Naar inhoud springen

Link: The Faces of Evil

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Link: The Faces of Evil
Link: The Faces of Evil
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwerper Dale DeSharone (game), Rob Dunlavey (game, graphic, and production), Jonathan Merritt (game), Vasiliev A. (karakter), Smirnov V. (karacter)
Ontwikkelaar Animation Magic
Uitgever Philips Interactive Media
Uitgebracht 1993
Genre actie, avontuur
Spelmodus singleplayer
Taal/talen Duits, Engels, Frans, Nederlands
Platform Cd-i
Media cd-rom
Navigatie
Spelserie The Legend of Zelda
Vervolg Zelda: The Wand of Gamelon
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Link: The Faces of Evil of in het Nederlands Link: De gezichten van het Kwaad is een Zeldaspel voor Philips' cd-i. Het spel is uitgebracht in 1993 en was een van de drie Zeldaspellen die op de Philips cd-i verschenen zijn, door een exclusieve deal van Nintendo en Philips Software. In tegenstelling tot eerdere Zeldaspellen, is het een 2D-sidescrolling-game, met hier en daar RPG-elementen.

Aan het begin van de game zit Link in Hyrule Castle te klagen dat het zo saai is, aangezien Ganon al is verslagen en er niets te doen is. Ook maakt hij duidelijk dat hij wel benieuwd is wat Ganon van plan is. Vervolgens verschijnt er een tovenaar genaamd Gwonam op een vliegend tapijt, die vertelt dat Ganon het eiland Koridai heeft veroverd en dat alleen Link hem kan verslaan. (Ondertussen wordt prinses Zelda ook gevangen.) Daarna moet Link, met behulp van Gwonam, Ganon zoeken en verslaan en daarbij prinses Zelda bevrijden.

Het spel is hevig bekritiseerd om zijn slechte graphics, houterige besturing en onlogische gameplay. Het spel heeft, buiten de naam en een aantal karakters om, ook weinig tot niets te maken met de originele Zeldaformule. Op verschillende sites wordt het spel genoemd als een van de slechtste games aller tijden.

Ondanks dat de meeste Zeldafans het spel niet zien als een deel van de originele serie heeft het wel een status als collector's item gekregen. Het spel is de laatste jaren bekend geworden door YouTube Poops.

De stemmen werden verzorgd door onder anderen Just Meijer, Jan Nonhof en Carol van Herwijnen.

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

Beoordeeld door Jaar Score
Power Unlimited 1993 90%
The Video Game Critic 2007 42%
High Score 1994 40%
neXGam 2009 35%
Defunct Games 2006 10%