Timur Perlin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Theyoungone999 (overleg | bijdragen) op 12 feb 2011 om 02:27. (→‎BNN / 3FM)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
Timur Perlin
Timur Perlin tijdens Serious Request 2009
Geboren 3 juni 1976
Land Nederland
Beroep (Radio-)presentator en diskjockey
Jaren actief 1992-heden
Bekend van o.a. Timur Open Radio
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Timur Perlin (Groningen, 3 juni 1976) is een Nederlandse diskjockey en radiopresentator. Op zaterdag en zondag tussen 12:00-15:00 uur presenteert hij het programma Timur Open Radio op 3FM, waarin interactie met de luisteraar een grote rol moet spelen. Sidekick is Rámon Verkoeijen. Timur presenteert verder op maandag- en donderdagavond het nieuwsprogramma BNN Today op Radio 1.

Carrière

Timur is op 6 december 1992 voor het eerst te horen op de radio bij de lokale omroep Transmedia in Zaltbommel. Hij volgt de School voor Journalistiek in Utrecht en maakt tijdens zijn studie zijn landelijke radiodebuut bij het kabelstation NEW Dance Radio (nu Slam FM).

RTL / Veronica FM / Yorin FM

Na zijn studie werkt Timur bij RTL, waar hij onder meer reportages maakt voor het programma 5 in het land. Bij RTL gaat hij ook radio maken, bij het station Veronica FM dat later wordt omgevormd tot Yorin FM. Bij Yorin FM trekt hij in 2003 de aandacht van de NPS, dat een opvolger zoekt voor Claudia de Breij in de avond op 3FM. Na een jaar gaat Timur echter weer terug naar Yorin FM, dat een meer alternatieve koers gaat varen. Daar maakt hij onder meer het programma 'Timur Open Radio', waarin hij voor het eerst samen is te horen met zijn vaste side-kick Rámon Verkoeijen.

SBS / Caz!

Yorin FM wordt begin 2006 door RTL verkocht aan SBS, waarna het station in april 2006 wordt omgevormd tot Caz!. Bij dit station presenteert Timur de middagshow Timur Open Air, opnieuw samen met Rámon de Stagiair. In 2006 wint hij op 30-jarige leeftijd de Marconi Award in de categorie 'Aanstormend Talent'.

KXradio

In juni 2007 vertrekt Timur bij Caz! omdat hij zich wil oriënteren op zijn toekomst en 'iets anders wil gaan doen'. Toevalligerwijs verdwijnt Caz! na een verkoop in juli 2007 uit de ether. Sinds juni 2007 had Timur een eigen radioprogramma op KXradio. Het programma van Timur droeg de naam 'Timur op KX'.

BNN / 3FM

In juli 2007 wordt bekendgemaakt dat Timur per 1 september 2007 gaat werken bij BNN. In eerste instantie werkt hij achter de schermen als coördinator voor de Coen en Sander Show op 3FM. Ook valt hij af en toe in voor een aantal 3FM-dj's.

Sinds 23 februari 2008 heeft Timur weer een eigen programma op 3FM. Op zaterdag en zondag tussen 07.00 uur en 10.00 uur presenteerde hij het ochtendprogramma. In zijn programma besteedde Timur aandacht aan het nieuws van de dag, opvallende gebeurtenissen en muziek. Dit programma maakte hij wederom met Rámon de Stagiair. Door het vertrek van Eddy Zoëy bij 3FM is Timur nu te horen op zaterdag en zondag van 12.00 tot 15.00 uur met het programma Timur Open Radio, en ook met BNN Today op Radio 1.

Timur is de bedenker van Mama Appelsap, een radio item waarin luisteraars in een anderstalige liedtekst Nederlandse zinnen denken te verstaan. Het is een vast onderdeel van zijn 3FM programma, en hij is er ook op tv mee te zien in de quiz Doe Maar Normaal. Tijdens Serious Request 2009 verzorgde Perlin dagelijks de Headlines en presenteerde samen met Rámon de Stagiair de tussenstand. Dit deed hij in 2010 opnieuw maar, nu met Annemieke Schollaardt.

Externe links

Zie de categorie Timur Perlin van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.