Gebruiker:Oorwarmer/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van Oorwarmer.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak

Mee bezig Mee bezig
Aan deze pagina of deze sectie wordt de komende uren of dagen nog druk gewerkt.
Klik op geschiedenis voor de laatste ontwikkelingen.


Bert Brussen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Bijnaam Monster van Blog Ness
Geboren 29 oktober 1975
Bennekom
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Beroep Blogger, hoofdredacteur, auteur
Bekend van GeenStijl, ThePostOnline, Nieuwe Revu, Vrijdagmiddag Live,Volkskrant
Overig
Politiek rechts
Website persoonlijke webpagina

Bert Brussen (Bennekom, 29 oktober 1975) is een Nederlandse blogger en auteur. Hij is hoofdredacteur van de nieuws- en opiniewebsite ThePostOnline.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Brussen studeerde filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen waar hij ook redacteur was van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad. Hij schreef columns voor onder meer HP/De Tijd, de Nieuwe Revu en de Volkskrant en was te horen in het AVRO-radioprogramma Vrijdagmiddag Live in het item Browsen met Brussen. Onder het pseudoniem Lucas De Linkse Lul schreef hij tot 2012 voor het weblog GeenStijl.[1][2] Zijn vaak confronterende en felle manier van schrijven leverde Brussen de bijnaam Monster van Blog Ness op.[3] Over zijn vertrek bij GeenStijl zei Brussen: "Ik kan moeilijk verwachten dat mensen me ook voor andere dingen serieus zouden nemen" en "Ik werd ziek van de verzuring in mezelf".[3]

In 2009 richtte Brussen samen met een enkele vrijwilligers uit de weblogwereld het opinieweblog De Jaap op. Brussen richtte zich met de weblog tegen Joop.nl, die hij ervan betichtte zich als progressief te kenschetsen, maar rechtse meningen teveel buiten te sluiten.[4] In 2012 kreeg het weblog een andere naam: ThePostOnline.

In maart 2010 plaatste Brussen een screenshot op zijn persoonlijke site van een tweet met een bedreiging aan het adres van Geert Wilders, om een standpunt te maken tegen dergelijke uitingen op internet. Hierop startte het Openbaar Ministerie een onderzoek naar Brussen. Het OM legde hem uiteindelijk bedreiging en haatzaaien ten laste.[5] Uiteindelijk werd de zaak geseponeerd.[6] Het onderzoek leidde tot Kamervragen van toenmalig D66-Kamerlid Boris van der Ham die het vreemd vond dat de journalist die een dergelijke bedreiging aan de kaak stelde, als verdachte werd aangemerkt.[7]

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • Bert Brussen & Willem Vermeend (2012): De onstuitbare opmars van de digitale wereld. Het nieuwe werken, ondernemen en geld verdienen, Amsterdam: Lebowski.
  • Bert Brussen (2010): Internetdating, Van Duuren Media.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

[[Categorie: Nederlands blogger]] [[Categorie: Nederlands journalist]]