Sony Xperia U

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sony Xperia U
Sony Xperia U
Xperia U
Fabrikant Sony
Introductie 1 maart 2012
Besturingssysteem Android 2.3 (bij te werken tot 4.0)
Scherm Schermdiagonaal: 8,9 cm (3,5 inch)
Type: tft-scherm
Resolutie: 854 x 480 pixels
Camera 5 MP
Camera 2 VGA
Geheugen 512 MB (RAM)
Connectiviteit micro-USB, HDMI 2.0, 3,5 mm audiojack, bluetooth 2.1, wifi b/g/n, aGPS, GLONASS, NFC, DLNA
SAR-waarde 1,620 W/kg
Afmetingen 112 x 54 x 12 mm
Gewicht 110 gram
Vorm Bar
Processor 1 GHz STE U8500 (dual-core)
Opslag 8 GB
Serie Xperia
Opvolger Sony Xperia J
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Wetenschap & Technologie

De Sony Xperia U is een smartphone van het Japanse conglomeraat Sony. De telefoon is samen met de Sony Xperia S en de Sony Xperia P voor het eerst geïntroduceerd in de CES 2012. Het toestel moet het low-budgettoestel van de drie worden en is verkrijgbaar in zwart en wit.

Software[bewerken | brontekst bewerken]

De Xperia U is uitgebracht met Android 2.3, maar heeft inmiddels een update gekregen naar Googles Android 4.0. Of Sony nog versie 4.1 op de Xperia U uitbrengt, is niet bekend. Net zoals vele andere Android-fabrikanten gooit Sony ook een eigen grafische schil over het toestel, de Timescape UI. Hierin zijn Twitter en Facebook standaard geïntegreerd. Ook kan men er omgebouwde PlayStation-spellen op spelen en is het verbonden met het Sony Entertainment Network, dat gebruikers toegang geeft tot Music & Video Unlimited, een speciale streamingsapp vergelijkbaar met Spotify of Deezer.[1]

Design[bewerken | brontekst bewerken]

Scherm[bewerken | brontekst bewerken]

Het aanraakscherm heeft een schermdiagonaal van 8,9 cm (3,5 inch) met een resolutie van 854 x 480 pixels. Het scherm ondersteunt multitouch en maakt gebruik van High Definition Reality Display-technologie en de 'BRAVIA-engine' van Sony. Door deze twee technieken wordt het scherm mooier weergegeven.

Transparante strip[bewerken | brontekst bewerken]

Onderaan de smartphone bevindt zich de transparante strip. Hierin is de antenne geplaatst, die dwars door de basis loopt en tegelijkertijd dienstdoet als on-screen-knoppenaangever en notificatiebalk. De strip verandert automatisch van kleur, wanneer er een foto of muziekcover weergegeven wordt. Onderaan de strip bevindt zich de onderkant, welke men via een accessoire ook van kleur kan veranderen, bijvoorbeeld in geel en roze.

Uitgangen[bewerken | brontekst bewerken]

De telefoon heeft een micro-USB-uitgang om de telefoon te verbinden met een computer en om hem op te laden. Verder bevindt zich ook een audio-aansluiting van 3,5 mm, waarop een koptelefoon of oordopjes aangesloten kunnen worden.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]