Triforce

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Afbeelding van de Triforce.

De Triforce (letterlijk vertaald: de Driekracht) is een belangrijk element uit de videospelserie van The Legend of Zelda, en werd als eerste gebruikt als spelonderdeel van de Nintendo-klassieker The Legend of Zelda voor de NES.

Volgens een legende waar beide The Great Deku Tree en Zelda uit The Legend of Zelda: Ocarina of Time over praten, waren er drie godinnen die Hyrule schiepen. Nayru schiep de hemel, Din schiep de aarde en Farore schiep het leven. Toen hun taak volbracht was, vertrokken zij naar de hemel, en op die plek bleef de triforce achter. Dit waren drie gouden driehoeken die samen één grote driehoek vormen. Elk van die driehoeken had een eigen kracht: moed, kracht en wijsheid. Iemand die de Triforce aan zou raken, zou de goden aan zijn kant kunnen krijgen. Iemand met een goede geest, zorgt ervoor dat Hyrule een goede tijd krijgt, terwijl iemand met een slechte geest ervoor zorgt dat Hyrule een slechte tijd tegemoet gaat. Omdat de Triforce zo'n grote kracht had, werd het opgeborgen in een tempel. Eeuwen gingen voorbij tot er een groot kwaad opdook. Om dit kwaad, luisterend naar de naam Ganondorf, te bestrijden heeft Link de Triforce nodig. Hiervoor neemt hij drie magische stenen en de Ocarina of Time om het zegel te breken en de Triforce te bemachtigen voordat Ganon dit doet. Link ontvangt de Triforce of Courage (Triforce van Moed). Ganondorf is echter meegeslopen om de Triforce te ontvangen. Ganon ontvangt de Triforce of Power (Triforce van Kracht).

Hoewel de Triforce in de serie wel degelijk bestaat, schuilt er een grotere filosofie achter. Iedereen zou een deel van de Triforce in zich hebben. De hoofdpersonages in de serie (Link, Zelda en Ganondorf) dragen een duidelijk kenmerk van de Triforce op hun linkerhand en zijn hierdoor dus de uitverkoren door de goden waaraan iedereen een voorbeeld zou kunnen nemen (behalve aan Ganondorf). Iedereen zou dus een stuk moed, wijsheid en kracht in zich hebben. Dit is bijzonder cliché maar kan grote invloed hebben en dus naïeve spelers hun karakter beïnvloeden, waardoor ze assertiever zouden worden, of zich sterker voelen (fysisch) of een 'common sense' ontwikkelen. Dit is pure speculatie, en de hele filosofie zou meer bedoeld zijn voor de karakters in het spel.

Triforce-delen[bewerken]

Triforce of Courage[bewerken]

(vertaling: Driekracht van Moed) Toen hij Hyrule verliet, Hero of Time (de Link uit Ocarina of Time en Majora's Mask)bleef dit deel van de Triforce achter, en deelde in acht stukken. Deze acht stukken moet je in The Legend of Zelda: The Wind Waker zoeken en bij elkaar brengen. De Triforce of Courage is de groene godin Farore, de godin die het leven schiep.

Triforce of Power[bewerken]

(vertaling: Driekracht van Kracht) In Ocarina of Time, hoorde Ganondorf van de Triforce en wilde deze, om het land Hyrule te veroveren. Omdat hij kracht veel liever wilde dan moed of wijsheid kreeg hij de Triforce of Power. Toen Ganondorf verslagen was, werd de kracht van de zeven wijzen gebruikt om het zegel te sluiten met de Triforce of Power erin. De Triforce of Power was vroeger de rode godin Din, de godin die aarde schiep.

Triforce of Wisdom[bewerken]

(vertaling: Driekracht van Wijsheid) In The Wind Waker droeg Tetra een ketting met een helft van de Triforce of Wisdom. De Koning van Hyrule droeg de andere helft. Toen deze helften samenkwamen, veranderde Tetra in Prinses Zelda. In Ocarina of Time kon Zelda zich veranderen in Sheik, dankzij de Triforce of Wisdom. In alle andere spellen heeft prinses Zelda op het begin al de Triforce of Wisdom. De Triforce of Wisdom was vroeger de blauwe godin Nayru, de godin die de hemel schiep.

Tetraforce[bewerken]

De Tetraforce is het middelste stuk, dat in de Triforce past. Het is een vrijwel onbekend deel van de Triforce. De legende gaat dat een vogel dit ontbrekende deel bij zich draagt. Het deel is te zien op het schild van Link in Ocarina of Time. Niet veel mensen geloven dat er een vierde deel bestaat, maar het valt wel op dat de vier light spirits Eldin, Faron, Lanayru en Ordona hun namen niet zomaar ergens vandaan hebben. Eldin komt van Din, Faron komt van Farore, en Lanayru komt van Nayru. Waar Ordon vandaan komt is niet bekend. Als er dan een vierde god zou zijn zou dat de god van tijd kunnen zijn. Dit gegeven vermoedt men, omdat er in Phantom Hourglass ook een Spirit of Time voorkomt. Officiële berichten van Nintendo en Shigeru Miyamoto ontkennen het bestaan van de Tetraforce [1].

Spellen met de Triforce[bewerken]

Zelda-spellen[bewerken]

Overige spellen[bewerken]