Universal Studios Singapore

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Universal Studios Singapore
Entree
Entree
Eigenaar Universal Parks & Resorts
Genting Group
Opening 28 mei 2011
Oppervlakte 20 ha
Bezoekers 4,1 miljoen (2016)
Attracties
Totaal 21
Achtbanen 6
Darkrides 2
Waterattracties 2
Locatie
Locatie Sentosa, Singapore
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Universal Studios Singapore is een attractiepark in de plaats Sentosa in Singapore. Het attractiepark opende op 28 mei 2011 de deuren en is hiermee het vierde Universal Studios-attractiepark ter wereld en de tweede in Azië.

De bouw van het park startte op 19 april 2008. Nog geen twee jaar later werd het park op 10 mei 2010 voor het publiek geopend. De officiële opening vond een jaar later plaats op 28 mei 2011.

Themagebieden[bewerken]

Blikvanger het Far Far Away Castle
Themagebied Acient Egypt

Hollywood[bewerken]

Dit themagebied staat in het teken van het Amerikaanse stadsdeel Hollywood en figureert tevens als entreegebied. In het themagebied zijn geen attracties te vinden. Echter wel: restaurants, souvenirwinkels en diverse theaters.

Sci-Fi City[bewerken]

Dit themagebied is gedecoreerd naar een futuristische stad. Attracties die hier te vinden zijn, zijn onder andere: Transformers: The Ride en Battlestar Galactica.

Ancient Egypt[bewerken]

Acient Egypte (Nederlands: Oude Egypte staat in het teken van Egypte. Blikvangers zijn de attracties Revenge of the Mummy en Treasure Hunters.

The Lost World[bewerken]

The Lost World staat in het teken van dinosauriërs en de films hieromheen zoals Jurassic Park. Enkele attracties zijn: Canopy Flyer, Jurassic Park Rapids Adventure en Dino-Soarin'.

Far Far Away[bewerken]

Far Far Away staat in het teken van de animatiefilms rondom Shrek met als blikvanger een replica van het Far Far Away Castle. Overige attracties in dit themagebied zijn: Enchanted Airways, Puss In Boots‘ Giant Journey.

New York[bewerken]

Dit themagebied is gedecoreerd naar de Amerikaanse stad New York. Er stat een attractie: Sesame Street Spaghetti Space Chase. In de rest van het themagebied zijn diverse winkels en restaurants te vinden. Opvallend is dat een deel van het themagebied overkapt is met een glazen dak.

Madagascar[bewerken]

Madagascar is gedecoreerd naar de animatiefilms van Madagascar. Er staan diverse attracties die naar deze films verwijzen zoals de grootste attractie: Madagascar: A Crate Adventure.

Externe link[bewerken]