Crowded House: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
116 bytes toegevoegd ,  4 maanden geleden
In de zomer van 1992/1993 nam de band het album ''Together Alone'' op. Hiervoor verbleven ze op een afgelegen strand van Nieuw-Zeeland, [[Karekare]], dat ook het toneel werd voor de film ''The Piano''. Tim Finn werkte in dezelfde tijd aan een solo-album. Zowel op Tims solo-album als op ''Together Alone'' verschenen restjes van de nummers die ze in aanloop naar ''Woodface'' hadden geschreven. Het album werd in 1993 uitgebracht. Het jaar daarop ontving Crowded House de prijs voor ''Beste Internationale Act'' van [[Q (tijdschrift)|Q-magazine]], waarbij ze grote acts als [[U2 (band)|U2]], [[Nirvana (Amerikaanse band)|Nirvana]] en [[Pearl Jam]] versloegen.
 
In april 1994 verliet Paul Hester de band, omdat hij meer tijd wilde spenderen met zijn familie. In mei van dat jaar speelde de band daardoor zonder hem op popfestival [[Pinkpop]]. In 1996 werd de hele band opgeheven omdat Neil Finn, naar eigen zeggen, 'bang was zichzelf te herhalen' en op zoek wilde naar een nieuwe manier van muziek maken. Het nieuws kwam vlak voor het uitbrengen van het album ''Recurring Dream - The Very Best Of'', een verzamelalbum met enkele nieuwe nummers. De band gaf op 24 november 1996 een laatste concert op de trappen van het [[Sydney Opera House]]. Meer dan 250.000 mensen woonden het concert bij. De opbrengsten van dit concert gingen naar het kinderziekenhuis ''Sydney Children's Hospital''. In 2000 verscheen postuum het album ''Afterglow'', een verzameling rariteiten voor de echte fan.
 
Na vaak te hebben aangegeven dat de band niet opnieuw leven zou worden ingeblazen, kondigde Neil Finn in januari 2007 toch een reünie van de band aan, met [[Mark Hart]], Nick Seymour en de nieuwe drummer [[Matt Sherrod]]. Sherrod verving oorspronkelijk bandlid Paul Hester, die in 2005 uit het leven was gestapt. Hesters overlijden is een rode draad door het reünie-album ''Time on Earth'', en volgens Finn was Pauls dood ook de 'oorzaak' van het opnieuw bijeenkomen van de band.
3.441

bewerkingen

Navigatiemenu