Gebruiker:Artbarb1/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van Artbarb1.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak

Barbara Pijnappel[bewerken | brontekst bewerken]

Foto’s Beelden:


Bronze reclining female torso
Flowerleaf
Onyx abstract sculpture
Bronze big + small drops in several colors
Bronze Foal
Bronze whales
Bronze sculpture of a reunited family in Barb's Sculpturegarden

CV:

Barbara Pijnappel, autodidact, Apeldoornse #REDIRECT beeldhouwer en #REDIRECTschilder , geboren te #REDIRECTApeldoorn op #REDIRECT6-10-1959. In #REDIRECT1987 begon ze met beelden maken, eerst in #REDIRECTklei en later in #REDIRECTboetseer was, #REDIRECTbrons en #REDIRECTsteen. #REDIRECTSchilderen en #REDIRECTtekenen in verschillende technieken leerde ze bij schilder #REDIRECTDon Nederhand

In de beginperiode volgde ze lessen naar model boetseren bij #REDIRECTbeeldhouwer #REDIRECTJoop te Riele. Ze werkte 8 jaar bij een #REDIRECTbronsgieter

en nam les bij #REDIRECTNederlandse beeldhouwers #REDIRECTPeter Schuijren, #REDIRECTMarianne Neve, #REDIRECTGerard van Rooy, #REDIRECTCaroline Teesing en Duitse beeldhouwer #REDIRECTRaphael Beil , ook via kunstenaars organisaties in Nederland [[1]] en #REDIRECTDuitsland [[2]]. Campo Altissimo is in #REDIRECTItalië actief in de buurt van #REDIRECTCarrara

Ze werkt in veel verschillende #REDIRECTgesteenten van zacht tot heel hard, zoals #REDIRECT speksteen, #REDIRECT albast, #REDIRECTseleniet, #REDIRECTalbast, diverse #REDIRECTserpentijn soorten, Franse #REDIRECTkalksteen zoals #REDIRECTEuville, diverse #REDIRECTmarmer soorten, #REDIRECTonyx #REDIRECTdolomiet, Belgische #REDIRECThardsteen of #REDIRECTBlauwe hardsteen, blauwe granietmarmer #REDIRECTAzul de Macauba uit #REDIRECTBahia #REDIRECTBrazilië, #REDIRECTDolomiet, #REDIRECTDiabaas, #REDIRECTgraniet.

Thema’s zijn o.a. #REDIRECTblad & #REDIRECTbloem #REDIRECTvormen, #REDIRECTnatuur en haar #REDIRECTelementen, abstracte vormen. Tegenwoordig wordt ze door deze gefascineerd, het creëren van vormen, structuren en lijnen, het holle en het bolle, licht en schaduw. Het mooist is het een poëtisch beeld te maken. Veel inspiratie vindt ze in de natuur en in haar tuin.

In de loop van de tijd ondernam ze veel verschillende activiteiten: Vanaf #REDIRECT1994 veel solo- en soms groepsexposities in #REDIRECTNederland, #REDIRECTDuitsland en #REDIRECTBelgië in #REDIRECTgaleries, #REDIRECTmusea, #REDIRECTbedrijven, #REDIRECTinstellingen

En in veel #REDIRECThaute cuisine restaurants, vaak met een #REDIRECTMichelinster. In #REDIRECT1999 en #REDIRECT2000 was er samenwerking bij #REDIRECTgalerie en #REDIRECTbeeldentuin Tem Veyne in Eerbeek (Gld.), met o.a. #REDIRECTbeeldhouwers uit #REDIRECTZimbabwe o.a. #REDIRECTJack Jonas en #REDIRECTGedion Nyanhongo.

In 2001 verbleef ze een inspirerende periode als #REDIRECTartist_in_residence bij #REDIRECTFundaçion Valparaiso, bij #REDIRECTMojácar, in #REDIRECTAndalusië, #REDIRECTSpanje en leerde daar tevens andere kunstenaars kennen o.a. #REDIRECTPrudence Horne schilderes uit #REDIRECTSan Diego en #REDIRECTMadeleine Beckmann schrijfster uit #REDIRECTNew York beide uit de #REDIRECTVerenigde Staten. #REDIRECTJim Anderson schilder en grafisch ontwerper uit #REDIRECTLondon en #REDIRECTNicola Burrell uit #REDIRECTEngeland.

Er zijn regelmatig opdrachten voor diverse opdrachtgevers. Sinds #REDIRECT2005 start ze #REDIRECTBarb’s Beeldentuin-Atelier-Galerie, de kleinste #REDIRECTBeeldentuin van #REDIRECTNederland en organiseert in de #REDIRECTBeeldentuin en in het #REDIRECTAtelier creatieve workshops met #REDIRECTspeksteen bewerken en #REDIRECTboetseren met #REDIRECTklei, cursus boetseren met #REDIRECTwassenbeelden en open middagen in de beeldentuin.

In de loop van de tijd is er in #REDIRECTbrons een serie verstilde #REDIRECTnaakten ontstaan, #REDIRECTtorso’s, een kleine serie #REDIRECTdansers, een aantal #REDIRECTsprookjesfiguren, een serie #REDIRECT religieuze figuren (in opdracht), #REDIRECT dieren en een aantal #REDIRECTsurrealistische beelden. Ze maakt #REDIRECTFiguratieve en #REDIRECTabstracte beelden, soms zijn ze

#REDIRECTIntuïtief ontstaan, soms #REDIRECTorganisch.

Op haar website [[3]] staan haar bronzen en stenen beelden, informatie over Barb’s Beeldentuin, informatie over workshops speksteen en boetseren en diverse andere pagina’s bijv. #REDIRECTgeologie, het #REDIRECTbronsgieten, kleibeelden, een uitgebreide CV, opdrachten e.d.

Veel werk bevindt zich in privé bezit en collecties in #REDIRECTNederland, #REDIRECTDuitsland en #REDIRECTBelgië, #REDIRECTFrankrijk, #REDIRECTSpanje en de #REDIRECTVerenigde Staten. Slechts 1 beeld is in het publieke domein t.w. een zittende olifant bij #REDIRECTVogeleiland, #REDIRECTDeventer.

Sinds januari 2017 is zij lid van kunstenaarsvereniging #REDIRECTBeroepsorganisatie Kunstenaars - [[4]]

Exposities: Deelname aan/organisatie van over de 200 exposities in binnen- en buitenland, in musea, instellingen, bedrijfsleven, galeries en #REDIRECTMichelinsterren restaurants en/of behorend bij de #REDIRECT Alliance Gastronomique Néerlandaise

Werk in openbare ruimte: Zittende Olifant in #REDIRECTRijsterborgherpark, #REDIRECTDeventer,voormalig #REDIRECTVogeleiland, #REDIRECTDeventer - [[5]] Het beeld is op gegeven moment in de gracht gegooid en zwaar beschadigd. Of het er nu nog is, is onbekend.

Op #REDIRECTsociale media o.a.:

  1. REDIRECTFacebook[[6]] en [[7]]
  2. REDIRECTTwitter[[8]]
  3. REDIRECTInstagram[[9]]

Bronnen/noten en/of referenties:

  1. REDIRECTRKD biografie [[10]]
  2. REDIRECTKunstinzicht[[11]]
  3. REDIRECTExto[[12]]
  4. REDIRECTArtleader[[13]]
  5. REDIRECTApeldoorn uit de Kunst[[14]]
  6. REDIRECTi-museum[[15]]
  7. REDIRECTB9 Beeldhouwers Gelderland[[16]] Barb’s Beeldentuin-Atelier
  8. REDIRECTBeeldhouwers Belgie[[17]]
  9. REDIRECTPNO Expositie[[18]]
  10. REDIRECTKunstgalerie info[[19]]

Categorieën:

Lijst van Nederlandse beeldhouwers

Nederlands beeldhouwer

Kunst

Beeldhouwer

Cultuur

RKD

Beeldhouwkunst

Natuursteen

Brons

Gesteente

Beeld