Portaal:Spanje: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
MelancholieBot (overleg | bijdragen)
ArthurBot (overleg | bijdragen)
k robot Erbij: pt:Portal:Espanha
Regel 139: Regel 139:
[[lb:Portal:Spuenien]]
[[lb:Portal:Spuenien]]
[[pl:Portal:Hiszpania]]
[[pl:Portal:Hiszpania]]
[[pt:Portal:Espanha]]
[[ro:Portal:Spania]]
[[ro:Portal:Spania]]
[[ru:Портал:Испания]]
[[ru:Портал:Испания]]

Versie van 24 feb 2010 00:35


Uitgelicht overzicht | bewerk
Vlag en Wapen bewerk

Camp Nou (Catalaans voor nieuw veld) is een voetbalstadion in Barcelona, thuisbasis van FC Barcelona en Catalaans voetbalelftal. Soms wordt het 'Nou Camp' genoemd, een germanisme. De officiële naam van het stadion is overigens Nou Estadi del Futbol Club Barcelona. Camp Nou is ontworpen door de architecten Lorenzo García Barbón en Josep Soteres Mauri. De bouw van het stadion was in 1957 voltooid. De officiële opening was op 24 september van dat jaar. Eulogio Martínez zou het eerste doelpunt in het nieuwe stadion maken.
Het staat bekend als een van de indrukwekkendste stadions ter wereld. De voorzieningen zijn duizelingwekkend en leverden Camp Nou als een van de weinige voetbalstadions een vijfsterren-kwalificatie van de UEFA op. Camp Nou is een trekpleister voor toeristen, die van over de hele wereld op de stad afkomen en doorgaans zelfs in een leeg stadion de ambiance die er tijdens wedstrijden heerst kunnen voelen. In het stadion bevinden zich ook de kantoren van het bestuur en het voetbalmuseum van FC Barcelona. Dit museum, vernoemd naar oud-clubpresident Josep Lluís Núñez, is samen met het Picasso-museum het meest bezochte museum in Catalonië. Naast de vaste onderdelen worden er nu ook tijdelijke tentoonstellingen gehouden. Verder zijn er veel bekers en foto's te zien. lees verder >>>

Overzichtsartikelen bewerk
Etalage van dit portaal bewerk
Regio van de maand overzicht | bewerk
Autonome regio's bewerk
Cap de Creus
Cap de Creus

Cap de Creus is een deel van Catalonië dat vooral bekend geworden is als de inspiratiebron voor de surrealistische schilder Salvador Dalí. Dalí groeide op in Figueres en bezocht de kust van Cap de Creus vaak. Hij verwonderde zich over het landschap dat een combinatie is van een scheefgestelde schist met kwartsieten en pegmatieten en de verwerende werking van de zee. (lees verder)

Afbeelding van de maand overzicht | bewerk
Steden bewerk

Een drukbezocht strand op Mallorca
Meehelpen aan artikelen over Spanje op Wikipedia bewerk
Verwante portalen bewerk

Gewenste artikelen:
Caso Rubiales (es/en) · Museo Arqueológico Nacional (MAN) - (es/en) · Geografie van Spanje (es/en) · Jota (es/en) · Revolutionair Catalonië (ca/es/en) · Spaanse School (es/fr) · Toerisme in Spanje (es/de/en) · Universiteit van Valencia (es/en) · Vervoer in Spanje (es/en)

Personen

Gregorio Fernández (es/en) · Daniel Zuloaga (es/en)




Nieuwe artikelen:

Construcciones Aeronáuticas (CASA) · Sociedad Estatal de Participaciones Industriales (SEPI) · Anciles · Colegio Teresiano · El Capricho · Parque del Buen Retiro · Catalaans Kustgebergte · Kastiliaans Scheidingsgebergte · Plaza de España · Museo Lázaro Galdiano · Costa Verde · Costa del Ahazar

Personen

Nebulossa · Cristina Fallarás · Antonio Soler




Dit kan beter:

- Buñol (18 mrt 2009) - Spaanse Staat (20 mrt 2010)


Zie ook de te verbeteren en gewenste artikelen van Portaal Spaans
Subportalen van Zuidwest-Europa
Klik op een regio om naar het portaal over de regio te gaan

Andorra · Italië · Portugal · San Marino · Spanje · Andalusië · Barcelona · (Zuid-Frankrijk)