Wikipedia:Stemlokaal/Gedeeltelijke blokkades

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
== Gedeeltelijke blokkades ==
Stemming
Onderwerp Regels voor het plaatsen van gedeeltelijke blokkade
Voorstel In de Richtlijnen voor moderatoren wordt onder het kopje "Een geregistreerde gebruiker blokkeren" de volgende wijziging ingevoerd:
oud
Aanhalingsteken openen

1. Korte blokkeringen voor lichte overtredingen (correctieve of zgn. 'afkoelbloks') mogen worden opgelegd met een blokkeringsduur van ten hoogste 24 uur. Hierbij wordt de overlegpagina opengelaten voor eventueel overleg over de blokkade. Bij herhaling of na soortgelijk wangedrag kan een verhoging van de blokkeertermijn worden toegepast.

Aanhalingsteken sluiten
nieuw
Aanhalingsteken openen

1. Korte blokkeringen voor lichte overtredingen (correctieve of zgn. 'afkoelbloks') mogen worden opgelegd met een blokkeringsduur van ten hoogste 24 uur. Hierbij heeft de moderator de keuze om een volledige blokkade op te leggen of een gedeeltelijke blokkade. Bij een gedeeltelijke blokkade ontneemt de moderator de bewerkingsrechten van de gebruiker op de pagina/pagina's of naamruimte waar de overtreding heeft plaatsgevonden. Hierbij wordt de overlegpagina van de gebruiker opengelaten voor eventueel overleg over de blokkade. Bij herhaling of na soortgelijk wangedrag kan een verhoging van de blokkeertermijn worden toegepast.

Aanhalingsteken sluiten

Andere pagina's zoals Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/RegBlok worden overeenkomstig gewijzigd.

Begindatum Ingetrokken
Einddatum Ingetrokken
Stemopties voor, tegen
Minimaal nodige voorstemmen 30
Stemcoördinator DutchTom (overleg)
Opmerkingen Meer info: Meta:Community health initiative/Measuring the effectiveness of blocks, Overleg Wikipedia:Deelblokkade
Een stemming is bedoeld om een weloverwogen beslissing te nemen over het betreffende onderwerp op Wikipedia. Aan een geldige uitslag worden – in tegenstelling tot een peiling – formele gevolgen verbonden.

Aan een stemming mogen alleen geregistreerde gebruikers meedoen die voor aanvang van de stemming voldoende bijdragen hadden geleverd.

Sinds de inschakeling van de nieuwe optie gedeeltelijk blokkeren op de (voor moderatoren toegankelijke) pagina Speciaal:Blokkeren is er nog geen beleid ingebracht hoe er met deze functie kan worden omgegaan. De functie kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een bewerkingsoorlog tussen Gebruiker A en Gebruiker B effectiever te kunnen frustreren. In plaats van het beveiligen van een artikel kan de moderator namelijk de bewerkingsrechten van de twee gebruikers voor dit specifieke artikel opheffen. Dit zorgt er dan weer voor dat andere gebruikers niet nodeloos de dupe worden van een onenigheid tussen andere gebruikers. Dit kan een verbetering van de sfeer opleveren. Aan de andere kant kunnen ook de bewerkingsrechten in een naamruimte worden opgeschort, bijvoorbeeld na een reeks BTNI-wijzigingen in een aantal artikelen of sjablonen. De gebruiker kan dan vrijelijk in overleg blijven zodat er consensus kan worden bereikt of de gebruiker kan worden uitgelegd wat de juiste aanpak is om dit te bereiken.

De stemming is nog niet begonnen


Voor[bewerken]

De stemming is nog niet begonnen

  1. ...
  2. ...

Tegen[bewerken]

De stemming is nog niet begonnen

  1. ...
  2. ...