Cosmetica: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
68 bytes verwijderd ,  9 jaar geleden
→‎Etiket: Niet encyclopedisch
(→‎Functies cosmetica: Was wel heel absoluut gesteld, is nu wat neutraler gesteld.)
(→‎Etiket: Niet encyclopedisch)
 
== Etiket ==
Elke fabrikant, importeur of handelaar die in Nederland cosmetica op de markt brengt is op grond van de wet verplicht om het product volgens een bepaalde wijze te etiketteren. Lees de betekenis van alle teksten en symbolen op het etiket.<br />
Alle ingrediënten die zijn gebruikt bij het maken van een product staan op de verpakking vermeld. Om de ingrediënten op uniforme wijze op cosmetica te kunnen vermelden zijn internationale afspraken gemaakt. Deze zijn bij wet vastgelegd. Doel van de ingrediëntvermelding is de gebruikers van cosmetica te informeren over de samenstelling van een product. Dit is ook voor mensen die beroepsmatig met cosmetica werken belangrijk. Het stelt bijvoorbeeld [[schoonheidsspecialist]]en, [[huisarts]]en en [[dermatologie|dermatologen]] in staat hun cliënten te adviseren over het gebruik van cosmeticaproducten.
 
[[Bestand:PAO Symbol Annex VIIIa.GIF|thumb|Houdbaarheid_cosmetica]]
Ook is het etiket op cosmeticaproducten voorzien van het houdbaarheidssymbool. Het geeft aan: de periode van minimale houdbaarheid na openen, waarin het product in optimale kwaliteit kan worden gebruikt. De minimale houdbaarheid wordt aangeduid met het aantal maanden (M).
 
== Externe links ==
2.147

bewerkingen

Navigatiemenu