Naar inhoud springen

Rámon Verkoeijen

Beluister (info)
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ramon Verkoeijen
Rámon Verkoeijen
Bijnaam Ramon de Stagiair, Rá
Geboren 14 januari 1986
Land Nederland
Jaren actief 2002-heden
Bekend van 3FM, Caz!
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Ramon Verkoeijen (Venray, 14 januari 1986) is een Nederlands radiodiskjockey en tv-presentator.[1]

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Verkoeijen begon in 2002 als radio-dj bij het radiostation Omroep Venray. Via Maasland Radio uit Nieuw Bergen en Radio Decibel stapte hij in 2004 over naar Yorin FM.[1] Bij Yorin FM is zijn rol als radiomaker in eerste instantie beperkt tot het meehelpen/lopen bij onder anderen Robert Jensen en Rob Stenders, later is Verkoeijen actief als sidekick Ramon de Stagiair bij het programma Timur Open Radio van Timur Perlin. Bij de overgang van Yorin FM naar Caz! op 18 april 2006 blijft Verkoeijen actief als sidekick, maar dan voor het programma Timur Open Air.[2] Ook als Perlin overstapt naar BNN en per 3 januari 2009 weer een radioprogramma gaat maken op 3FM[3] is Verkoeijen weer present als sidekick bij onder andere Open Radio met Timur en Rámon, zij het onder zijn eigen naam. In 2015 verhuist Verkoeijen (samen met Perlin) naar de weekprogrammering, zij maken vanaf dan elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur het programma Superrradio. Na het vertrek van Perlin eind 2016 zet Verkoeijen het programma voort met Mark van der Molen onder de titel Mark+Ramon. Eind 2019 moet hij ‘wegens persoonlijke omstandigheden’ voorlopig rust nemen. Dat betekent dat hij ook niet meedoet aan Serious Request, hij wordt vervangen door Jorien Renkema. Verkoeijen was al enige tijd niet meer in de uitzending Mark + Ramon te horen.

Eigen programma[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf 7 april 2010 heeft Verkoeijen elke woensdag van 01.00 tot 04.00 uur[4] zijn eigen programma Rámon voor BNN op 3FM.[5][6] In september 2013 stopt het programma en neemt Verkoeijen het tijdslot over van Sanderdaynight. Hij presenteert zijn programma Rámon, met een streepje op de A vanaf 14 september 2013 op de zaterdagavond.[7] Vanaf 1 januari 2021 presenteert hij ieder vrijdagavond van 22:00 tot 00:00 het programma De Boem Boem Disco Show naar Belgisch format.

Klusjesmannen[bewerken | brontekst bewerken]

Verkoeijen was de nieuwe collega van Sander Lantinga toen zij als 'de Klusjesmannen' een paar uur bij verschillende bedrijven in en rondom de stad Eindhoven werkten ten behoeve van de jaarlijkse geldinzamelingsactie Serious Request. Het duo ging aan de slag bij onder andere McDonald's en Viking om geld in te zamelen. Lantinga en Verkoeijen waren vanaf 3 juli 2011 ook elke zondag te zien in het BNN-programma De Klusjesmannen op Nederland 3, waarin zij door het land trokken om vakantiebaantjes uit te proberen. Aan het einde van de uitzending kregen de bedrijven een trofee in de vorm van een hand, waarvan het aantal vingers aangaf hoe leuk het vakantiebaantje volgens Lantinga en Verkoeijen was.

Televizier Talent Award[bewerken | brontekst bewerken]

Zijn deelname aan het programma De Klusjesmannen leverde Verkoeijen een nominatie op voor de Televizier Talent Award. Hier legde hij het echter (net als Erik Dijkstra) af tegen Guus Meeuwis.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Eind 2006 brengt Verkoeijen onder het pseudoniem Leroy Perry Kasper a.k.a. Kasper ft. Monsta de plaat Bokken (MMM LKKR MMM) uit,[8] in eerste instantie wordt de plaat alleen gedraaid op Caz!, later volgen meer landelijke stations. Pas in maart 2007 wordt duidelijk dat Verkoeijen achter de productie van dit nummer zit.[9]
  • Verkoeijen haalde voor Serious Request 2009 en Serious Request 2010 met zijn plakpak geld op.
  • Rámon is een fan van de dinsdag, dat is zijn favoriete dag van de week. Dat laat hij iedere week horen in het radioprogramma Mark+Rámon op 3fm.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]