Rámon Verkoeijen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Rámon Verkoeijen
Ramon-verkoeijen-1316441066.jpg
Bijnaam Rámon de Stagiair, Rá
Geboren 14 januari 1986
Origine Nederland
Jaren actief 2002-heden
Bekend van 3FM, Caz!
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Rámon Verkoeijen (Venray, 14 januari 1986) is een Nederlands radiodiskjockey en tv-presentator.[1]

Loopbaan[bewerken]

Verkoeijen begon in 2002 als radio-dj bij het radiostation Omroep Venray. Via Maasland Radio uit Nieuw-Bergen en Radio Decibel stapte hij in 2004 over naar Yorin FM.[1] Bij Yorin FM is zijn rol als radiomaker in eerste instantie beperkt tot het meehelpen/lopen bij onder anderen Robert Jensen en Rob Stenders, later is Verkoeijen actief als sidekick Rámon de Stagiair bij het programma Timur Open Radio van Timur Perlin. Bij de overgang van Yorin FM naar Caz! op 18 april 2006 blijft Verkoeijen actief als sidekick, maar dan voor het programma Timur Open Air.[2] Ook als Perlin overstapt naar BNN en per 3 januari 2009 weer een radioprogramma gaat maken op 3FM[3] is Verkoeijen weer present als sidekick bij onder andere Open Radio met Timur en Rámon, zij het onder zijn eigen naam. In 2015 verhuist Verkoeijen (samen met Perlin) naar de weekprogrammering, zij maken vanaf dan elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur het programma Superrradio. Na het vertrek van Perlin eind 2016 zet Verkoeijen het programma voort met Mark van der Molen onder de titel Mark+Ramon.

Eigen programma[bewerken]

Vanaf 7 april 2010 heeft Verkoeijen elke woensdag van 01:00 tot 04:00 uur[4] zijn eigen programma Rámon voor BNN op 3FM.[5][6] In september 2013 stopt het programma en neemt Verkoeijen het tijdslot over van Sanderdaynight. Hij presenteert zijn programma Rámon, met een streepje op de A vanaf 14 september 2013 op de zaterdagavond.[7]

Klusjesmannen[bewerken]

Rámon Verkoeijen was de nieuwe collega van Sander Lantinga in Klusjesmannen. Voor Klusjesmannen werkten Sander en Rámon een paar uur bij verschillende bedrijven in en rondom de stad Eindhoven waar deze editie van Serious Request plaatsvond. Het duo ging aan de slag bij onder andere McDonald's en Viking, om geld in te zamelen. Vooral de kreet 'Tik 'm aan, ouwe!', gecombineerd met een high five, bleef plakken bij de kijkers. Lantinga en Verkoeijen waren sinds 3 juli 2011 ook elke zondag te zien in het BNN-programma Klusjesmannen op Nederland 3. In dit programma trekken ze het land rond om vakantiebaantjes en hobby's uit te proberen. Aan het einde van de show krijgen de bedrijven een trofee in de vorm van een hand, waarvan het aantal vingers aantoont hoe leuk de vakantiejob is volgens Sander en Rámon.

Televizier Talent Award[bewerken]

Zijn deelname aan het programma Klusjesmannen leverde Rámon een nominatie op voor de Televizier Talent Award. Hier legde hij het echter (net als Erik Dijkstra) af tegen Guus Meeuwis.

Trivia[bewerken]

  • Eind 2006 brengt Verkoeijen onder het pseudoniem Leroy Perry Kasper a.k.a. Kasper ft. Monsta de plaat Bokken (MMM LKKR MMM) uit,[8] in eerste instantie wordt de plaat alleen gedraaid op Caz!, later volgen meer landelijke stations. Pas in maart 2007 wordt duidelijk dat Verkoeijen achter de productie van dit nummer zit.[9]
  • Rámon haalde voor Serious Request 2009 en Serious Request 2010 met zijn plakpak geld op.

Externe links[bewerken]

Vista-kmixdocked.png
Door op de afspeelknop te klikken kunt u dit artikel beluisteren. Na het opnemen kan het artikel gewijzigd zijn, waardoor de tekst van de opname wellicht verouderd is. Zie verder info over deze opname of download de opname direct. (Meer info over gesproken Wikipedia)

Beluister

(info)