Sony Xperia E

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sony Xperia E
Sony Xperia E
Fabrikant Sony
Introductie maart 2013
Besturingssysteem Android 4.1 Jelly Bean
Scherm 9 cm (3,5 inch)
tft-touchscreen
480 x 320 px (165 ppi)
Camera 3,2 megapixel
Geheugen 512 MB RAM
Connectiviteit micro-USB, HDMI 2.0, 3,5mm-audiojack, bluetooth 2.1, wifi b/g/n, aGPS, GLONASS, NFC, DLNA
SAR-waarde Hoofd: 1,15 W/kg
Lichaam: 0,79 W/kg
Afmetingen 113,5 x 61,8 x 11,0 mm
Gewicht 116 gram
Batterij 1530 mAh
Processor 1 GHz
Qualcomm Snapdragon MSM7227A
singlecore
Opslag 4 GB (uitbreidbaar via SD)
Serie Xperia
Voorganger Sony Xperia tipo
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Wetenschap & Technologie

De Sony Xperia E is een Android-smartphone van het Japanse conglomeraat Sony uit 2013. De Xperia E heeft een processor van 1 GHz, 4 GB aan opslaggeheugen en een 3,2 megapixel-camera aan de achterkant.[1] Het toestel was beschikbaar in wit, zwart en roze.

Scherm[bewerken | brontekst bewerken]

Het beeldscherm heeft een schermdiagonaal van 9 cm (3,5 inch) en een resolutie van 480 x 320 pixels, waardoor de pixeldichtheid 165 ppi bedraagt.[2] Het aanraakscherm is gemaakt van een speciaal soort mineraal dat ervoor moet zorgen dat het glas minder reflecteert. De Xperia E maakt gebruik van High Definition Reality Display-technologie en de 'BRAVIA-engine' van Sony. Door deze twee technieken wordt het scherm mooier weergegeven. Onder het scherm bevindt zich een notificatiebalk die ingekomen berichten weergeeft met een knipperlicht, vergelijkbaar met BlackBerry-telefoons.

Software[bewerken | brontekst bewerken]

De Sony Xperia E heeft als besturingssysteem Android 4.1. Net zoals vele andere Android-fabrikanten, gooit Sony ook een eigen grafische schil over het toestel, namelijk Timescape UI, waarin Twitter en Facebook standaard zijn ingebouwd. Ook kan men op de Xperia Er omgebouwde PlayStation-spellen op spelen en is men verbonden met het Sony Entertainment Network, waardoor gebruikers toegang krijgen tot de streamingsapp Music & Video Unlimited. Deze dienst is vergelijkbaar met Spotify of Deezer.[3] Sony zal in de telefoon ook gebruikmaken van de audiotechnologie 3D surround sound met xLOUD. Volgens het bedrijf moet het geluid hierdoor veel sterker en helderder zijn.

NFC[bewerken | brontekst bewerken]

Daarnaast beschikt het toestel over NFC, dat in combinatie met 'Xperia Smart Tags' (NFC-chips) gebruikt kan worden.[4] De NFC-chips kunnen vervolgens worden gebruikt voor laagwaardige financiële transacties, om bijvoorbeeld applicaties uit de Google Play-appwinkel te kopen.[5]

Sony Xperia E dual[bewerken | brontekst bewerken]

In sommige landen is een variant van de Xperia E verkrijgbaar geweest, de Xperia E dual. Deze versie kan, in tegenstelling tot de Xperia E, twee simkaarten herbergen. Ook zit op deze variant een speciale data-applicatie om te kunnen zien en bepalen hoeveel data elke applicatie verbruikt. De Xperia E dual bestaat in twee kleuren: zwart en goud.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]