Subaru XV

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Subaru XV
Subaru XV
Subaru XV
Bedrijf FHI.
Vlag van Japan Japan
Merk Subaru
Type XV.
Productiejaren 2012-Heden
Productieaantal Niet bekend.
Klasse Cross-Over.
Koetswerkstijl
Voorganger Impreza XV
Opvolger Geen
Verwant
Soortgelijk
Ontwerper N.B.
Portaal  Portaalicoon   Auto

De Subaru XV is een cross-over op basis van de Subaru Impreza. De auto is in september 2011 geïntroduceerd op de IAA in Frankfurt. Het model zal naar verwachting op de Europese markt moeten gaan concurreren met de Volkswagen Tiguan, Ford Kuga, de Nissan Qashqai en de Mitsubishi ASX.

De Subaru XV was voorheen leverbaar als de Subaru Impreza XV, een hatchback met een ruimere grondspeling, andere bumpers en een wat uitgebreide uitrusting. Subaru verkocht buiten Europa al de Outback Sport, een model met hetzelfde idee. In Europa kenden we tot dan toe alleen grotere de Subaru (Legacy) Outback.

De Subaru XV is leverbaar met drie boxermotoren, te weten de 1.6 benzine, de 2.0 benzine en de 2.0 boxerdiesel. De 1.6 benzine is als extra leverbaar met een CVT-automaat en de 2.0 met een Lineartronic-automaat.

De 1.6 is alleen uitgevoerd in de Luxury-uitvoering. De 2.0 en de 2.0-boxerdiesel zijn eveneens als Luxury leverbaar. Maar er kan ook gekozen worden voor de Luxury Plus en in de uitgebreide Executive-variant.

Subaru XV