Link: The Faces of Evil

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Link: The Faces of Evil
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwerper(s) Dale DeSharone (game), Rob Dunlavey (game, graphic, and production), Jonathan Merritt (game), Vasiliev A. (karakter), Smirnov V. (karacter)
Ontwikkelaar(s) Animation Magic
Uitgever(s) Philips Interactive Media
Datum van uitgave 1993
Genre(s) actie, avontuur
Spelmodus singleplayer
Taal/talen Duits, Engels, Frans, Nederlands
Platform(s) CD-i
Media cd-rom
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Link: The Faces of Evil of in het Nederlands Link: De gezichten van het Kwaad is een Zelda spel voor Philips' cd-i. Het spel is uitgebracht in 1993, en was een van de drie Zelda-spellen die op de Philips cd-i verschenen zijn, door een exclusieve deal van Nintendo en Philips Software. In tegenstelling tot eerdere Zelda-spellen, is het een 2D-sidescrolling-game, met hier en daar RPG-elementen.

Aan het begin van de game zit Link in Hyrule Castle te klagen dat het zo saai is, aangezien Ganon al is verslagen en er niets te doen is. Ook maakt hij duidelijk dat hij wel benieuwd is wat Ganon van plan is. Vervolgens verschijnt er een vreemde tovenaar genaamd Gwonam op een vliegend tapijt, die vertelt dat Ganon het eiland Koridai heeft veroverd, en dat alleen Link hem kan verslaan. (Ondertussen wordt prinses Zelda ook gevangen). Daarna moet Link, met behulp van Gwonam, Ganon zoeken en verslaan, en daarbij prinses Zelda bevrijden.

Het spel is hevig bekritiseerd om zijn slechte graphics, houterige besturing, en onlogische gameplay. Het spel heeft, buiten de naam en een aantal karakters om, ook weinig tot niets te maken met de originele Zelda-formule. Op verschillende sites wordt het spel genoemd als een van de slechtste games aller tijden.

Ondanks dat de meeste Zelda-fans het spel niet zien als een deel van de originele serie, heeft het wel een collector's item status gekregen. Het spel is de laatste jaren bekend geworden door YouTube Poops.

De stemmen werden verzorgd door o.a. Just Meijer, Jan Nonhof en Carol van Herwijnen, die tevens alle drie hun stemmen verlenen aan personages in SpongeBob Squarepants.

Ontvangst[bewerken]

Beoordeeld door Jaar Score
Power Unlimited 1993 90%
The Video Game Critic 2007 42%
High Score 1994 40%
neXGam 2009 35%
Defunct Games 2006 10%