Siberische husky

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Siberische husky
Hondenras
Siberische husky
Siberische husky
Basisinformatie
Andere namen Siberische husky
Oorsprong Siberië
Classificatie FCI #270 : groep 5. sectie 1.
Zie ook de lijst van FCI-nummers
Lijst van hondenrassen

De Siberische husky is een hondenras, behorend tot de pool- en keeshonden van het oertype. Het is een typische sledehond. Wanneer hij kan werken, is hij helemaal in zijn element. Hij is gebouwd om sneeuw en kou te kunnen trotseren, maar kan ook de warmte in de zomer aan, omdat de vacht de warmte reflecteert. Vanwege de atletische bouw van de husky heeft hij veel beweging nodig. Drie keer het blokje rond zal zelden voldoende zijn voor deze hond.

Uiterlijk[bewerken]

De schofthoogte van reuen is ongeveer 53-60 centimeter en van teven ongeveer 51-56 centimeter. Het gewicht van een reu kan variëren tussen 21 en 27 kilogram, dat van de teef tussen 16 en 23 kilogram. De husky heeft een middellange dubbele vacht. De kleuren kunnen variëren van wit, grijs-wit en bruin-wit tot zwart-wit en heel soms gevlekt. De meeste husky's hebben bruine ogen, maar blauwe ogen (maanoog), twee verschillende kleuren ogen of combi-eyes komen ook regelmatig voor. Ze hebben spits opstaande oren.

Sociaal[bewerken]

De Siberische husky kan over het algemeen goed met zijn soortgenoten omgaan, maar minder met andere dieren, zoals konijnen en katten. Ze vinden het niet prettig om alleen te zijn. Ze kunnen het beste overweg met grote kinderen (ouder dan tien jaar).

Externe link[bewerken]