The Legend of Zelda: Skyward Sword

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
The Legend of Zelda:
Skyward Sword
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwerper(s) Eiji Aonuma (regisseur)
Shigeru Miyamoto (producent)
Ontwikkelaar(s) Nintendo EAD
Uitgever(s) Nintendo
Muziek Hajime Wakai, Shiho Fujii, Mahito Yokota, Takeshi Hama, Koji Kondo
Datum van uitgave Verenigde Staten 20 november 2011
Japan 23 november 2011
Europa 18 november 2011
Genre(s) Action-adventure
Spelmodus Wiimote 1 Player Icon.svg Singleplayer
Taal/talen meerdere
Leeftijdsklasse ESRB: 10+
PEGI: 12
USK: 12
OFLC: M
Platform(s) Nintendo Wii
Media Optische schijf
Navigatie
Spelserie The Legend of Zelda
Voorloper The Legend of Zelda: Spirit Tracks
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

The Legend of Zelda: Skyward Sword is een action-adventurevideospel voor de Wii dat door Nintendo EAD werd ontwikkeld en op 18 november 2011 door het Japanse bedrijf Nintendo op de markt is gebracht.[1]

Het spel volgt na The Legend of Zelda: Spirit Tracks maar is daar niet de opvolger van. Nintendo heeft namelijk de officiële verhaallijn vrij gegeven en daaruit blijkt dat Skyward Sword het eerste deel in de hele The Legend of Zelda reeks is.[2] Skyward Sword hanteert een grafisch stijl die zowel aanleunt bij The Wind Waker als bij Twilight Princess. Het spel werd officieel aangekondigd op de E3-persconferentie van Nintendo op 15 juni 2010 [3]. Op de Game Developers Conference in San Francisco toonde Nintendo-baas Satoru Iwata een nieuwe trailer, waarin te zien was dat de nadruk van de game op combat ligt. Ook is het kleurenpalet in de game ietwat donkerder, zodat de game er realistischer uitziet. Er is ook een nieuw personage zichtbaar in de trailer die gelijkenissen vertoont met Vaati uit 'The Minish Cap'. Tijdens de speelbare demo op de E3 2011 werd echter bekendgemaakt dat dit personage 'Lord Ghirahim' heet. Hij is de heerser over de inwoners van Hyrule, het land beneden de 'Skyloft'. Later op de E3 werd aangekondigd dat hij niet de enige slechterik in het verhaal is.

Verhaal[bewerken]

Het verhaal begint op 'Skyloft', een eiland hoog boven de wolken. Link woont hier samen met Zelda, met wie hij in dit verhaal een hechte band heeft. Op een dag wordt er een ceremonie gehouden, waarvan de winnaar een romantische nacht met de Skyloftpriesteres mag doorbrengen. Tijdens de ceremonie moeten de deelnemers, onder wie Link, een loftwing (vliegend wezen) met een gouden standbeeld te pakken zien te krijgen, terwijl ze zelf ook op loftwings (vogels) vliegen. Link wint deze wedstrijd en daarmee een nachtelijke afspraak met Zelda. Terwijl Link op zijn vogel rondvliegt, verschijnt plotseling een reusachtige tornado, waardoor Zelda naar beneden valt en Link haar achterna moet om haar te redden.

MotionPlus[bewerken]

Deze Zelda-game maakt gebruik van de Wii MotionPlus, dat noodzakelijk is om het spel te kunnen spelen. Oorspronkelijk (tijdens het ontwikkelen) had het spel een knoppenbesturing, maar dat is veranderd. De Wii MotionPlus is nodig om de nauwkeurige zwaardbewegingen te registreren.

Ontvangst[bewerken]

Beoordeeld door Jaar Score
Gamereactor (Spanje) 2011 100%
Wiiloveit 2011 100%
Computer and Video Games (CVG) 2011 98%
Jeuxvideo.com 2011 90%
TheSixthAxis 2011 90%
GNT - Generation Nouvelles Technologies 2011 90%
Thunderbolt Games 2012 90%
newbreview.com 2011 90%
Gamekult 2011 80%
Snackbar-Games.com 2011 80%