Naar inhoud springen

Wikipedia:Redactielokaal/Archief/2013-04

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Een soort standaard voor huwelijken en kinderen in biografieën?

[bewerken | brontekst bewerken]

Op zo ongeveer alle pagina over vorsten is een aparte sectie gewijd aan huwelijken en kinderen. Dit zijn hele handige overzichten, maar van enige standarisering is geen sprake. Standaarisering moet nooit een doel op zich zijn, maar ik zou het wel handig vinden om te weten welke informatie hier wel en niet in opgenomen zou moeten worden.

Op bijvoorbeeld Willem van Oranje#Huwelijken en kinderen worden zijn vrouwen en kinderen genummerd en wordt van elk kind de exacte geboorte en sterfdatum weergeven. Hendrik VIII van Engeland#Zes vrouwen gebruikt bullet points en noemt de exacte data, Wilhelm II van Duitsland#Huwelijk en kinderen gebruikt een tabel en bijvoorbeeld Johan Willem Friso van Nassau-Dietz#Huwelijk en kinderen noemt geen exacte data. Is het wenselijk om een soort standaard op te nemen en deze op te nemen in de Standaardvorm voor biografieën? Sir Iain overleg 14 apr 2013 21:08 (CEST)[reageren]

Wikiproject (in Opbouw) Nederlandstalige literatuur

[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mede-Wikipedianen, taalliefhebbers en boekenwurmen,

Omdat de uitwerking van veel boeken zoals die van Harry Mulisch, Jan Wolkers, et cetera, mijns inziens beter kan, maar ook niet eenvoudig is, ben ik het Wikipedia:Wikiproject

Nederlandstalige literatuur

gestart. Ik hoop dat jullie willen meekijken, -denken en -werken als jullie interesse een overlap heeft. De eerste prioriteit is uiteraard de bovengenoemde opzet, die op de pagina van Wikipedia:Wikiprojecten als „ In opbouw” staat, compleet, correct volledig gebruikersvriendelijk te krijgen.

Met vriendelijke groet,

 —  „Jaspər Kloekmoed”  [ ! ? ]  21 apr 2013 18:31 (CEST)[reageren]

Deze mededeling staat in De kroeg, het Wikipedia:Taalcafé en het Redactielokaal. Daarvandaan zie ik de (overleg)bijdragen en -reacties graag op Overleg Wikipedia:Wikiproject/Nederlandstalige literatuur.