Wikipedia:Snelcursus (Registratie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Deze pagina is (voorlopig) niet in gebruik
Deze pagina maakte onderdeel uit van een oudere versie van Wikipedia:Snelcursus.

Het aanmaken van een gebruikersnaam is niet verplicht, maar zeker aanbevolen.

Iedereen is welkom aan Wikipedia bij te dragen, of je nu een gebruikersnaam aanmaakt of niet. Het hebben van een gebruikersnaam heeft echter wel voordelen.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom het wordt aangeraden een gebruikersnaam aan te maken:

Het hebben van een gebruikersaccount heeft een aantal voordelen, waaronder meer bewerkingsmogelijkheden en het instellen van voorkeuren. Een handig hulpmiddel is de volglijst, die het gemakkelijker maakt op de hoogte te blijven van wijzigingen aan pagina's waar je in bent geïnteresseerd. Verder kun je als geregistreerde gebruiker de titel van een pagina wijzigen. Het is niet de bedoeling dat je een pagina verplaatst door de inhoud te kopiëren en te plakken, omdat dan de bewerkingsgeschiedenis achterblijft op de oude plaats. Als je niet weet hoe het werkt, dan kun je in de Helpdesk de hulp inroepen van een ervaren gebruiker.

Een ongeregistreerde gebruiker wordt aangeduid met zijn of haar IP-adres, alle wijzigingen worden aan dit adres gekoppeld en de overlegpagina van dit IP-adres wordt gebruikt voor overleg met deze niet geregistreerde gebruiker. Je IP-adres kan in sommige gevallen gebruikt worden om informatie over je te vinden. Het aanmaken van een gebruikersaccount zorgt ervoor dat je IP-adres niet zichtbaar is en verbetert op die manier je privacy. Ook veranderen IP-adressen vaak en is het voor ongeregistreerde gebruikers moeilijker respect en waardering te krijgen door zijn staat van dienst. Het is ook moeilijker om te overleggen met zulke gebruikers omdat ze een unieke overlegpagina missen. Daarom vinden veel Wikipedianen een geregistreerde gebruiker iemand die achter zijn edits staat, en opmerkingen op overlegpagina's(?). Dit betekent dat er meer gewicht wordt toegekend aan je bijdrage in artikelen en op overlegpagina's.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen moderators worden. Als je je registreert, vergeet dan je gebruikersnaam en password niet. Als je weet dat je dit soort dingen vergeet, vul dan je emailadres in en verify dat zodat je je een nieuw password toe kunt laten sturen als je je huidige vergeet.

Zie Waarom aanmelden voor meer informatie.

Hoe meld ik me aan?[bewerken | brontekst bewerken]

Om je aan te melden, klik op de aanmelden link rechtsboven op elke pagina. Je zult je gebruikersnaam niet (gemakkelijk) kunnen veranderen, dus lees het gebruikersnaam beleid voordat je een naam kiest.

Sluit de snelcursus af met de samenvatting en meer informatie