Corné Klijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Corné Klijn (Kaatsheuvel, 15 december 1961) is een Nederlands radio-dj.

Biografie[bewerken]

Klijn werd geboren in Kaatsheuvel. Op 10-jarige leeftijd begon hij op zijn slaapkamer met behulp van een cassetterecorder, platenspeler, mengpaneel en microfoon muziek te maken. Tot op zijn 18e draaide hij muziek op bruiloften een schoolfeesten. Daarna ging hij werken bij de lokale radiostations Radio Royale en Maasstad Radio. Vervolgens werkte hij enkele jaren in discotheek 'Taveerne De Zeuve Lantaarns' in Drunen en daarna 6 jaar in de Utrechtse platenzaak 'Kareltje Import'.

Loopbaan[bewerken]

Klijn werkte sinds halverwege de jaren tachtig als dj in discotheken en voor piratenstations. In 1992 startte Klijn zijn radioloopbaan bij Radio 538 waar hij een avondprogramma presenteerde. Per maandag 3 april 1995 vertrok Klijn naar Radio 3, waar hij met het programma Kort en Klijn de opvolger werd van het radioprogramma De Avondspits van Frits Spits. Naast Kort en Klijn presenteerde Klijn diverse programma's rondom disco-classics. Sinds 1 februari 2002 werkt hij voor de TROS waar hij iedere vrijdag tussen 6 en 7 's avonds het programma Dance Classics Party Request presenteerde op 3FM (gestopt 12/2009). Daarnaast zat hij enige tijd in de muziekredactie van diezelfde zender. Per 11 december 2009 is Corné Klijn gestopt met zijn programma Dance Classics Party Request op 3FM Sinds 1 januari 2017 presenteert Corné elke zaterdagavond van 18:00 tot 21:00 uur op Radio 2 Corné Klijns Soul Sensations en elke zondagavond tussen 18:00 en 20:00 uur De Mega Album Top 50.

Tevens is hij invaller bij de AVROTROS programma's Muziekcafe en Aan de slag.

Trivia[bewerken]

Klijn is een groot motorsportliefhebber en bezoekt met RTL GP alle MotoGP-wedstrijden, waarvoor hij interviews met coureurs maakt.