Sony Xperia go

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sony Xperia go
Sony Xperia go
Xperia go
Fabrikant Sony
Besturingssysteem Android 4.0
Scherm 8,9 cm (3,5 inch)
Tft-scherm
480 x 320 px
Camera 5 MP
Geheugen 512 MB (RAM)
Connectiviteit micro-USB
HDMI 2.0
3,5mm-audio-aansluiting
Bluetooth 2.1
Wifi b/g/n
aGPS
GLONASS
NFC
DLNA
SAR-waarde 0,89 W/kg[1]
Afmetingen 111 x 60,3 x 9,8 mm
Gewicht 110 gram
Processor 1GHz
Dualcore
NovaThor U8500 (Cortex A9)
Opslag 8 GB (uitbreidbaar via SD)
Serie Xperia
Voorganger Sony Ericsson Xperia active
Portaal  Portaalicoon   Wetenschap & Technologie

De Sony Xperia go of Xperia Advance is een smartphone van het Japanse conglomeraat Sony. Het toestel is zand- en waterdicht en is uitgekomen in 2012 in een witte, zwarte en gele uitvoering.

Scherm[bewerken | brontekst bewerken]

Het beeldscherm heeft een schermdiagonaal van 8,9 cm (3,5 inch) met een resolutie van 480 x 320 pixels. Het aanraakscherm is krasbestendig en ondersteunt multitouch-gebaren. De Xperia go maakt gebruik van High Defenition Reality Display-technologie en de 'BRAVIA-engine' van Sony. Door deze twee technieken zou het scherm mooier worden weergegeven.

Software[bewerken | brontekst bewerken]

De Sony Xperia go heeft standaard Android 4.0 als besturingssysteem. Net zoals vele andere Android-fabrikanten, gooit Sony ook een eigen grafische schil over het toestel, de Timescape UI. Hierin zijn Twitter en Facebook standaard geïntegreerd. Ook kan men er omgebouwde PlayStation-spellen op spelen. Men is verbonden met het Sony Entertainment Network, dat gebruikers toegang geeft tot de streamingapp Music & Video Unlimited, vergelijkbaar met Spotify of Deezer.[2] De telefoon maakt ook gebruik van de audiotechnologie 3D surround sound met xLOUD, waardoor het geluid sterker en helderder klinkt, aldus Sony.

NFC[bewerken | brontekst bewerken]

Daarnaast beschikt het toestel over NFC, dat in combinatie met 'Xperia Smart Tags' (NFC-chips) gebruikt kan worden.[3] De NFC-chips kunnen vervolgens worden gebruikt voor laagwaardige financiële transacties, om bijvoorbeeld applicaties uit de Google Play-appwinkel te kopen.[4]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]