Timur Perlin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Timur Perlin
Timur Perlin tijdens 3FM Serious Request 2009
Timur Perlin tijdens 3FM Serious Request 2009
Geboren 3 juni 1976
Origine Nederland
Beroep (Radio)presentator en diskjockey
Jaren actief 1992-heden
Bekend van o.a. Timur Open Radio, Vrij
Portaal  Portaalicoon   Media

Beluister

(info)

Timur Perlin (Groningen, 3 juni 1976) is een Nederlands diskjockey en radiopresentator.

Opleiding[bewerken]

Perlin was op 6 december 1992 voor het eerst te horen op de radio bij de lokale omroep Transmedia in Zaltbommel. Hij volgde de School voor Journalistiek in Utrecht en maakte tijdens zijn studie zijn landelijke radiodebuut bij het kabelstation NEW Dance Radio (thans SLAM!).

RTL/Veronica FM/Yorin FM[bewerken]

Na zijn studie werkte hij bij RTL, waar hij onder meer reportages maakte voor het programma 4 in het Land. Bij RTL ging hij ook radiomaken, bij het station Veronica FM, dat later omgevormd zou worden tot Yorin FM. Bij Yorin FM trok hij in 2003 de aandacht van de NPS, dat een opvolger zocht voor Claudia de Breij in de avond op 3FM. Na een jaar ging Perlin echter weer terug naar Yorin FM, dat een meer alternatieve koers ging varen. Daar maakte hij onder meer het programma 'Timur Open Radio', waarin hij voor het eerst samen te horen was met zijn vaste sidekick Rámon Verkoeijen.

SBS/Caz![bewerken]

Yorin FM werd begin 2006 door RTL verkocht aan SBS, waarna het station in april 2006 werd omgevormd tot Caz!. Bij dit station presenteerde Perlin de middagshow Timur Open Air, opnieuw samen met Rámon de Stagiair. In 2006 won hij op 30-jarige leeftijd de Marconi Award in de categorie 'Aanstormend Talent'.

KX Radio[bewerken]

In juni 2007 vertrok Perlin bij Caz! omdat hij zich wilde oriënteren op zijn toekomst en 'iets anders wilde gaan doen'. Toevalligerwijs verdween Caz! na een verkoop in juli 2007 uit de ether. Sinds juni 2007 had Perlin een eigen radioprogramma op KX Radio. Het programma droeg de naam 'Timur op KX'.

Radio 1[bewerken]

Vanaf 1 september 2007 werkt Perlin bij BNN. Op maandag- en donderdagavond presenteerde Perlin het nieuwsprogramma BNN Today op Radio 1.

3FM[bewerken]

Vanaf 1 september 2007 werkte Perlin op 3FM in eerste instantie achter de schermen als coördinator voor de Coen en Sander Show op 3FM. Ook viel hij af en toe in voor een aantal 3FM-dj's.

Vanaf 23 februari 2008 had hij een eigen programma op 3FM. Op zaterdag en zondag tussen 07.00 uur en 10.00 uur presenteerde hij het ochtendprogramma. Daarin besteedde hij aandacht aan het nieuws van de dag, opvallende gebeurtenissen en muziek. Dit programma maakte hij wederom met Rámon de Stagiair. Sinds het vertrek van Eddy Zoëy bij 3FM was Perlin te horen op zaterdag en zondag van 12.00 tot 15.00 uur met het programma Timur Open Radio (sinds 2014 Open Radio met Timur en Rámon).

Perlin is de bedenker van Mama Appelsap, een radio-item waarin luisteraars in een anderstalige liedtekst Nederlandse zinnen denken te verstaan. Het is een vast onderdeel van zijn 3FM-programma, en hij is er ook op tv mee te zien geweest in de quiz Doe Maar Normaal.

In september 2016 maakte hij bekend dat hij ging stoppen met radio maken en dus ook met zijn programma Superrradio, dat hij samen met Rámon Verkoeijen maakte. "Na 8 jaar 3FM wil ik weer eens wat anders doen. Wat was heel lang de grote vraag, totdat ik deze zomer merkte hoe gelukkig ik werd van helemaal niks doen: gewoon een beetje flierefluiten. En dat is wat ik het komend jaar, misschien langer, ga doen: beetje lummelen, hangen, in een strandbar werken, bergwandelen, en als het mee zit garnalen vissen." aldus Perlin.

3FM Serious request[bewerken]

Tijdens 3FM Serious Request 2009 verzorgde Perlin dagelijks de Headlines en presenteerde samen met Rámon de Stagiair de tussenstand. Dit deed hij in 2010 opnieuw, maar nu samen met Annemieke Schollaardt. Tijdens 3FM Serious Request 2011 nam hij voor het eerst zitting in het Glazen Huis in Leiden, samen met Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg. In 2003 was hij ook reeds een van de jocks van 3FM Request on Tour.[1]

Live vanuit Klazienaveen[bewerken]

Sinds 10 januari 2014 maakte Perlin, vanaf 2015 samen met Frank van der Lende, op de vrijdagavond van 19:00 tot 22:00 uur het radioprogramma Vrij, als opvolger van Ekstra Weekend. Vanaf 6 februari 2015 maakten zij op dit tijdstip het programma Live vanuit Klazienaveen. Na een aantal weken werd Perlin al vaker vervangen door Domien Verschuuren en later Sander Hoogendoorn.

NPO Radio 2[bewerken]

Op 2 januari 2017 startte op NPO Radio 2 het nieuwe programma Studio T waarvan de presentator geheim werd gehouden.[2] Pas tijdens de uitzending bleek Perlin de presentator te zijn.[3].

Externe links[bewerken]

  • Website van het radioprogramma Timur