CREA Orkest: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Regel 39: Regel 39:
[[Categorie:Muziek in Amsterdam]]
[[Categorie:Muziek in Amsterdam]]
[[Categorie:Studentenorkest]]
[[Categorie:Studentenorkest]]
[[Categorie:Studentenorganisatie in Amsterdam]]
[[Categorie:Studentenvereniging in Amsterdam]]

Versie van 24 apr 2024 22:01

Het CREA Orkest is het symfonieorkest van de Stichting CREA, de culturele organisatie van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam.

Geschiedenis

Het CREA Orkest werd opgericht in 1988 als een kamerorkest-cursus bij de Stichting CREA en staat sinds die tijd onder leiding van dirigent Bas Pollard. Inmiddels is het orkest uitgegroeid tot een volwaardig symfonieorkest met circa 90 vaste leden. Het CREA Orkest is een studentenorkest, maar naast studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) bevinden zich onder de leden ook een groot aantal alumni van de UvA en HVA in verschillende leeftijdscategorieën en enkele conservatoriumstudenten.

Eens in de zoveel tijd biedt het orkest zijn diensten aan als begeleidingsorkest voor solisten, evenementen en koor- en operaprojecten. Hoogtepunten waren onder andere:

Het CREA Orkest is een laagdrempelig orkest, dat wil zeggen dat er voor de strijkers geen audities zijn. In plaats daarvan is er een wederzijdse proefperiode van een maand. Voor de blazers worden er wel audities georganiseerd.

Het CREA Orkest gaat regelmatig op tournee:


Externe link