Gebruiker:Mion/archief

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dank voor de reactie. Ik ga in de gaten houden wat er gebeurt met de aanvullingen.


Beste Mion,

Na vele maanden heb ik nog eens gekeken wat er van mijn artikel m.b.t. micro warmtekrachtkoppeling (een nog niet bestaand item in wikipedia) is overgebleven. Een zekere Ochacha (of iets dergelijks) heeft bijna alles direct al om zeep geholpen. Ik zag dat u commentaar op zijn onjuiste handelwijze had en zelfs de vraag opwierp of hij wel als moderator kon functioneren. Ik heb getracht een begrijpelijk en eenvoudig inzicht in fysische / thermodynamische achtergronden van dit item te geven. Heel veel zaken dan verwijderen en vervangen door opmerkingen en links over toepassingen in Denemarken en de UK en gezever over interpunctie lijken mij in het stadium, waarin destijds het artikel verkeerde (een halfuurtje typen, zonder bronnen te raadplegen, anders dan mijn kennis en inzicht m.b.t. de materie te verwoorden, niet opportuun. Ik heb weinig ervaring met wikipedia en het correct opzetten van artikelen (links, etc), (1.) waardoor ik aarzel om nu toch maar weer een bijdrage te leveren over een nader fysich / thermodynamisch onderwerp. (2.) Heeft u ervaring met de handelwijze van moderatoren (gaat het altijd op deze wijze) ? (3.) Wat te doen om te voorkomen dat dit soort aasgieren er meteen opduiken ?

groeten, Ron.

  • Beste Ron

(1.) Ik zie dat je over je aarzeling heen bent, (2.), met sommige (nee, niet altijd op deze wijze)(3.)schrijf een etalage artikel, hiervoor kan je het beste even Wikipedia:Toch een paar regels, Conventies, Neutraal standpunt, Help:Terminologie op Wikipedia, Wikipedia:Spellinggids, Wikipedia:Het benoemen van een pagina, Taalunie, Wikipedia:Nederlandstalige titels, Belgisch Nederlands, Noord-Nederlands, Wikipedia:Transliteratie- en transcriptiegids, Bronvermelding, Help:Referenties en voetnoten, Wikipedia:Wanneer extern linken, Wikipedia:Wat je niet moet doen, Wikipedia:Wat Wikipedia niet is, Auteursrechten, Wikipedia:Beleid voor gebruik van media, Wikiquette, Wikipedia:Ga uit van goede wil, Wikipedia:Geen persoonlijke aanvallen, Wikipedia:Koel blijven wanneer het bewerken er heet aan toe gaat, Wikipedia:Conflictafhandeling, Wikipedia:Richtlijnen voor moderatoren, Wikipedia:Kwaliteitsverbetering lezen en heb je over iets vragen, dan ben je welkom op de Help:Helpdesk. Gr. mion 1 apr 2007 00:53 (CEST)



Deze gebruiker wenst soms overleg en is momenteel aktief op de EN Wikipedia

Somswelkom[bewerken | brontekst bewerken]

Dan wens ik je soms welkom terug. Ik heb net overigens je verzoek tot vertaling van blue energy ingetrokken, zie Overleg. — Zanaq (?) 12 apr 2006 08:43 (CEST).

Ik heb het gezien, ga jij bepalen of iets wikiwaardig is voordat het vertaald wordt ? en zoals je de pagina aan het veranderen bent stel ik voor de pagina te mergen met gewenste artikelen. mion 12 apr 2006 13:41 (CEST)
De vertaalpagina moet juist een gescheiden functie hebben van gewenste artikelen. De pagina zou moeten gaan over goede artikelen & moeilijkheden bij vertalen. Het is beter te voorkómen dat onzinartikelen worden aangemaakt. de:Fluchtabwehr en en:Water splitting hadden nooit in die vorm vertaald "mogen" worden. — Zanaq (?) 12 apr 2006 13:50 (CEST)
  • dat is vanuit een gezicjtspunt bekeken, je kan ook zeggen, beter is er niet, en er is nu een start, de volgende kan het verbeteren. (anders komt die start er nooit). De reden is ook waarschijnlijk dat de vertaler helemaal niet uit het vakgebied komt. mion 12 apr 2006 13:52 (CEST)

(Tip) plak er een sjabloon op - dit kan beter.mion 12 apr 2006 13:54 (CEST) normale procedure is eerst artikel aanmaken en dan op de verwijderlijst,mion 12 apr 2006 13:42 (CEST)

Dat is dus niet de procedure die me voor ogen staat bij verzoek voor vertaling, en ik proef dat de consensus nara mijn standpunt overhelt. — Zanaq (?) 12 apr 2006 14:03 (CEST)

en ik proef dat de consensus nara mijn standpunt overhelt.? niets van te vinden op de overlegpagina.mion 12 apr 2006 14:29 (CEST) Wie zouden dat zijn ? Graag verdere discussie op :Overleg_Wikipedia:Vertalen_naar_het_Nederlands. mion 12 apr 2006 14:30 (CEST)

Ik denk dat Zanaq bedoelt dat de meerderheid van de vertaalpagina liever zien als een project waarmee uitgebreide en/of volledige vertalingen gemaakt kunnen worden ipv een beginnetjesvertaling. In dat laatste geval past het artikel beter bij gewenste artikelen. FvS | Overleg 12 apr 2006 14:48 (CEST)
Van mij mogen beginnetjes best vertaald worden: vandaar dat ik ook een sectie "korte artikelen" heb gemaakt ipv ze eruit te gooien. De kwaliteit van zo'n kort artikel moet wel goed zijn. — Zanaq (?) 12 apr 2006 15:59 (CEST)
  • Ja, ik zie ook wel de wens, voor betere motivatie van de aanvragen etc, op zich gaat het allemaal de goede kant op, het is alleen dubbel werk om het op 2 pagina's te doen, ZieOverleg Wikipedia:Vertalen naar het Nederlands Gr. mion 12 apr 2006 14:56 (CEST)
Ook wat mij betreft welkom terug Mion, ook al is het maar soms. FvS | Overleg 12 apr 2006 11:26 (CEST)

Dankmion 12 apr 2006 13:41 (CEST)

Overleg op Vertaalpagina[bewerken | brontekst bewerken]

Mion, het wordt echt niet meer te volgen zo. Ik wil graag op basis van argumenten en overleg tot een overeenstemming komen, maar als je elke keer aparte kopjes maakt en bijdragen van anderen verplaatst, ipv op de juiste plaats te reageren, lukt dat gewoon niet. Dus graag: direct op een opmerking reageren onder hetzelfde kopje met gebruik van

in
spring
ing

zodat het duidelijk wordt en blijft wat waar een reactie op is. Groet, «Niels» zeg het eens.. 12 apr 2006 16:08 (CEST)

ben aan het bijwerken. mion 12 apr 2006 16:13 (CEST)

Ik heb deze teruggedraaid omdat je FvS' bijdrage onaanvaardbaar hebt gewijzigd. Bovendien is het echt behoorlijk chaotisch, sorry, ik moest echt zoeken wat je gewijzigd had, en uiteindelijk de diff erbijpakken. — Zanaq (?) 12 apr 2006 16:16 (CEST)

heb ik niet gezien, is niet mijn stijl. sorry.mion 12 apr 2006 16:19 (CEST)

Welkom[bewerken | brontekst bewerken]

Je bent welkom. Wae®thtm©2006 | overleg 17 sep 2006 17:33 (CEST)

Kerncentrales[bewerken | brontekst bewerken]

Lees svp eerst de reacties op je eigen opmerking op Overleg:Volkspartij_voor_Vrijheid_en_Democratie voordat je het ook in alle andere artikels doorvoert. Sander Spek (overleg) 29 sep 2006 19:16 (CEST)

Partijprogramma's[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Mion,

Ik wil wel even met je in discussie over het beschrijven van partijprogramma's en -punten op Wikipedia. Waar ik me zorgen over maak is dat:

  • we details en trivia gaan beschrijven in plaats van hoofdlijen;
  • we vervallen in lijstjes in plaats van lopende verhalen met context;
  • we ten prooi vallen aan de waan van de dag, momenteel dus de verkiezingsstrijd.

Standpunten van partijen zouden volgens mij in hoofdlijnen, en in hun historische ontwikkeling beschreven moeten worden. Dus geen samenvattingen van de toevallige situatie van nu.

Dit is een beetje wat ik bedoel met kwaliteit. QVVERTYVS (hm?) 29 sep 2006 20:54 (CEST)

testtabel[bewerken | brontekst bewerken]

China[bewerken | brontekst bewerken]

Plaats Productie Reactor, type Jaar GRID online GRID Ofline Status Plaats Research/demo reactor,type Jaar online Jaar Ofline Status
Daya Bay (Guangdong) PWR 1977 2010 Online Daya Bay2 (Guangdong) BWR 1977 1996 Offline
Daya Bay 2 (Guangdong 2) PWR 2012 In aanbouw

Source: EIA Reactor Summaries and PRIS database

categorie:Afval sturing[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zag je mislukte poging om de categorie op te starten. Middels deze link moet dat wel lukken, Categorie:Afval sturing (hoort dat niet aanelkaar trouwens ? Afvalsturing ? - Groet Khx023 10 okt 2006 01:28 (CEST) Afval management, maar ik zie dat het al gelukt is, ik nomineer het lege artikel als nuweg. Groet - Khx023 10 okt 2006 01:31 (CEST)

Afval management[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Mion,

Ik heb op je "poging tot cat" Afval management ook even een nuweg-sjabloontje toegevoegd, zag dat je het artikel zelf al in de lijst direct te verwijderen had geplaatst. Neem aan dat je dit geen probleem vind? Overigens, als je het artikel over geruime tijd alsnog gaat maken, kun je de spatie weglaten. Het is namelijk één enkel woord ;) Gegroet, Erik1980 10 okt 2006 01:29 (CEST) (PS ik zag dat je categorie:afvalmanagement hebt verbeterd. Snel werk hoor!) Johan Lont 10 okt 2006 10:26 (CEST)

Complimenten voor de nieuwe versie, en de snelheid daarvan! :D Erik1980 10 okt 2006 20:46 (CEST)

Sjabloon:OTA[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Mion,
Ik zie in de geschiedenis van Sjabloon:OTA, dat jij dat sjabloon hebt opgesteld. Het lijkt mij toe dat je daar behoorlijk wat werk aan hebt gehad. Ik hoop dat je het me niet kwalijk neemt, maar ik heb twijfel bij het nut van dat sjabloon op zich. Zie daarvoor mijn opmerking op Overleg sjabloon:OTA (Daar kun je ook reageren). Overigens zal ik het sjabloon zelf niet nomineren voor verwijdering, zo belangrijk vind ik dat ook weer niet.


Wat is het nut van dit sjabloon? De OTA ontwikkeld standaarden (afspraken) voor communicatie tussen computerprogramma's.

Dit is net zoiets als een sjabloon met alle bedrijven die apparaten op 220 Volt leveren of een sjabloon met alle televisiemaatschappijen die tv-programma's produceren voor tv's die op 50 Hertz werken. (Ik overdrijf nu een klein beetje).


Voor lezers die willen weten wie er lid zijn van de OTA: dat kun je op het artikel Open Travel Alliance lezen. In een artikel over een luchtvaart- of softwarebedrijf kan eventueel vermeld worden van welke verenigingen dat bedrijf lid is.

Wie kan mij een voorbeeld geven van een lezer die bij het lezen van een artikel over bijvoorbeeld IBM geïnteresseerd zou zijn in een lijst OTA-leden in dat artikel? Johan Lont 10 okt 2006 10:21 (CEST)

Ik weet er een, deze lezer, maar of het een voorbeeld is ?. mion 13 okt 2006 12:24 (CEST)
Eigenlijk zou de implementatie van XML en het effect daarvan in een markt duidelijker gemaakt moeten worden, de ledenlijst OTA, moet je ook opdelen in, wie levert de techniek, o.a. IBM, de centrale data punten, Sabre, Worldspan, de verkoop punten. etc. gr. mion 13 okt 2006 12:08 (CEST)
Ik heb toen ik het aan heb gemaakt me niet goed verdiept in wat de OTA is. Ik dacht dat het zoiets was als oneWorld. Zal sjabweg toevoegen. Emiel (overleg!) 10 okt 2006 10:25 (CEST)
OTA is net als IATA en SITA een internationale alliantie waarbinnen markt afspraken gemaakt worden.
Ik ga niet nog een keer template discussie voeren in de NL wiki, ik stel voor een categorie aan te maken, alle leden erin, dan kan dat lelijke navigatie template weg.gr. mion 13 okt 2006 11:32 (CEST)

inspannings-ECG[bewerken | brontekst bewerken]

Het artikel inspannings-ECG zoals het er nu staat heeft helemaal niets met nucleaire geneeskunde te maken. Het onderzoek waar jij mogelijk op doelt wordt meestal een thalliumscan genoemd. Bart (Evanherk) 13 okt 2006 08:46 (CEST)

Dank voor de fix. gr. mion 13 okt 2006 11:56 (CEST)

Zomaar[bewerken | brontekst bewerken]

Hey Mion,

Leuk dat je weer meedoet. Ik zag dat je OTA weer duidelijk had gemaakt, want zoals de pagina was, was heel onoverzichtelijk. Ik hoop dat we weer net zoveel zullen samenwerken als dat we deden voordat je vertrok. Emiel (overleg!) 16 okt 2006 12:17 (CEST)

Hoi Emiel, ja, leuk je weer tegen te komen, en de samenwerking gaat prima zo, heb gezien dat je je activiteiten ook wat meer gespreid hebt, TOP. gr. mion 16 okt 2006 13:53 (CEST)

Vertalingsverzoeken[bewerken | brontekst bewerken]

Mion,

Een van de criteria voor een vertalingsverzoek is het geven van een motivatie van de gewenste vertaling. Ik zou je willen vragen deze alsnog toe te voegen, zeker aangezien jij er binnen een zeer kort termijn 35 vertalingsverzoeken neer hebt gezet. Cyriellie 18 okt 2006 23:06 (CEST)

Dat zijn jouw criteria niet de mijne, het feit dat ik een verzoek doe voor vertaling geeft aan dat ik het erg belangrijk vindt, anders plaats ik het niet op de lijst, wat zou je nog meer willen weten als motivatie ? en ik heb vanmorgen de lijst opgeruimd, willen diegene die er zo druk mee zijn dan ook de lijst opschonen in het vervolg.?
Ik bedoel het ook zeker niet verkeerd, ik was wel verwonderd om die grote hoeveelheid. En het zijn niet mijn criteria, het staat duidelijk vermeld in het sjabloon bovenaan de pagina Wikipedia:Vertalen naar het Nederlands.
Verder had ik niet gezien dat je opgeruimd had en het leek me wel oké om er even goed doorheen te vegen. Af en toe hebben dat soort pagina's eventjes zoiets nodig, zodat ze weer overizchtelijker en daarmee weer toegankelijk voor iedereen worden. Cyriellie 18 okt 2006 23:21 (CEST)
Ik had een beter een dag kunnen wachten, had me 2 uur werk gescheeld vandaag, en de vermelding in het sjabloon is fout, gr.mion 18 okt 2006 23:25 (CEST)
Het opruimen was trouwens een goed idee, ik had alankomaat gevraagd om er een archief van te maken omdat ik niet weet hoe dat moet, nu heb jij het zo opgelost. gr. mion 18 okt 2006 23:28 (CEST)


Stromeling[bewerken | brontekst bewerken]

Ey, bedankt voor je aanvullingen. Gr, Al 25 okt 2006 19:22 (CEST)

Mails voor gebruik van werken[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zie dat je op een aantal plekken aangegeven hebt dat het misschien wel slim is hier standaardmails voor te schrijven. Omdat ik het hier helemaal mee eens ben vroeg ik me af of je hier al ergens mee begonnen bent en wil ik me bij deze aanbieden om daaraan mee te helpen. - Dammit 14 nov 2006 15:44 (CET)

Zelf dacht ik meer aan een wat algemenere mail waar de rechthebbende de keuze aangeboden wordt tussen verschillende licenties. Overigens is publiek domein heel wat anders dan CC BY-SA voor zover ik weet. Bij een afbeelding vrijgeven in het publiek domein zie je af van alle auteursrechten (ik weet niet eens of dat in het Nederlandse rechtssyteem wel mag via e-mail). - Dammit 14 nov 2006 18:00 (CET)

In dit geval is dan deze licentie gekozen, ik denk dat het handiger is voor elk type licentie een standaard email te maken, op de pagina waar de emails uitgekozen kunnen worden, kan een volgorde aangegeven worden naar voorkeur of eventueel voordelen/nadelen.
Elke licentie email beslaat een A4, als je 4 types aanbied, vraag je al om te kiezen uit 4 x a4, ik denk dat voorkeuze handiger is.gr.mion 14 nov 2006 18:06 (CET)
Ik zal publiek domein weghalen. gr. mion 14 nov 2006 18:09 (CET)

Email header[bewerken | brontekst bewerken]

Opmerking, het is van belang om de email header in te brengen, zodat te herleiden is vanaf welk ip de email verstuurd is.

Email[bewerken | brontekst bewerken]

Request donation of this Photo or Work.

To:

  • Wiki GmbH
  • Gardeschützenweg 115
  • 12304 Berlin, Germany
  • Email: ...................@............com

Dear Sir/Misses,

We from Wikipedia ask permission to upload this photo, or another Photo provided by your company from the "............." on http://commons.wikimedia.org/, see http://commons.wikimedia.org/wiki/Special:Upload for details.

Bij uploading this photo to Wikipedia Commons, the photo is available under the Attribution-ShareAlike 2.5 License for use to Wikipedia's in more than over 200 languages. The English Wikipedia website alone attracts at this moment more than 400.000 visiters a day.

Fuel cell with watercooling- 360W/24V


Source of the Photo: http://.................................

As you can see, to follow Wikipedia standards, the advertisement has been removed from the image.

====================================================================================[bewerken | brontekst bewerken]

Statement:

We from ................ hereby release this photo under the creativecommons Attribution-ShareAlike 2.5 License into the Public Domain I hereby assert that I am the creator and/or sole owner of the exclusive copyright of WORK I acknowledge that I cannot withdraw this agreement, and that the image may not be kept permanently on a Wikimedia project. I hereby clarify that my granting a free license for the image only concerns copyright, and I reserve the option to take action against anyone who uses this work according to the license given, but in violation of some other law (e.g. in case of libel or trademark abuse).

Name of contact: Date:


Thanks in advance.

In the name of Wikipedia : Mr/Mrs. ...............


http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/

Attribution-ShareAlike 2.5

You are free:

   * to copy, distribute, display, and perform the work
   * to make derivative works
   * to make commercial use of the work

Under the following conditions: by Attribution. You must attribute the work in the manner specified by the author or licensor. sa Share Alike. If you alter, transform, or build upon this work, you may distribute the resulting work only under a license identical to this one.

   * For any reuse or distribution, you must make clear to others the license terms of this work.
   * Any of these conditions can be waived if you get permission from the copyright holder.

Your fair use and other rights are in no way affected by the above.

This is a human-readable summary of the Legal Code (the full license).

gr[bewerken | brontekst bewerken]

Gr. mion 14 nov 2006 17:03 (CET)

Afzetting Siebrand[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Mion, ik heb de stemming verplaatst naar de overlegpagina omdat hij te vroeg was begonnen. Als je door wil gaan met de afzettingprocedure moet je deze eerst formeel aankondigen op de gebruikerpagina van Siebrand en dan nog 48 uur wachten voor dat de stemming mag beginnen. Persoonlijk kan ik het je niet aanraden om afzettingprocedure te starten, het is zeer uitzonderlijk dat een moderator afgezet wordt en ik verwacht dat er nog wel meer dan voldoende steun is voor Siebrand op dit moment. SanderK 27 nov 2006 13:42 (CET)

Ja dom van me, ik heb Siebrand ingelicht, het is aan Siebrand om te reageren binnen 48 uur. Het vervelende is wel dat i.p.v. dat het inhoudelijk om Torero gaat, het nu om het totale functioneren gaat van Siebrand wat eigenlijk ook niet de bedoeling is. gr. mion 27 nov 2006 14:11 (CET)
Ja en omdat gebruikers naar het totale functioneren zullen kijken is het ook onwaarschijnlijk dat hij zal worden afgezet. Overigens ben ik het met je eens dat de blokkade deze keer overdreven was omdat het geen persoonlijke aanval was op een gebruiker. Maar een groot aantal gebruikers/moderatoren zijn Torero inmiddels helemaal zat en zullen elk excuus aangrijpen om hem te blokkeren. Ik vrees dat daar weinig meer aan te doen is, alleen nieuwe richtlijnen zouden kunnen helpen. SanderK 27 nov 2006 15:49 (CET)

Naga Story[bewerken | brontekst bewerken]

Haha Goed Geraden!

Bedankt[bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt voor het verbeteren en aanvullen van veel artikelen van mij. Ik zal er in de toekomst beter op plaatjes letten, dat ziet er inderdaad beter uit. Nogmaals bedankt en met vriendelijke groet, Vincentsc 8 feb 2007 20:17 (CET).

Mededeling[bewerken | brontekst bewerken]

Bij mijn artikel Driefasenspanning zag ik een verwijzing naar een Engelse en Italiaanse bijdrage voor Wikipedia. Bedankt hiervoor, maar wat is verder de bedoeling van deze verwijzing? Met vriendelijke groet, Gebruiker: Franciscus 23 feb 2007 18:12 (CET)

Spelling[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Mion, ik hoop toch dat je het met me eens bent dat Google geen spelling bepaalt? Zie mijn reactie op Overleg:LED-lamp. Alle respect en waardering voor je vertaling, maar LED lamp lijkt mij gewoon geen correct Nederlands. «Niels» zeg het eens.. 1 mrt 2007 05:41 (CET)

Hoi Niels, antwoord op Overleg:LED-lamp, gr. mion 1 mrt 2007 05:45 (CET)

Volledige revert op pagina Open Source?[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Mion,

Dat je op Open source het stuk over open source software wilt weglaten akkoord, maar je hebt ook mijn wijzigingen over de economische achtergrond van het openbronmodel teruggedraaid. Was je het daar ook mee oneens dan? Frank

ja,en dat ging over dit stuk:

Dit was het orgineel :

De voorstanders wijzen er dan ook op dat het de maatschappij een lastenverlichting en een efficiëntie voordeel oplevert wanneer er gebruik gemaakt wordt van licenties met beperkte rechten zoals die van Creative Commons omdat het bevrijd wordt van een duur systeem om een beleid van auteursrechten te maken en te handhaven. Het idee van open source is om de toegangskosten van de consument en de maker te elimineren door het verminderen van de beperkingen van auteursrecht. Dit zal leiden tot de verwezenlijking van extra werken die op het voorafgaand werk gebouwd zijn en daarmee tot een groot sociaal voordeel.

dat over de lastenverlichting en het efficientie voordeel was uit het artikelverdwenen. En ik heb het gewoon opgeteld, A-de tweede bewerking van een anoniem, zowel aan het begin als aan het eind van de bewerking de focus naar een ander onderwerp/artikel verleggen, vandaar. gr. mion 1 mrt 2007 16:01 (CET)

Begcat[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mion,

Ik zag tijdens het categoriseren van de vele losse beginnetjes, dat je bij een artikel enkel {beg} had toegevoegd zonder de categorie ervan aan te geven. Vandaar mijn vriendelijke verzoek: zou je bij het toevoegen van een {beg} sjabloon ook kunnen denken aan de categorie daarvan? Met enkel {beg} komt het artikel namelijk op een grote hoop en moet het alsnog weer gecategoriseerd worden. Ik vermaak me er prima mee, daar niet van :p maar het is makkelijker als alles in 1x goed gebeurt natuurlijk.

Als je de bewuste categoriën niet in je monobook.js hebt staan, kun je natuurlijk altijd even spieken in Categorie:Beginnetje. Daar staan ze allemaal op een rijtje. Alvast bedankt voor je medewerking!

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 12 mrt 2007 20:49 (CET)

hoi Erik, dank voor het aanpassen, ik was al op zoek naar het script voor de begcat's, ik kon het zo snel niet vinden, welk script hoort er in monobook ? gr. mion 12 mrt 2007 21:57 (CET)

massage[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, wilde je bij massage ook alle soorten hebben zoals op de Engelse en Franse wikipedia of maken we van al die soorten afzonderlijke pagina's zoals ik al met Zweedse massage heb gedaan?

vind je het wat, zo?-- RCSmit 13 mrt 2007 15:35 (CET)
Tja, ik weet te weinig van de contraindicaties om het uit te breiden, dus ik zie wel wat anderen (of jij) er mee doet. En die uitbreidingen van de soorten massage komt nog wel eens als niemand anders er iets mee doet. -- RCSmit 14 mrt 2007 02:23 (CET)

Identificeren[bewerken | brontekst bewerken]

Wat is de naam voor deze molen?
Wat is de naam voor deze molen?

Kun je bijgaande windmolen identificeren? Hij staat op een gebouw van de TUDelft. VanBuren 18 mrt 2007 12:04 (CET)

Het prototype van de Turby helemaal de foto die ik zocht, dank. gr. mion 18 mrt 2007 12:11 (CET)
Ik zag net een plaatje van Gorlov, zie: en:Gorlov_helical_turbine. Wat is het verschil? (Dat plaatje wordt blijkbaar binnenkort weggegooid.) VanBuren 18 mrt 2007 12:29 (CET)
De gorlov is een waterturbine en de turby een windturbine, de turby is gebaseerd op de gorlov, en hoezo weggegooid ? hij wordt toch gebruikt in het artikel ? gr. mion 18 mrt 2007 12:32 (CET)
Er staat een waarschuwing op dat plaatje: This image does not have a copyright tag. Het is niet goed gelabeld. Beetje erg dom. VanBuren 18 mrt 2007 12:38 (CET)

jawel, er staat op commons {{PD-self}} dat is verder goed. mion 18 mrt 2007 12:40 (CET)

Sorry, maar ik kan geen commonsversie vinden van en:Image:GHT.jpg. Kun je die aanwijzen? VanBuren 18 mrt 2007 13:01 (CET)
verwarring, ik dacht dat het om de turby foto ging, de GHT foto, is pas afgelopen vrijdag geupload, green current (zie het EN gorlov artikel) is erop gewezen dat er e.a. aan ontbreekt, ik verwacht dat in de komende week of weken dit alsnog in orde gemaakt wordt, het artikel zelf krijgt een herbewerking om de commerciele blabla eruit te halen. gr. mion 18 mrt 2007 14:54 (CET)

Algemene opmerking[bewerken | brontekst bewerken]

Je hebt een aantal artikelen het licht doen zien op de NL-pedia. Dat is fijn natuurlijk. In de "kroeg" kwam recentelijk uitgebreid ter sprake dat NL-artikelen, die gebaseerd zijn op bv. de Engelse wikipedia, een referentie naar dat Engelse artikel moeten hebben, bijvoorbeeld in de commentaarruimte. Dat heeft alles te maken met het zuiver en copyright vrij houden van WP, heb ik begrepen. Zou je dat alsnog willen doen? Dank. VanBuren 18 mrt 2007 12:48 (CET)

Ik ben een voorstander van het zuiver en copyright vrij houden van WP, gek op het sjabloon {{nuweg}}, en {{auteur}}, de discussie over bronvermelding probeer ik ook bij te houden, het is me nog steeds niet duidelijk hoe het werkt, als ik een samengesteld artikel maak uit 4 talen wikipedia, moet er dan 4 x een bron vermelding sjabloon + elk 5 auteurs = 20 stuks, (met permalink, (hoe werkt die), en als ik zelf de auteur ben in de anderstalige wikipedia ?, en last but not least, we proberen informatie/kennis vrij te maken, vrij gebruikbaar zonder 4 stalen kogel kettingen eraan, waar het inmiddels wel op lijkt, als ik iets in het publieke domein plaats is het daarmee rechtenvrij (ik geef mijn auteursrecht op),  ?. gr. mion 18 mrt 2007 15:14 (CET)
Het opmerkelijke is ook dat Sjabloon:Feit steeds geblokkeerd wordt waarmee een lezer aangeeft dat de bron of referentie van een citaat moet worden ingevoegd omdat er twijfel over bestaat, eigenlijk ook een vorm van bronvermelding, en heel relevant met kwaliteitsverbetering. gr. mion 18 mrt 2007 15:42 (CET)

De laatste opmerking die ik kreeg in de kroeg was dat het vermelden in de commentaarsamenvatting (zoals hieronder bij bewerken) dat je het van een andere wikitaal hebt voldoende zou zijn. Bijvoorbeeld "Vertaald van en:Turby wind turbine" in de commentaarsamenvatting van Turby zetten. Lijkt mij persoonlijk ook voldoende. Al die auteurs melden laat ik zelf maar achterwege tot anders gemeld. Als je op 'permalink' klikt bij een artikel verschijnt ook het 'archiefnummer' van die pagina in de URL-balk. Dat geeft dan wat preciezer aan welke versie vertaald was. Kan nuttig zijn, maar volgens mij wordt een artikel zelden helemaal vertaald en blijft het bij een soort samenvatting. Ik begrijp het dat als je iets in wikipedia zet iedereen het mag gebruiken zolang wikipedia maar genoemd wordt.
Het sjabloon:feit is een pest. Iemand die een zekere basiskennis heeft kan zaken opschrijven die algemeen bekend zijn, en dan komt er iemand langs die van niks weet en die gaat overal feit-sjablonen neerzetten. Of: iemand die iets opgeschreven heeft en wikipedia al lang heeft verlaten: hoe krijg je die feiten gecontroleerd? Niet door er een sjabloon op te plakken. VanBuren 18 mrt 2007 17:40 (CET)

helemaal niet gezien dat permalink bij de hulpmiddellen stond, opgelost !!, dat feiten ook controleerbaar moeten zijn nadat iemand de Wikipedia verlaten heeft lijkt me evident, iets is verifeerbaar of niet, als het feit sjabloon wel wordt toegepast worden sommige statements na de feitcontrole genuanceerder neergezet met eventueel een externe link voor referentie, of het gehele statement gaat eruit omdat het te sterk afwijkt, meestal niet, als je alle moeite gedaan hebt om het uit te zoeken, vul je ook het artikel wel aan.
Het is een tool om de aandacht te trekken dat er verificatie nodig is en als het duidelijk is dat het te onpas neergezet wordt het gewoon door de volgende verwijderd, ik denk dat de voordelen zeker opwegen tegen de nadelen. gr. mion 18 mrt 2007 18:01 (CET)

Verwijderingsnominatie Thallus[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mion/archief, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Thallus. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070425 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 26 apr 2007 02:07 (CEST)

Ik volg het even niet[bewerken | brontekst bewerken]

Hey Mion, ik volg het even niet. Mag ik je vragen waar het vandaan komt dat jij een stemming voor het afzetten van de Arbcom opzet? Is geen verwijt, maar gewoon een vraag, omdat je hier zo weinig actief bent.... (zie ook mijn "waarom"-vraag op de op) Ciell 15 mei 2007 08:19 (CEST)

Verwijderingsnominatie Help:Vertalen Uitbreiden van een artikel[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mion/archief, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Help:Vertalen Uitbreiden van een artikel. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070522 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 23 mei 2007 02:06 (CEST)

Blauwe energie[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Mion,

Toevallig zag ik dat zojuist een anoniem een opmerking op de overlegpagina van het door jou aangemaakte artikel Blauwe energie plaatste. Kun je daar misschien even naar kijken? Alvast bedankt! Groeten, Tjipke de Vries 17 jun 2007 19:43 (CEST)

antwoord is op de overlegpagina.gr. mion 18 jun 2007 16:34 (CEST)

Samenvoegen SSADM[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Mion, ik heb je wijziging op Structured Systems Analysis and Design Method teruggedraaid omdat ik denk dat dit artikel moet worden samengevoegd met Structured Systems Analysis and Design Methodology (SSADM). Multichill 14 aug 2007 18:09 (CEST)

Over Samenvoegen[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zie dat je je hebt beziggehouden met het "samenvoegen" van een aantal artikelen. Ik constateer dat je slechts de sjablonen hebt verwijderd en je verder niet bekommerd om het echt invoegen van tekst van artikelen. Stop hier aub onmiddelijk mee want dat schiet niet op. Wanneer iemand een samenvoegensjabloon boven een artikel zet dan is het idee ook deze samen te voegen. Kun je verder uitleggen wat je beweegredenen zijn? VanBuren 14 aug 2007 18:18 (CEST)

Correctie. Ik heb nu tijd gehad (na mijn overhaaste reactie hierboven) om even verder te kijken naar de samenvoegingen waarover ik "struikelde" in mijn volglijst. Ik zie dat je op de commentaarpagina meestal een eenregelig commentaar hebt gegeven. Verder zal het wel goed zitten. Wat ik nog wel wil opmerken is dat dat commentaar, over waarom je sommige artikelen niet samenvoegt, gaat verdwijnen in de vergetelheid wanneer die commentaarlijst opgeschoond wordt. Misschien zou het beter zijn dat commentaar op de commentaarregel van het artikel of op de overlegpagina van dat artikel te zetten? Anders komt iemand anders later misschien opnieuw met hetzelfde voorstel... VanBuren 14 aug 2007 18:50 (CEST)
Verkeerde been uit bed gestapt ? begin eerst maar eens met aan te geven om welke artikelen het draait. over het laatste commentaar, ik weet dat de engelsen het ook aangeven op de talkpage of er een merge voorstel geweest is, zou een optie zijn. mion 14 aug 2007 19:14 (CEST)
Ik corrigeerde mijn eerdere opmerking hierboven al... Inderdaad gestrest. Zoals ik schreef: het is goed. VanBuren 15 aug 2007 09:47 (CEST)
Dank, en ik snap het wel, er zaten namelijk 2 artikelen bij waarvan de complete tekst al in het andere artikel stond, dus die werden leeggemaakt en een redirect, dat ziet er wat vreemd uit. gr.mion 15 aug 2007 11:08 (CEST)

Waterturbines[bewerken | brontekst bewerken]

Er zag op de site van de NYTimes een filmpje over een "experiment" met een soort waterturbines. De firma die zich daarmee bezighoudt heeft wat googlehits: [1]. Misschien interessant voor je. VanBuren 15 aug 2007 10:35 (CEST)[2].mion 24 aug 2007 10:54 (CEST)

Functie (...)[bewerken | brontekst bewerken]

Wilt U a.u.b. ook even kijken naar Functie (taak) en hierbij ook doorverwijzingen maken naar Functie (positie) e.d.

Beste Braboo, ten eerste gaat Functie (taak) over een functie binnen ontwerpen en Functie (positie) over een maatschappelijke positie. Als je er graag een discussie over wilt voeren kan je beide artikelen zelf op de lijst zetten, op die manier kunnen er meer medewikipedianen over meepraten en krijgen we een beter resultaat.


U heeft diverse lemmata rondom Functie (positie) en -(plaatsvervanging), -(opvolging) en -(gradatie) geprobeerd samen te voegen. Dit maakt het er niet allemaal duidelijker op uiteindelijk.
Wilt U a.u.b. hierop een aparte paragraaf maken = =bestuur= = en daarin opnemen de benamingen voor de onderscheidelijke bestuursleden (zoals commissaris X, commissaris Y etc.) en deze laatste functie-benamingen uit de lijst halen van 'functie' -plaatsvervanging/-opvolging/-gradatie waar u ze tussen heeft geplaatst, want daar horen ze niet thuis. Bij voorbaat dank.
(N.B. ik zal dan op uw overleg-pagina terugkijken c.q. antwoorden, mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn.) - (Braboo 18 aug 2007 19:48 (CEST))

Je zou graag veranderingen aanbrengen in de bestaande pagina, het is me niet helemaal duidelijk wat de wens is, ik stel voor dat je zelf hier de veranderingen aanbrengt (bovenin op bewerk klikken). Mocht je daarna nog vragen hebben, welkom. Gr. mion 18 aug 2007 20:37 (CEST)
Het betreft enkele benamingen van functie uit de grote lijst halen en deze weer als (sub-)paragrafen opnemen op de bewuste pagina: 'binnen een bedrijf', 'binnen een vereniging' en 'binnen een project' ( zie ook http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Functie_%28positie%29&diff=prev&oldid=8957929 ) - (Braboo 26 aug 2007 01:19 (CEST))
Voel je vrij en ga je gang....mion 26 aug 2007 03:18 (CEST)

Verwijderingsnominatie van o.a. Afbeelding:Anna elzbieta fotyga.jpg[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mion/archief, je hebt één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om , Afbeelding:Anna elzbieta fotyga.jpg, Afbeelding:Ashley mote.jpg, Afbeelding:Bastiaan belder.jpg, Afbeelding:Bernard piotr wojciechowski.jpg, Afbeelding:Bert doorn.jpg, Afbeelding:Camiel Eurlings.jpg, Afbeelding:Corien Wortmann kool.jpg, Afbeelding:Dorette corbey.jpg, Afbeelding:Edith MASTENBROEK.jpg, Afbeelding:Elly de groen kouwenhoven.jpg, Afbeelding:Emine bozkurt.jpg, Afbeelding:Erik MEIJER.jpg, Afbeelding:Garrelt duin.jpg, Afbeelding:Giovanni procacci.jpg, Afbeelding:Hans peter martin.jpg, Afbeelding:Horst posdorf.jpg, Afbeelding:Ieke van den burg.jpg, Afbeelding:Ingo schmitt.jpg, Afbeelding:Jan MULDER.jpg, Afbeelding:Jeanine HENNIS-PLASSCHAERT.jpg, Afbeelding:Johannes blokland.jpg, Afbeelding:Joost LAGENDIJK.jpg, Afbeelding:Joseph borrel fontelles.jpg, Afbeelding:Kartika Tamara LIOTARD.jpg, Afbeelding:Kathalijne maria buitenweg.jpg, Afbeelding:Lambert van NISTELROOIJ.jpg, Afbeelding:Margrietus van den berg.jpg, Afbeelding:Maria MARTENS.jpg, Afbeelding:Matthias groote.jpg, Afbeelding:Michele santoro.jpg, Afbeelding:Paul van buitenen.jpg, Afbeelding:Philip whitehead.jpg, Afbeelding:Ria OOMEN-RUIJTEN.jpg, Afbeelding:Roland gewalt.jpg, Afbeelding:Sophia in het VELD.jpg, Afbeelding:Thijs berman.jpg en Afbeelding:Toine MANDERS.jpg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20070904 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze afbeelding is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 5 sep 2007 03:07 (CEST)

Crisis op de financiële markten van 2007[bewerken | brontekst bewerken]

Dank voor het compliment! MartinD 9 sep 2007 20:57 (CEST)

Surfnet & NEN[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Mion,

Ik zag dat je op Surfnet een "zie ook" naar NEN had toegevoegd. Nu heb ik zowel het Surfnet als het NEN artikel doorgelezen maar ik zie geen enkel verband. Is er een verband? Zo ja, dan zou dit naar mijn idee in het artikel naar voren moeten komen.

Groetjes, Emvee 28 sep 2007 21:35 (CEST)

Er speelt een verhaal met de opta over vage stichtingen die aangesloten zijn op Surfnet waarvan de NEN er een is, nen.nl Status actief Houder STI023356-SURFN Stichting Nederlands Normalisatie-instituut Vlinderweg 6 2623AX DELFT Netherlands Gehouden aan ADR ja Administratieve contactpersoon BIE001378-SURFN Wim Biemolt +31 (0)302305305 dns-beheer@surfnet.nl Deelnemer SURFnet B.V. Radboudkwartier 273 3511CK UTRECHT Netherlands Technische contactpersonen DEK003578-SURFN Paul Dekkers +31 (0)302305305 postmaster@nen.nl Domeinnaamservers ns.nen.nl 192.87.114.66

 	ns1.surfnet.nl 	192.87.106.101

Datum registratie 19-11-1999 Datum laatste wijziging 07-06-2007 Administratie door NL Domain Registry

Surfnet heeft inmiddels een akkoord met de Opta, dus ik wilde eigenlijk het verhaal van de NEN niet zo aandikken bij Surfnet. Ik zal gewoon de ledenlijst bij Surfnet erop zetten, daar staat de NEN ook op. gr. mion 28 sep 2007 21:44 (CEST)

Duidelijk. En ja, ik denk dat een ledenlijst bij Surfnet een goed idee is.
Groetjes, Emvee 30 sep 2007 10:24 (CEST)

Crisis op de financiële markten van 2007, nogmaals[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi collega, ik zag dat je hier een spoilerwaarschuwing op had gezet: "Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat bepaalde details van de plot en/of de afloop van het verhaal." Ik wou dat we nu al wisten hoe deze crisis gaat aflopen... Misschien heb je op het verkeerde been gezet door het gebruik van de term "soap" in de bewerkingssamenvatting bij m'n laatste update. In dat geval, mijn excuses! Groetjes, MartinD 29 sep 2007 18:46 (CEST)

Hoi Martin, het schoot me zo te binnen dat het sjabloon voor boeken zo toepasselijk was op het artikel, tot ik me realiseerde dat het verhaal nog niet op de helft is, en ook dat het artikel mooier oogt zonder sjabloon. Over de afloop kunnen we binnen de wikipedia helaas pas achteraf het verhaal registreren, en ja, de afloop, ..... ik zet alles op rood. Complimenten voor de updates. gr. mion 29 sep 2007 23:47 (CEST)
Het was even een hilarisch momentje, toen ik die spoilerwaarschuwing aantrof.;) Wat die updates betref: ik schrijf elke week een verhaaltje voor m'n raad van bestuur wat er op de financiële markten gebeurd is, en dan neem ik dit mee. Maar dank voor de complimenten, vanzelfsprekend! Ik denk wel dat we over een tijdje de lap tekst die we dan hebben wat moeten indikken, voor de leesbaarheid. Groetjes, MartinD 30 sep 2007 09:09 (CEST)

Verwijderingsnominatie Bbned[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mion, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Bbned. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070930 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 1 okt 2007 02:02 (CEST)

Verwijderingsnominatie Concepts[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mion, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Concepts. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071003 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 4 okt 2007 02:10 (CEST)

Verwijderingsnominatie van o.a. Alice (internet)[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mion, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Alice (internet) en Pilmo. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071007 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 8 okt 2007 02:02 (CEST)

Stop![bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Mion,

Ik zag dat je "bezig" had geplaatst bij WP:CV 21 sept. 0.00-10.00. Slordig van me, maar ik was daarmee ook al bezig en heb dat deel zojuist afgerond. Nu weten we in ieder geval zeker dat het in orde is na een driedubbele controle ;) Erik'80 · 15 okt 2007 22:10 (CEST)

hop ik naar de volgende. mion 15 okt 2007 22:11 (CEST)

Albanië op de Olympische Zomerspelen 2004[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Mion, Ik weet niet of je hem op je volglijst hebt staan, maar ik heb je actie op de bovenstaande pagina teruggedraaid. In het overzicht kun je nl ook makkelijk zien hoeveel deelnemers het land bij een bepaalde sport had. groetjes Liekevo

helemaal gelijk, ook dat is informatie. mion 17 okt 2007 17:57 (CEST)

Verwijderingsnominatie Sjabloon:Navigatie EmissiesEU[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mion, één of meerdere sjablonen die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Sjabloon:Navigatie EmissiesEU. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen sjablonen/Toegevoegd 2007 week 47 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 20 nov 2007 02:46 (CET)

Hoeveel huiseigenaren?[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Mion, bedankt voor de toevoeging op Crisis op de financiële markten van 2007. Maar ik zit even met "...van de huiseigenaren". Bedoel je ermee "van de huiseigenaren die in de betreffende 2,5 jaar een hypotheek hebben afgesloten"? Dat is wat ik uit diverse weblogs meen te hebben kunnen opmaken -met de kanttekening dat er hele verschillende schattingen in omloop zijn. De huidige tekst "12% van de huiseigenaren" suggereert dat de teaser freeze betrekking zou hebben op 12% van alle huisegenaren. Dat lijkt me niet juist. Wil je hier nog eens naar kijken? Overigens: bedankt voor het meekijken naar deze pagina. Ik begin zo langzamerhand het gevoel te krijgen dat er zich een behoorlijke ramp aan het voltrekken is, en onze taak als encyclopedisten is dan om hem goed te documenteren. Elk paar extra ogen is dan welkom! Groet, MartinD 8 dec 2007 18:21 (CET)

Bekkersyndroom[bewerken | brontekst bewerken]

Als je een nuweg plaatst op een artikel wil je dan in de samenvatting motiveren waarom dat direct weg zou moeten? Nu motiveer je het als onzin, maar ook daar kan ik weinig mee. Het lijkt me niet compleet onzinnig en kan daarom het beste op de verwijderlijst worden geplaatst. Groetengedoe, ♣ Troefkaart 24 dec 2007 13:11 (CET)

  • Het artikel is non sourced, en een Google check levert 0 resultaten, op basis van orgineel onderzoek zou ik het verwijderen, maar asl je wilt kan ik het ook op de verwijderlijst zetten. gr. mion 24 dec 2007 13:20 (CET)
    • Japiepatat (die het artikel schreef) en Bekker (waarover het gaat) zijn beiden terug te vinden in dezelfde forums van schakers, schaaktornooien in Veenendaal of omstreken (ik ga het nu niet verder uitzoeken). Zeker met bovenstaande in gedachten toch erg verdacht. Vriendelijke groeten, -rikipedia 24 dec 2007 13:49 (CET)

clonius[bewerken | brontekst bewerken]

Als clonius in het artikel over de ilias niet voorkomt is een 'zie ook' met verwijzing naar hem niet echt relevant. Als je hem wel relevant vindt, zet hem dan in het artikel ilias zelf, een heel eigen artikel is hij met deze karige informatie van 1 zinnetje m.i. niet waard. Als we iedereen die in 1 regeltje genoemd wordt in de ilias een eigen artikel moeten gaan geven is het eind zoek, er zijn er honderden van dit kaliber. Bart (Evanherk) 24 dec 2007 16:31 (CET)

Als Clonius in de Ilias voorkomt is hij daarmee relevant, of dat nu in het artikel is of onder Zie ook, ik zet hem op de pagina en het is aan de liefhebbers om het in te schrijven in de pagina. (die vinden dat ook veel leuker), de reden is ook wel, anders is er helemaal geen doorkomen aan de wezenlijst gr. mion 24 dec 2007 16:36 (CET),
andersom door het onder Zie ook te zetten komt Clonius in het artikel ilias voor, dus wat is nu de stelling ? mion 24 dec 2007 16:39 (CET)

Als we op deze voet doorgaan komt er uiteindelijk een lijst met ongeveer 500 heldennamen onder 'zie ook' te staan waarvan in de ilias alleen vermeld wordt door wie ze om zeep zijn geholpen. Bart (Evanherk) 24 dec 2007 17:07 (CET)


En waarom zou je een discussie opstarten als de link al weggehaald hebt op de pagina Ilias ? mion 24 dec 2007 17:19 (CET)

om voor het vervolg tot een consensus te komen. zie hieronder :-) . Bart (Evanherk) 24 dec 2007 17:23 (CET)

antwoord op een stukje dat je al weggehaald hebt:

Ja, maar dat is niet de bedoeling van een encyclopedie. Als het artikel zo groot wordt kun je net zo goed de ilias zelf gaan lezen. Een constructievere oplossing is een artikel te maken bijvoorbeeld getiteld namenlijst van strijders in de ilias, met een mooie tabel, naam, hoofdstuk, hoe genoemd, gedood door, met behulp van , etc. dan voorkom je een proliferatie van 2-zinnenartikeltjes. En dan kun je in het artikel ilias zetten 'zie ook ...' etc. Bart (Evanherk) 24 dec 2007 17:24 (CET)
Mee eens, maar dat is pas in een later stadium, het voordeel van de encyclopedie boven het boek is vooral de doorklikbaarheid en referentie materiaal. neem nu clonius, in eerste instantie zou je denken, whats a name, maar als je de historische oorlogsvoering zou bekijken kom je vermoedelijk terecht bij een veldslag, en als tweede het begint eerst met het invoeren van al die korte namen en pas later kan je er een lijst of tabel van maken. En je maakt van clonius een wees die niet op de Ilias pagina mag staan, Stel, ik stop nu met het bijwerken van de wezenlijst, wil jij dat dan overnemen ? gr. mion 24 dec 2007 17:33 (CET)
Stel ik maak de lijst namenlijst van strijders in de ilias , en dan staat alleen Clonius erin, of is het de bedoeling dat ik de rest van de week aan de Ilias besteedt ? mion 24 dec 2007 17:41 (CET)

Verwijderingsnominatie Energie Investeringsaftrek[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mion, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Energie Investeringsaftrek. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071227 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 28 dec 2007 01:12 (CET)


Inzake Scheveningen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mion, wie is de Michiel waarover je het hebt; is hij degene die de site heeft opgestart en waar heb jij dan die naam vandaan gehaald? En als je deze situatie dan al acceptabel vindt, is het dan toch niet goed om aan de gewraakte site een doorverwijzing te koppelen naar de site Scheveningen zodat men daar een wellicht gewenste meerwaarde vindt? Met groet, Piet spaans 4 feb 2008 22:39 (CET)

Hallo Mion, bedankt voor je antwoord. Wat me in jouw antwoord niet duidelijk is dat, wanneer men daarin op de link [3] zou klikken, de site van Piet Spaans zou moeten verschijnen. Wanneer ik daar op [3] klik verschijnt er een site, opgezet door plaatselijke middenstanders en met de naam Scheveningen-Dorp.Piet spaans 5 feb 2008 11:11 (CET)
Beste Mion, ik heb het gevoel dat onze contacten dreigen om te buigen in een richting die ik met mijn oorspronkelijke oproep beslist niet heb beoogd. De strekking van datgene wat je het laatst aan mij schreef, ontgaat mij ook geheel. Een relatie tussen een lijst over boeken m.b.t. Scheveningen en mij als persoon in het kader van mijn oproep kan ik met de beste wil van de wereld niet plaatsen, evenmin als begrijpen. Samengevat lijkt de spreekwoordelijke mug zachtjes aan tot een olifant te zijn verworden, iets wat zeker niet in mijn bedoeling heeft gelegen. Mijn excuses voor een en ander en laten wij het hier maar bij laten. Met vriendelijke groet,Piet spaans 5 feb 2008 23:24 (CET)

Mion SUL[bewerken | brontekst bewerken]

To get back the Mion account on it.wiki, please follow the instructions at for the regular usurpation procedure (not the SUL one, it's not exactly your case here). Some other burocrat will process it, as I am going off for the week-end in just minutes. Ciao, Ary29 1 aug 2008 16:09 (CEST)

Verwijderingsnominatie Millicandela[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mion, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Millicandela. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20081020 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 21 okt 2008 02:10 (CEST) Ondergrondse gasopslag

Kwik als koelvloeistof[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Mion,

Zag toevallig net langskomen dat je kwik tot koelvloeistof had gebombardeerd. Heb nog nooit van die toepassing gehoord. Weet jij er een? - mvg RonaldB 15 dec 2008 01:30 (CET)

Hoi RonaldB, haha, goed opgemerkt, [3], ik weet niet of het ook toegepast moet zijn om in de kategorie te passen, maar eerlijk gezegd als ik crosswiki cats aanmaak kan er best eens een verkeerd artikel meekomen, om het tempo erin te houden lees ik niet alle artikelen na, Groet mion 15 dec 2008 01:40 (CET)
Dat artikel gaat heel ergens anders over. Omdat kwik een metaal is (dwz het geleidt warmte goed), maar ook vloeibaar is (waardoor viscositeit e.d. een rol speelt bij transport), is het kennelijk een aardig medium om wat wetenschappelijk/experimenteel onderzoek aan te doen (althans in 1959). Dat maakt het nog geen koelvloeistof. - mvg RonaldB 15 dec 2008 01:56 (CET)
Helemaal mee eens, waar het vandaan komt is dat de letterlijke vertaling van Coolant, koelvloeistof is, maar als ik in de EN categorie kijk en:Category:Coolants dan zitten daar ook de vaste stoffen in, je hebt gelijk eigenlijk horen die thuis onder koelmiddel, ik zal kwik verhuizen, goed opgemerkt. Groet mion 15 dec 2008 02:01 (CET)

Hooverville[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Mion, mijn inziens is de term Hooverville vanwege de naam niet te relateren aan de huidige kredietcrisis. LeeGer 5 jan 2009 23:33 (CET)

Hoi LeeGer, Hooverville is ook de naam van tentsteden die nu onstaan als gevolg van de kredietcrisis, de aantallen nemen aardig toe, het is een algemene term geworden. Groet mion 5 jan 2009 23:37 (CET)


Vraagteken[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Mion, ik heb enkel de REDIRECT naar Vraagteken (Doorverwijspagina) gefixt. Als deze fout is, verbeter gerust. Sidearm 7 jan 2009 14:07 (CET)

Ik kon hier geen melding van vinden. Zie mw:Help:Magic_words en mw:Special:Code/MediaWiki/37973 Sidearm | Overleg

Hoge-drukelektrolyse[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mion, Ik zat net naar je artikel te kijken toen er plotseling een heleboel gebeurde, met als resultaat dat een artikel met typefout was genuwegd, een nieuwe pagina was aangemaakt, en... diezelfde pagina van de lijst met Nieuwe Artikelen was verdwenen. Ik was verbaasd. Jij bent natuurlijk te goeder trouw, maar het is wel een handige truc voor vandalen.

Volgens mij is het gebruikelijk in het Nederlands om samenstellingen met allemaal Nederlandse elementen aan elkaar te schrijven, dus in dit geval: hogedrukelektrolyse. Een samenstelling als polymeer electroliet membraan vertrouw ik ook niet. Heet dat zo in het Nederlands? Met al die spaties? Het zou me verbazen. Tenslotte zag ik nog een aantal onvertaalde Engelse noten. Met vriendelijke groet, Theobald Tiger 9 jan 2009 19:47 (CET)

Hoi Theobald Tiger, ja dat heb ik niet beseft, maar de procedure was, titel wijzigen i.vm. typefout, en dan de redirect met typefout weg, ik neem aan dat Advance het artikel bekijkt waarnaar gelinkt is, maar je hebt gelijk het is een punt van aandacht. Ik was van plan om polymeer electroliet membraan aan te maken, dat zal inderdaad wel polymeer-electrolietmembraan worden, de referenties zijn in het Engels, mocht iemand soortgelijke referenties in het Nederlands vinden graag, ik zal het erachter zetten, en verander gerust wat je denkt dat anders kan, het is een gezamelijk project. Groet. mion 9 jan 2009 19:56 (CET)
Prima - Theobald Tiger 9 jan 2009 21:45 (CET)

Vloeibaar waterstof[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte Mion, recent heb ik met Uw welnemen wat opmerkingen over de temperatuurconsistentie van het door u gestarte hier hogervermelde artikel op de overlegpagina achtergelaten, in reactie op een correctie door de geachte collega: MrGreen. In geval meen ik er goed aan te doen ook U terzake te informeren. Met groet in achting: D.A. Borgdorff \ 86.83.155.44 11 jan 2009 22:30 (CET)