Wikipedia:Te beoordelen categorieën/Toegevoegd 2017 week 52

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Week 52[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 25/12, af te handelen vanaf 08/01[bewerken]

 • Categorie:Hogeronderwijsinstelling in Curaçao, Categorie:Wetenschap in Curaçao en de subcategorie van deze twee: Categorie:Curaçaose universiteit - Enige artikel in deze hele categoriestructuur was Universiteit van Curaçao. Deze verplaatst naar de lege bovencategorie Categorie:Onderwijs in Curaçao. Vier lege categorieën om 1 artikel in te verstoppen lijkt me niet echt de bedoeling van het "vindbaar" maken van artikelen met behulp van categorieën. Dus voordat men mij weer beschuldigd van het "Alvast leeghalen van categorieën na een nominatie": Ik heb het artikel Universiteit van Curaçao omhooggeplaatst naar Categorie:Onderwijs in Curaçao. Na die ene handeling hield ik drie lege categorieën over. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 25 dec 2017 01:28 (CET)
 • Categorie:Onderwijsterminologie - Aangezien het allemaal in de categorieboom Onderwijs staat, is het uiteraard allemaal ook onderwijsterminologie. Deze subcategorie van de categorie Categorie:Onderwijs voegt dan ook niks toe. Alles hierin kan gewoon terug naar de bovenliggende categorie Onderwijs. Ik ben niet persé tegen een onderverdeling binnen de categorie Onderwijs, maar dan wel een die ook echt een (zinvolle!) onderverdeling mogelijk maakt, en niet zoals deze, waar letterlijk alles wel of niet onder geplaatst kan worden. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 25 dec 2017 02:38 (CET)
  Tegen Tegen verwijderen - Categorie:Terminologie is ook gewoon zinvol, en moet tevens overzichtelijk blijven aangezien het een "containercat." is. De onderwijswereld is dan een van de relevante deelgebieden waarin op dieper niveau gecategoriseerd moet worden. Verder hoef ik hier, neem ik aan, toch niet nader te verduidelijken dat de individuele onderwerpen in bijvoorbeeld Categorie:Onderwijsinstelling beslist niet onder de noemer "terminologie" horen. De Wikischim (overleg) 5 jan 2018 16:19 (CET)
  • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - Inhoud lijkt me prima. De relevantie van de Terminologie-structuur staat hier niet ter discussie dus geen reden om deze specifieke te verwijderen. - Kippenvlees (overleg‽) 8 jan 2018 15:24 (CET)
 • Categorie:Onderwijs in het Koninkrijk der Nederlanden - Is een subcategorie van Categorie:Onderwijs naar land en een bovencategorie van Categorie:Onderwijs in Nederland maar aangezien Nederland een zelfstandig land is binnen het Koninkrijk hoort deze categorie er niet tussen te zitten. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 25 dec 2017 02:54 (CET)
  • Deze categorie is nodig om aansluiting te houden op de moedercategorie:Mens en maatschappij in het Koninkrijk der Nederlanden. Het is voor een goed inzicht en overzicht wenselijk om de in deze moedercategorie opgenomen subcats op dezelfde wijze in te passen in de categoriestructuur. Daarom is verwijdering van de genomineerde categorie niet nuttig. Let erop dat LeeGer en passant ook de categorie: Onderwijs in Curaçao uit de categoriestructuur van het Koninkrijk verwijderd heeft; ik heb dat voor de duidelijkheid weer hersteld - Skuipers (overleg) 27 dec 2017 12:22 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - En inmiddels ook Voor Voor een formeel verbod voor LeeGer om zich iig met het voortijdig leegmaken van categorieën bezig te houden, en liefst ook een verdergaand bewerkingsverbod want zijn editgedrag is m.i. in de meeste opzichten zeer schadelijk voor de goede werking van het categorisatiesysteem. Iets voor bij de arbcom misschien, ik ga erover nadenken. De Wikischim (overleg) 27 dec 2017 12:27 (CET)
   • Jij durft wel zeg. Diverse malen is aan jou gevraagd om een time out in acht te nemen met betrekking tot categoriseren, maar dat verzoek lap je gewoonweg aan je laars, terwijl je anderen wel de maat durft nemen en een verbod durft op te leggen. Je moet het maar uit je pen kunnen krijgen. Jammer. Brimz (overleg) 27 dec 2017 12:30 (CET)
   • @ Skuipers: Prima als er in een categorieboom van het Koninkrijk der Nederlanden een tak over onderwijs zit, maar die hoort natuurlijk niet thuis in de categorieboom Onderwijs naar land. Curaçao en Nederland zijn immers twee landen binnen dat Koninkrijk en horen direct in de categorie Onderwijs naar land te staan. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 dec 2017 16:32 (CET)
  • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - Beetje rare situatie met een parallelle stroom met Nederland en Koninkrijk, maar bestaansrecht is logisch. - Kippenvlees (overleg‽) 8 jan 2018 15:24 (CET)

Toegevoegd dinsdag 26/12, af te handelen vanaf 09/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 27/12, af te handelen vanaf 10/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 28/12, af te handelen vanaf 11/01[bewerken]

 • Categorie:Vrijetijdsvereniging - Begin december door De Wikischim aangemaakte en daarna weer in de steek gelaten categorie. Er zijn slechts drie artikelen en drie subcategorieën aan toegevoegd. Onduidelijk ook wat de afbakening van de categorie zou moeten zijn. Vrije tijd is immers heel erg breed en omvat vrijwel alle activiteiten in verenigingsverband. De inhoud van de bovenliggende categorie Categorie:Vereniging zou hier ook in kunnen. Het is dan ook onduidelijk wat deze categorie die vooralsnog bijzonder leeg is, hier toevoegt. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 28 dec 2017 00:50 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - De cat is helemaal niet "in de steek gelaten", maar bevat gewoon 3 deelcats en 3 losse artikelen. Verder is de term zelf gebruikelijk (een belangrijke voorwaarde voor het bestaansrecht van een cat.) en heeft de cat ook interwiki's, onder meer in het Duits. Aangezien we de Categorie:Vereniging hebben, hoort ook deze deelcat. daar in. De Wikischim (overleg) 11 jan 2018 10:50 (CET)
   • Het grootste probleem lijkt me de definitie van vrijetijdsvereniging. Wat valt daaronder? Waarom is een countryclub wel een vrijetijdsbeweging en een sportclub of studentenvereniging niet? We hebben geen hoofdartikel om de afbakening vandaan te halen. @De Wikischim: zou je een definitie van vrijetijdsvereniging kunnen geven waarmee zowel het bestaansrecht van de categorie als subcategorie van Vereniging wordt uitgelegd en verduidelijkt waarom andere verenigingen waar in de vrije tijd naar toe wordt gegaan niet hieronder valt. - Kippenvlees (overleg‽) 11 jan 2018 22:14 (CET)
    • Je zou de definitie wat strakker kunnen maken, zodat bijvoorbeeld Pasar er wel onder valt maar niet elke willekeurige sportclub. Dat was iig wat ik zelf bij de aanmaak hiervan voor ogen had. Een activiteit als wandelen is bij uitstek recreatief, in tegenstelling tot veel professionele vormen van sport (m.i. staat Categorie:Sport ten onrechte als ondercat. bij Categorie:Recreatie). Een mogelijk synoniem is recreatieve vereniging. De Wikischim (overleg) 12 jan 2018 11:11 (CET)
     • Als je de definitie van vrije tijd namelijk erbij pakt, dan valt eigenlijk elke subcategorie van Vereniging er onder. Ik begrijp waar je vandaan komt dat een Ajax significant anders is dan een wandelvereniging. Natuurlijk zijn professionele teams meer dan "vrijetijdsverenigingen", maar ook die organisaties hebben lagere echelons waar nog wel echt voor vrije tijd wordt gespeeld. Als ik objectief kijk kan ik bijna geen subcategorie kunnen diskwalificeren als vrijetijdsvereniging. Aangezien jij zelf ook geen concrete afbakening voor ogen had lijkt het mij het beste om deze tussencategorie er uit te halen. Zou je het daar mee eens zijn? - Kippenvlees (overleg‽) 12 jan 2018 20:32 (CET)
 • Categorie:Handbal in Albanië - Lege categorie Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 28 dec 2017 01:50 (CET)
 • Categorie:Handbal in Engeland - Lege categorie Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 28 dec 2017 01:50 (CET)
 • Categorie:Handbal in Liechtenstein - Lege categorie Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 28 dec 2017 01:50 (CET)
 • Categorie:Handbal in Malta - Lege categorie Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 28 dec 2017 01:50 (CET)
 • Categorie:Handbal in Schotland - Lege categorie Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 28 dec 2017 01:50 (CET)
 • Categorie:Handbal in Andorra - Lege categorie Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 28 dec 2017 01:50 (CET)
 • Categorie:Voetbal in de Marshalleilanden - Lege categorie Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 28 dec 2017 02:01 (CET)
 • Categorie:Bowls naar land en de subcategorie Categorie:Bowls in Australië - Bowls naar land bevat slechts de categorie Bowls in Australië. In die laatste vinden we alleen het artikel Bowls op de Gemenebestspelen 2006, dat in Australië werd gehouden, maar het artikel vermeldt alleen tabellen van wedstrijden tijdens die spelen maar niets wat specifiek met de sport in Australië te maken heeft. Bowls op de Gemenebestspelen 2010 staat ook (terecht) niet in een categorie Bowls in India. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 28 dec 2017 02:14 (CET)

Toegevoegd vrijdag 29/12, af te handelen vanaf 12/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 30/12, af te handelen vanaf 13/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 31/12, af te handelen vanaf 14/01[bewerken]

 • ...