Gebruiker:Skuipers/Archief 2020

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

→ Dit is een archiefpagina. Gelieve hier niets te bewerken, te verwijderen of toe te voegen.

Klik hier om een bericht achter te laten

Van "Brexit" naar "Uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie"[bewerken | brontekst bewerken]

Die hernoeming, is daar overleg aan voorafgegaan? Had ik wel verwacht, maar kon ik zo niet vinden. Groet, Apdency (overleg) 30 jan 2020 18:45 (CET)

We kiezen in de regel de meest gangbare naam, dus het lijkt mij geen verbetering. Het feit dat het morgen echt zover is, heeft wmb geen invloed op de gewenste titel van het artikel. — Zanaq (?) 30 jan 2020 18:46 (CET)
Zie ook Overleg:Uittreding_van_het_Verenigd_Koninkrijk_uit_de_Europese_Unie#Titelwijziging. Misschien het overleg maar op die plek houden? Apdency (overleg) 30 jan 2020 18:47 (CET)
Ik heb er ook naar gezocht, maar niets gevonden. Het lijkt me dat we vanaf morgen wel de formele naam kunnen hanteren. Brexit blijft natuurlijk een redirect, dus de vindbaarheid is niet in het gedrang. De nieuwe naam past ook beter in de door mij voorgestelde hernoemde Categorie:Uitbreiding van de Europese Unie - Skuipers (overleg) 30 jan 2020 18:49 (CET)
Ik stel voor de suggestie van Apdency te volgen en het overleg op een plaats te houden - Skuipers (overleg) 30 jan 2020 18:54 (CET)

Lewe[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Skuipers,

Ik zie dat je onlangs bij Jan Evert Lewe van Aduard (1745-1807) de categorie Voorman in het gewest Stad en Lande hebt toegevoegd, maar dit blijkt niet uit de tekst. Zou je zo goed willen zijn een stukje willen toevoegen wat de categorie rechtvaardigt? Ik ben benieuwd naar je bronnen en de context. Alvast bedankt!

Groet, Also sprach Friedrich! (overleg) 11 jun 2020 13:47 (CEST)

Hij was grootmeester van de vrijmetselaarsloge L'Union Provinciale. Dat lijkt mij genoeg argument voor plaatsing in de categorie.
Groeten, - Skuipers (overleg) 11 jun 2020 13:56 (CEST)

Ok, als dat bedoeld wordt met deze categorie, prima. Also sprach Friedrich! (overleg) 11 jun 2020 14:52 (CEST)

Bisschop - aartsbisschop[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Skuipers. U hebt (vorig jaar) in de categoriebomen de categorie 'bisschop' in de categorie 'aartsbisschop' geplaatst, telkens als er in een stad zowel bisschoppen als aartsbisschoppen geweest zijn, meestal omdat het bisdom ooit verheven werd tot aartsbisdom. De mededeling was 'correcte volgorde'. Ik meen dat het andersom juist was. Aartsbisschoppen zijn ook bisschoppen maar niet omgekeerd. Groet. - AGL (overleg) 7 jul 2020 14:25 (CEST)

Beste AGL. Deze discussie loopt ook op TBC. Ik stel voor dat we het overleg daar voortzetten. Groeten, - Skuipers (overleg) 7 jul 2020 14:39 (CEST)

Diakriet[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Skuipers, weet je zeker dat de diakrieten van Almási Ágnes​ er nog waren toen ze als Agnes Simon-Almasi na 1957 in Nederland woonde en in 1966 Duits staatsburger werd?

Normaal gesproken verandert een naam niet als iemand een andere nationaliteit aanneemt, dus ik neem aan dat dat bij haar ook niet het geval was. Haar meisjesnaam zal zeker niet gewijzigd zijn, want die heeft ze - na haar huwelijk met Béla Simon - niet meer gebruikt - Skuipers (overleg) 20 aug 2020 21:56 (CEST)

Proszę sprawdzić email[bewerken | brontekst bewerken]

Witaj, Skuipers/Archief 2020: Proszę sprawdzić email! Temat: "The Community Insights survey is coming!" Jeśli masz jakieś pytania, wyślij e-mail na adres surveys@wikimedia.org.

(English: Please check your email and spam! Subject is "The Community Insights survey is coming!" If you have questions, email surveys@wikimedia.org.)

Sorry for the inconvenience, you can read my explanation here.

MediaWiki message delivery (overleg) 25 sep 2020 18:24 (CEST)

https://nl.wikipedia.org/wiki/Joost_Taverne[bewerken | brontekst bewerken]

In 'Lijst van Tweede Kamerleden voor de VVD' mis ik Joost Taverne: https://nl.wikipedia.org/wiki/Joost_Taverne

Groet,

Johan

Scherp opgemerkt! Ik heb het aangepast. Groeten - Skuipers (overleg) 10 nov 2020 21:51 (CET)

Beoordelingsnominatie Walter Breuning[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Walter Breuning dat is genomineerd door Mikalagrand.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20201113#Walter Breuning en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 13 nov 2020 23:56 (CET)

Gerardus Boomaerts[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Skuipers, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Gerardus Boomaerts. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. - Robotje (overleg) 23 nov 2020 10:06 (CET)

Zaaijer[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Skuipers, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Pieter Zaaijer (1877-1984). Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. - Robotje (overleg) 23 dec 2020 21:54 (CET)

Categoriseren als politicus[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Skuipers, er is een discussie gaande of een artikel over iemand die verkiesbaar was voor een politieke functie maar niet gekozen werd toch gecategoriseerd kan worden als politicus omdat hij/zij wel geprobeerd heeft om verkozen te worden. Gezien deze edit lijkt me je reactie wenselijk. Zie Wikipedia:Overleg gewenst#Kandidaat bij verkiezingen is automatisch politicus?. - Robotje (overleg) 28 dec 2020 12:48 (CET)

(ex-)FvD in EP[bewerken | brontekst bewerken]

Ha Skuipers, ik zag deze wijziging en inderdaad hier staan ze nog bij FvD. Echter is het Europees Parlement nou net niet zo'n goede bron voor waar de nationale delegaties in het eigen land bij horen, wel voor welke Europese fractie. Die wijzigingen gaan ook helemaal niet snel op die pagina's, daar had ik eerder dit jaar een discussie over omtrent Dorien Rookmaker die op haar pagina nota bene Groep Otten had staan wat al helemaal niet kan, zie Overleg_gebruiker:Happytravels#Zetel_Otten_EP. De 3 leden zijn er zelf in de reguliere media en hun eigen social media erg duidelijk over. Ik stel voor dit weer terug te zetten, maar wel over een tijdje nog even na te kijken. Ook bij Rookmaker duurde het maanden voor ze als 'independent' vermeld stond in haar profiel. Agora (overleg) 28 dec 2020 16:31 (CET)

Hallo Agora, bij gebrek aan betere informatie houd ik toch maar liever de informatie op de EP-website aan. Daar wordt ook altijd de datum vermeld waarop een bepaalde mutatie tot stand kwam - dat kan ook in het verleden zijn. De leden zijn natuurlijk ook zelf verantwoordeijk voor het tijdig doorgeven van mutaties aan de website van het EP. Wat in ieder geval niet kan, is op onze pagina's de drie vermelden als vertegenwoordigers van JA21 - partijen die bij de laatstgehouden verkiezingen geen zetels behaald hebben, kunnen nu niet ineens vertegenwoordigers in het parlement hebben; zo doen we dat ook in artikelen over het Nederlandse parlement - Skuipers (overleg) 28 dec 2020 18:03 (CET)
Dat laatste inderdaad sowieso niet, al ben ik bang dat dat precies is wat we gaan aantreffen op die profielen van het EP. Dat moeten onafhankelijke gedelegeerden worden binnen een Europese fractie. Mijn punt was eigenlijk dat het EP hier niet de betere bron is. Wat er nu staat nog als FvD is gewoon niet meer als juist te zien en daarmee onwenselijk voor het lemma. Agora (overleg) 28 dec 2020 19:22 (CET)
Voorstel: met een noot aangeven dat betrokkenen in de publiciteit hebben aangegeven FvD te verlaten, en dit definitief te maken in het artikel als een (goede) bevestiging hiervan gevonden kan worden - Skuipers (overleg) 29 dec 2020 00:25 (CET)
Ik zou het eigenlijk andersom doen met een noot dat ze op de EP profielenpagina's nog onder FvD staan. Die goede bevestiging is er, iets als dit [1] laat weinig onduidelijkheid over. Het EP gaat ook enkel over bij welke Europese fractie ze bij zitten (Europese Conservatieven en Hervormers), de Nederlandse Kiesraad gaat over via welke lijst ze verkozen worden (lees aan welke partij we de zetels toeschrijven) en de gedelegeerden gaan zelf over waar ze zich nationaal mee verbonden voelen. De oude versie hier gaf dat eigenlijk goed weer. Hooguit kan dat zinnetje over JA21 wat scherper (gedelegeerden ipv delegatie, nadruk op personen). En dan zo'n noot daarbij. - Agora (overleg) 29 dec 2020 12:30 (CET)