afval verwerkt.

Vestigingen SITA in Nederland[bewerken]

Het bedrijf heeft circa 50 vestigingen in Nederland en telt ruim 2000 personeelsleden. In de volgende plaatsen zijn er vestigingen:


Geschiedenis van SITA[bewerken]

De maatschappij is in 1919 opgericht uit een samenwerking met de gemeente Parijs voor het ophalen van huisvuil. Dit gebeurde met gemotoriseerde wagens. SITA staat voor: Société Industrielle des Transports Automobiles.

Externe link[bewerken]