Sony Xperia acro S

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sony Xperia acro S
Sony Xperia acro S
Fabrikant Sony
Besturingssysteem Android 4.0
Scherm 11 cm (4,3 inch) tft-scherm,
1280x720 px
Camera 12,1 MP
Camera 2 1,3 MP
Geheugen 1 GB (RAM)
Connectiviteit micro-USB, HDMI 2.0, 3,5mm-audio-aansluiting, bluetooth 3.0, wifi b/g/n, aGPS, GLONASS, NFC, DLNA
SAR-waarde Hoofd: 1,05 W/kg
Lichaam: 0,83 W/kg
Afmetingen 126 × 66 × 11,9 mm
Gewicht 147 gram
Batterij 1910 mAh
Processor 1,5 GHz
Dualcore
Snapdragon
Opslag 16 GB (uitbreidbaar via SD)
Serie Xperia
Voorganger Xperia acro
Portaal  Portaalicoon   Wetenschap & Technologie

De Sony Xperia acro S is een smartphone van het Japanse conglomeraat Sony uit 2012. Het high-endtoestel is verkrijgbaar in het zwart, roze en wit.

Scherm[bewerken | brontekst bewerken]

Het beeldscherm heeft een beeldschermdiagonaal van 11 cm (4,3 inch) met een resolutie van 1280x720 pixels, waardoor de pixeldichtheid 342 ppi bedraagt. Het aanraakscherm is krasbestendig en ondersteunt multitouch-gebaren. De Xperia acro S maakt gebruik van High Definition Reality Display-technologie en het 'BRAVIA-engine' van Sony. Door deze twee technieken wordt het scherm mooier weergegeven.

Software[bewerken | brontekst bewerken]

De Sony Xperia acro S heeft als besturingssysteem Android 4.0, later wordt daarvan een update verwacht naar versie 4.1. Net zoals vele andere Android-fabrikanten, gooit Sony ook een eigen grafische schil over het toestel, Timescape UI. Hierin zijn Twitter en Facebook standaard geïntegreerd. Ook kan men er omgebouwde PlayStation-spellen op spelen en is men verbonden met het Sony Entertainment Network. Hierdoor wordt gebruikers toegang verleend tot Music & Video Unlimited, een streamingdienst van Sony vergelijkbaar met Spotify of Deezer.[1] Sony zal in de telefoon ook gebruikmaken van de audiotechnologie 3D surround sound met xLOUD. Volgens het bedrijf moet het geluid hierdoor veel sterker en helderder zijn.

NFC[bewerken | brontekst bewerken]

Daarnaast beschikt het toestel over NFC, dat in combinatie met 'Xperia Smart Tags' (NFC-chips) gebruikt kan worden.[2] De NFC-chips kunnen vervolgens worden gebruikt voor laagwaardige financiële transacties, om bijvoorbeeld applicaties uit de Google Play-appwinkel te kopen.[3]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]