Frank du Mosch

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Frank du Mosch
Frank du Mosch in 1992
Volledige naam Frank du Mosch
Geboren 25 december 1962
Geboorteplaats Zutphen
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep journalist en presentator.
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Frank du Mosch (Zutphen, 25 december 1962) is een Nederlands journalist en presentator.

Frank du Mosch in 2010, bij een uitzending van het radioprogramma Cappuccino

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Du Mosch studeerde journalistiek in Tilburg en was tussen 1989 en 1996 presentator van het Jeugdjournaal, als opvolger van Robert ten Brink. Vervolgens werkte Du Mosch enige tijd voor het NOS Journaal als presentator en verslaggever. In 1999 trad hij in dienst bij de actualiteitenrubriek Netwerk. Op 23 augustus 2010 presenteerde hij Netwerk voor de laatste keer. Ook is hij een van de presentatoren van het NCRV-radioprogramma Casa Luna en is hij te horen als vervanger van Jurgen van den Berg in de NCRV-programma's Lunch! en Stand.nl.

Vanaf het voorjaar van 2006 verving hij met enige regelmaat Sjors Fröhlich en later Ghislaine Plag als presentator van Stand.nl. Daarnaast presenteerde hij op Radio 1 het dagelijkse programma Standpunt Café, waarin gasten in debat gaan over de actualiteit van de dag. Ook presenteerde Du Mosch sinds het vertrek van Sjors Fröhlich in 2008 het Radio 2-programma Cappuccino. Met ingang van 10 september 2011 werd Du Mosch vervangen door Jurgen van den Berg. Dit in het kader van de "verjonging" van Radio 2. Du Mosch gaf bij zijn vertrek aan het vervelend te vinden dat hij met het programma moest stoppen.

Sinds september 2012 presenteerde hij het dagelijkse televisieprogramma Studio MAX Live bij Omroep Max. Eerst deed hij dit met collega Myrna Goossen en sinds januari 2013 met Cilly Dartell.

Als een van de mannen van "de Lulverhalen" van Howard Komproe maakte Du Mosch begin 2013 zijn debuut in het theater.

Du Mosch is oprichter en eigenaar van mediabedrijf The Broadcaster in Hilversum.

Alpe d'HuZes[bewerken | brontekst bewerken]

In 2009 en 2012 deed Du Mosch mee aan Alpe d'HuZes onder de vlag van het Radio 2-programma Team Knooppunt Kranenbarg. Sinds 2012 is hij ook vrijwillig bestuurslid van de stichting.

Du Mosch woont met zijn vrouw en twee kinderen in Hilversum.