Paul Rabbering

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Paul Rabbering
Rabbering tijdens Serious Request 2013.
Rabbering tijdens Serious Request 2013.
Volledige naam Paul Rabbering
Geboren 29 januari 1979
Origine Nederland
Jaren actief 1992 - heden
Bekend van 3FM (RabRadio)
Radio 2
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Paul Rabbering (Etten-Leur, 29 januari 1979) is een Nederlandse radio-dj. Hij werkt voor KRO-NCRV op NPO Radio 2 en tot november 2016 op 3FM. Hij werd geboren in Etten-Leur, maar verhuisde al snel naar Emmeloord. Paul maakte voor 3FM van maandag tot en met vrijdag het programma RabRadio tussen 14.00 en 16.00 uur. Op zaterdag en zondagmiddagvan 14.00 tot 16.00 uur presenteert hij het programma Paul! op NPO Radio 2. Dit programma werd tot eind 2016 enkel op zondagmiddag tussen 16:00 en 18:00 uur uitgezonden.

Carrière[bewerken]

Radio Noordoostpolder[bewerken]

Eind 1992 nam Rabbering contact op met de lokale omroep Radio Noordoostpolder. Rabbering presenteerde aanvankelijk bij de lokale radio verschillende programma's: van serieuze jeugd-sportitems tot De Zinderende Zaterdagavond samen met Evert Poppen en Johan van Slooten. Later kreeg hij een eigen zaterdagavondprogramma Paul's Power Show. De KUT-mix over de Emmeloordse braderie leverde hem een schorsing op van 6 maanden.[1] Daarna ging hij jingles produceren met behulp van het computerprogramma CoolEdit. Hij studeerde aan de School of Media in Zwolle.

BNN[bewerken]

Sinds Rabbering begon bij de lokale radio heeft hij demo's gestuurd naar landelijke radiostations. In november 2000 kreeg Rabbering het bericht dat hij mocht deelnemen aan de dj-opleiding van Radio 538. Nog geen week later bood Sander de Heer hem namens BNN een baan aan. Bij BNN kon Rabbering ook stage lopen voor de opleiding journalistiek en kreeg hij de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot dj. Bij BNN maakte hij alle vormgeving en deed voice-over-werk voor tv-programma's. In 2003 volgde een nachtprogramma op 3FM, in datzelfde jaar de radioversie van Top of the Pops op zondagmiddag.

KRO[bewerken]

In de zomer van 2004 stapte hij over naar de KRO om van maandag tot en met vrijdag tussen 2 en 4 uur 's middags het programma RabRadio te gaan maken. Vanaf september 2010 maakt Rabbering op 3FM samen met presentatrice Sofie van den Enk elke zondagavond van 8 tot 10 uur het programma PS radio, een radioshow over liefde en relaties. Hierdoor kwam de vrijdaguitzending van RabRadio te vervallen. Ook heeft Paul voor deze omroep een televisieprogramma gepresenteerd, het kinderprogramma Baasjes op Nederland 3. Tevens is Paul de voice-over van het programma De Reünie.

KRO-NCRV[bewerken]

Vanaf januari 2015 presenteert Rabbering op Radio 2 op de zondag van 16:00 uur tot 18:00 uur een radioprogramma voor de fusie-omroep KRO-NCRV. Het programma Paul! richt zich op de zoektocht naar de grootste fan in Nederland van een bepaalde popgroep of artiest. Daarvoor viel hij al in voor de programma's Haandrikman pakt uit! en Helemaal Haandrikman.

Wie is de Mol?[bewerken]

In 2006/2007 deed Rabbering mee aan het televisieprogramma Wie is de Mol?. Hij bereikte de finale en doordat hij als enige van de overgebleven kandidaten actrice Inge Ipenburg als "de Mol" aanwees, werd hij tot winnaar uitgeroepen. Hij won hierdoor de geldpot van € 17.300.-.

3FM Serious Request[bewerken]

Van 19 tot en met 24 december 2008 werd Rabbering, samen met collega-dj's Giel Beelen en Coen Swijnenberg, voor de 3FM-actie 3FM Serious Request opgesloten in een glazen huis in Breda. In 2013 ging Rabbering van 18 tot en met 24 december voor de tweede maal het glazen huis in, dat dat jaar in Leeuwarden stond. In 2015 ging Rabbering ook het Glazen Huis in, in Heerlen.

Trivia[bewerken]

  • Rabbering heeft een racelicentie en is enige tijd actief geweest in de rallysport.
  • Rabberings bril is regelmatig het doelwit van spot. De bril is inmiddels een vast onderdeel tijdens "Holy Moly wat zit er onder het folie?", onderdeel van het programma van Gerard Ekdom, Effe Ekdom. Luisteraars kunnen dan vragen stellen aan de diskjockeys tijdens het wekelijkse dj-overleg.
  • In april 2012 werd bekend dat Rabbering een relatie heeft met zangeres Krystl.[2]

Externe links[bewerken]