Gebruiker:Leoniekuijs/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van Leoniekuijs.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak

Zonvaart Reizen[bewerken | brontekst bewerken]

Zonvaart Reizen is een Nederlandse reisorganisatie met 15 reisbureaus in Noord-Holland en een hoofdkantoor in Heerhugowaard. Zonvaart Reizen verkoopt reizen van een groot aantal touroperators in zijn reisbureau’s, via persoonlijk reisadviseurs en op de website Zonvaart.nl.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In april 1964 werd Reis- en Passagebureau Zonvaart door Piet Kuijs sr. opgericht. De eerste vestiging bevond zich aan de Burgemeester Mooystraat in Castricum, al snel gevolgd door een vestiging in Heerhugowaard. Na enige jaren ontstond er een samenwerking met Reisbureau De Magneet in Beverwijk en Heiloo. Toen Reisbureau De Magneet tijdens de grote fusiegolf in de reisbranche in het begin van de jaren zeventig in handen kwam van Holland International eindigde de samenwerking. Vanaf dat moment kreeg de uitbreiding van Reis- en Passagebureau Zonvaart gestalte en werd lid van de Coöperatieve Vereniging Toerkoop Reisburo u.a.. Vanaf dat moment werd de naam Toerkoop Reisburo Zonvaart gebruikt.

Het aantal reisbureaus nam vanaf begin jaren '90 steeds verder toe. Er werden achtereenvolgens vestigingen geopend in Alkmaar, Uitgeest en Velserbroek. Na de overname van reisbureauvestigingen in Heiloo, Zandvoort en Beverwijk, Reis- en Passagebureau Orion B.V. in Heemskerk en Broere Reizen in Den Helder/Julianadorp en Hoorn openden er ook nieuwe vestigingen in Medemblik, IJmuiden en Enkhuizen. Er werd in 1994 een vestiging geopend voor hoofdzakelijk last-minute reizen en telefonische boekingen; de Discount Travel Shop en in 1999 kwam er een vestiging voor uitsluitend zakenreizen; Zonvaart Business Travel. Vanaf 2005 begon Zonvaart met het inzetten van mobiel reisadvies d.m.v. persoonlijk reisadviseurs. Deze reisadviseurs werken op flexibele locaties en tijden.

Eind 2014 had Zonvaart Reizen 85 medewerkers, verspreid over 15 vestigingen, een eigen touroperatingafdeling (Zonvaart Destinations) in Castricum, 9 persoonlijk reisadviseurs en het hoofdkantoor van de Zonvaart Groep in Heerhugowaard.

Veluwegroep[bewerken | brontekst bewerken]

In 2012 heeft Zonvaart het lidmaatschap van de coöperatieve vereniging Toerkoop opgezegd en is aandeelhouder geworden in de Veluwegroep B.V. Hierdoor is de toevoeging Toerkoop uit onze naam verdwenen en wordt tegenwoordig de naam Zonvaart Reizen gevoerd.

Zonvaart Reizen is een familiebedrijf, bestuurd door Pieter Kuijs en zijn echtgenote Carla Kuijs-Bijman.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Officiële website