Coronatoegangsbewijs (Nederland): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Zie inleiding)
 
== Procedure ==
Na vaccinatie, na herstel van een besmetting (mits gemeld bij de [[Gemeentelijke gezondheidsdienst|GGD]]) of na een negatieve test kan een persoon de CoronaCheck app (na installatie op een smartphone) in werking stellen met behulp van de eigen [[DigiD]].
Men kan met de app [[CoronaCheck]] zijn testbewijs, herstelbewijs of vaccinatiebewijs ophalen. Bij sommige onderdelen van de app zal met moeten inloggen met [[DigiD]]. Bij de entree van een evenement of activiteit zal de persoon zijn gegenereerede QR-code moeten tonen. Deze wordt uitgelezen door middel van de app, CoronaCheck Scanner. Als de persoon voldoet aan de voorwaarden van geldigheid verschijnt op de scanner een groen scherm, samen met enkele andere gegevens van de persoon, zoals diens initialen en geboortemaand. Met behulp van een identiteidsbewijs kan dan gecontroleerd worden of de gegevens overeenkomt met het identiteitsbewijs en de persoon zelf. Als dit allemaal in orde blijkt, krijgt de persoon toegang.
 
Men kan metBij de appingang [[CoronaCheck]]van zijnhet testbewijs, herstelbewijsevenement of vaccinatiebewijsde ophalen.activiteit Bijkan sommigede onderdelen vanpersoon de app zal met moeten inloggen met [[DigiD]]opstarten. BijEen deQR-code entreeverschijnt vandam eenop evenementhet of activiteit zal de persoon zijn gegenereerede QR-code moeten tonenscherm. Deze wordt uitgelezen doormet middeleen van deandere app, de CoronaCheck Scanner. Als de persoon voldoet aan de voorwaarden van geldigheid verschijnt op de scanner een groen scherm, samen met enkele andere gegevens van de persoon, zoals diens initialen en geboortemaand. Met behulp van een identiteidsbewijs kan dan gecontroleerd worden of de gegevens overeenkomtovereenkomen met het identiteitsbewijs en de persoon zelf. Als dit allemaal in orde blijkt, krijgt de persoon toegang.
 
== Geschiedenis ==

Navigatiemenu