Gebruiker:Skuipers/Archief 2017

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

→ Dit is een archiefpagina. Gelieve hier niets te bewerken, te verwijderen of toe te voegen.

Klik hier om een bericht achter te laten

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[bewerken | brontekst bewerken]

Peilingen[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ga je peilingen-artikel zeker niet nomineren (hoewel ik vermoed dat een ander zich niet in kan houden), maar ik mis wel een bron wie hier nu gepeild heeft. Is het Intromart, Maurice den Hond, een krant of een omroep geweest? Voor de verifieerbaarheid lijkt me het handig te vermelden! ed0verleg 11 jan 2017 16:53 (CET)

  • Ik heb het artikel niet zelf geschreven, maar afgesplitst van het hoofdartikel. Dat is conform de handelwijze bij eerdere kamerverkiezingen; zie ook hier - Skuipers (overleg) 11 jan 2017 17:09 (CET). Ik heb dat nu ook vermeld op de OP - Skuipers (overleg) 11 jan 2017 17:14 (CET)

Bob Evers serie geen stripboeken[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, ik zie dat je een categorie Stripboeken toevoegt aan artikelen die over leesboeken gaan. Waarom is dat? Groet MackyBeth (overleg) 20 jan 2017 10:43 (CET)

Hallo MackyBeth,
Zes delen van de Bob Eversserie zijn ook als strip verschenen. In de artikelen over deze zes boeken staat dat ook specifiek vermeld.
Groeten, - Skuipers (overleg) 20 jan 2017 10:45 (CET)
Aha!Bedankt.MackyBeth (overleg) 20 jan 2017 10:46 (CET)

Keith O'Brien[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Skuipers, met bewondering en waardering zie ik nog steeds al je werk en alertheid bij het College van Kardinalen. Veel dank daarvoor. Ik heb een vraag met betrekking tot de status van Keith O'Brien. Ik zie dat hem - volgens het overzicht - geen stemrecht meer toevalt in een conclaaf, en op zijn eigen lemma zie ik dat hij geen titelkerk meer heeft. Beide wijzigingen zijn door jou doorgevoerd. Ik vraag me af op welke grond. Het kerkelijk recht kent geen artikel dat gaat over kardinalen die hun functie "teruggeven". Ik kan ook nergens terugvinden hoe Rome heeft gereageerd op het feit dat Keith O'Brien afstand heeft gedaan van zijn functie. Ik weet helemaal niet eens of men er afstand van kan doen, ook al betreft het kardinalaat natuurlijk geen wijding. Maar ik kan me voorstellen dat hij, hoewel er zelf afstand van doend, nog steeds in volle omvang kardinaal is, en dat hij - mocht hij zich opeens bedenken - nog steeds stemrecht heeft in een conclaaf. Weet jij meer dan ik? Dat neem ik zonder meer aan en in dit geval zou ik graag weten op grond waarvan. Hartelijke groeten, RJB overleg 1 feb 2017 15:29 (CET)

Hallo RJB,
Nou, zoveel meer weet ik er ook niet vanaf, maar ik probeer wel de bronnen die ik ken zo goed mogelijk te volgen. Daarbij heb ik me gebaseerd op:
1. Het overzicht van kardinalen op de site van Miranda, waar bij O'Brien vermeld staat: On March 20, 2015, his resignation from the rights and privileges of a Cardinal, expressed in canons 349, 353 and 356 of the Code of Canon Law, was accepted by Pope Francis.;
2. De vermelding op gcatholic.org, waar O'Brien al sinds zijn terugtreding als actieve kardinaal vermeld staat bij de Cardinal Non-Electors.
Dat wat betreft het stemrecht. Het zal wel onderdeel zijn van de afspraak tussen beide partijen - het Vaticaan zal dit wel als de best-haalbare oplossing beschouwd hebben. Waarom ik de wijziging inzake de titelkerk heb doorgevoerd, weet ik niet meer. Ongetwijfeld zal ik toen een bron gelezen hebben die dit zo weergaf, want ik verzin die dingen niet zelf - maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat die bron inmiddels niet gewijzigd kan zijn! Ik zie dat de titelkerk nu in ieder geval gewoon vermeld staat bij O'Brien, dus dat zal ik in zijn artikel aanpassen. Dat is ook niet zo onlogisch, want die titelkerk is natuurlijk reëel zonder betekenis, net zoiets als de toekenning van een titulair bisdom aan een hulpbisschop (OK, ik weet van de fictie van het binden van een kardinaal aan het bisdom Rome).
Groeten, - Skuipers (overleg) 1 feb 2017 16:32 (CET)
Beste Skuipers, dank je voor je reactie. Het is een interessante kwestie. Is men eenmaal priester, dan blijft men dat ook al neemt iemand afstand van het priesterschap, bijvoorbeeld door te gaan trouwen, of - in Roomse (maar niet in mijn) ogen: nog erger - te gaan samenwonen met iemand van het andere of het eigen geslacht (om daar daadwerkelijk gemeenschap mee te hebben). Het priesterschap is een sacrament en dus een genade van God die men niet kan teruggeven. Men kan er hooguit - ik spreek hier vanuit kerkelijk standpunt (dus niet uit eigen overtuiging) - niet meer aan willen voldoen en alsdan leeft men in doodzonde. Bij het kardinalaat gaat het natuurlijk niet om een sacrament, hoezeer ook de gelovigen worden aangemoedigd de creatie van een nieuwe kardinaal te zien als een aanwijzing van de H. Geest, en dus van God zelf. Een dergelijk cadeau weigert men niet snel, en ik neem dus aan dat het ook niet kan worden terug gegeven, maar kennelijk kan dat volgens Miranda wel en die is over het algemeen zeer adequaat. Ik neem dan ook aan dat juist is dat hij sinds 20 maart 2015 de rechten behorend bij het kardinalaat heeft verloren, dus ook het stemrecht. Blijft over de opmerking dat hij "zich kardinaal mag blijven noemen". Die bewering lijkt mij loos. Zelfs ik mag me kardinaal noemen, net zo goed als ik me bloementherapeut en kleurenfilosoof mag noemen. Ik neem aan dat O'Brien dat niet doet. Er is al lang niets meer van hem vernomen. Aannemelijk is dat hij dus volgens Rome inmiddels geen kardinaal meer is (los van of hij zich zo zou willen noemen) en dat hij ook zijn titelkerk heeft verloren. Hartelijke groeten, RJB overleg 1 feb 2017 22:11 (CET) Ps: Zie ook hier.
Een belangwekkende quote, die je vermeldt. Ik denk dat het Vaticaan en O'Brien, gezien de bijzondere (zeer ongelukkige) omstandigheden, overeengekomen zijn de hele situatie bedekt te houden. Het Vaticaan is van O'Brien af als kardinaal met alle rechten, en hoeft geen formele procedure te starten; O'Brien behoudt de titel zonder enige rechten. Sommigen zouden dit een win-win situatie noemen, maar ik denk zelf dat het eerder een overwinning voor O'Brien is. Interessant is wat de reactie van het Vaticaan tzt zal zijn bij overlijden van O'Brien. Groeten - Skuipers (overleg) 1 feb 2017 22:39 (CET)

Plaats in Hebreeuwse Bijbel[bewerken | brontekst bewerken]

Hej! Vraagje over deze wijziging: niet elke plaats in de Hebreeuwse Bijbel is toch per definitie een Israëlitische plaats? Of vergis ik me? Richard 9 feb 2017 16:41 (CET)

Ja, dit is niet eenvoudig op te lossen, denk ik. Omdat de plaatsen in de Hebreeuwse Bijbel voorkomen, zijn ze onderdeel van de Israëlitische oudheid, en daarom zou je ze willen kunnen vinden in de bijbehorende categorie. Maar deze plaatsen liggen geografisch wellicht niet allemaal in de oude koninkrijken Juda en Israël - vaak het gevolg van elders gevoerde strijd. Misschien moeten we de categorie:Plaats in de Hebreeuwse Bijbel ook toevoegen aan de categorie:Kanaänitische stad - Skuipers (overleg) 10 feb 2017 11:37 (CET)
Dat eerste zou je toch voor elkaar kunnen krijgen door de categorie:Plaats in de Hebreeuwse Bijbel op te nemen in de categorie:Oud-Israëlitische stad (in plaats van andersom)? Al impliceer je daar weer mee dat elke Oud-Israëlitische stad in de Hebreeuwse Bijbel voorkomt... Richard 10 feb 2017 12:21 (CET)
Wellicht enige begripsverwarring? "de categorie:Plaats in de Hebreeuwse Bijbel op te nemen in de categorie:Oud-Israëlitische stad" betekent in mijn interpretatie dat Plaats in de Hebreeuwse Bijbel een subcat wordt van Oud-Israëlitische stad - en dat is precies wat ik gisteren gedaan heb - Skuipers (overleg) 10 feb 2017 12:44 (CET)
Ik zat daarnet verkeerd om te denken geloof ik... Excuses.
Het principe gaat echter wel twee kanten op: niet iedere plaats in de Hebreeuwse Bijbel is een Oud-Israëlitische stad en niet iedere Oud-Israëlitische stad hoeft voor te komen in de Hebreeuwse Bijbel. Daardoor staan die twee categorieën eigenlijk los van elkaar. Dat neemt niet weg dat er natuurlijk voldoende plaatsen in beide categorieën passen. Richard 10 feb 2017 13:33 (CET)
Ik denk dat we wel op dezelfde lijn zitten; ik schreef ook al dat het niet eenvoudig op te lossen valt. Het gaat me echter ook veel te ver om van alle plaatsen in de categorie:Plaats in de Hebreeuwse Bijbel uit te zoeken waar ze precies lagen en ze dan - indien van toepassing - per stuk in de categorie:Oud-Israëlitische stad te plaatsen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik best mee wil denken aan een oplossing. Vooralsnog stel ik voor de status quo te handhaven - Skuipers (overleg) 10 feb 2017 15:32 (CET)
Akkoord. Ik heb de bewerking zojuist afgevinkt. Bedankt voor het meedenken en alvast een fijn weekend toegewenst. Richard 10 feb 2017 16:20 (CET)

Doorverwijspagina's[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zie dat je een aantal doorverwijspagina's voor de scheiding van mannen/vrouwen-voetbal hebt gemaakt. Nu komen die links (zonder man/vrouw) op heel veel artikelen voor, vaak omdat er 1 of 2 sjablonen die link gebruiken. Zou je na het aanmaken van een DP af en toe ook eens willen kijken wat er naar die DP verwijst (met "Links naar deze pagina" of alt-shift-j). Want nu komt de lezer op een pagina waar hij niet uit wilde komen. ed0verleg 11 feb 2017 10:09 (CET)

Bedankt voor het hierop wijzen. Het is al even geleden dat ik me met deze materie heb beziggehouden. Ik zal het nog eens navlooien - Skuipers (overleg) 12 feb 2017 13:13 (CET)

Sorteren op Π ?[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Skuipers, volgens mij gaat er iets mis met uw bewerkingen. Mag ik aannemen dat dit een foutje is, net als de andere bewerkingen in die reeks? Ook los daarvan is overigens het toevoegen van een sorteernaam overbodig wanneer in het artikel al een defaultsort is opgenomen. Met vriendelijke groet, Wutsje 15 feb 2017 19:07 (CET)

Hallo Wutsje,
Nee, dit is geen vergissing. Het stoorde me al een tijdje dat in sommige categorieën personen en zaken door elkaar staan. Dat bevordert niet het overzicht. Daarom ben ik begonnen in de cultuur-naar-Nederlandse-provincie categorieën een splitsing aan te brengen. Ik heb er een tijd over nagedacht hoe dit te doen, en heb uiteindelijk besloten het pi-teken te gebruiken voor personen - die komen dan mooi afgescheiden onderaan de categorie. Helaas kan ik dan de defaultsort niet meer gebruiken, dus ik moet de persoonsartikelen even bewerken.
Groeten, - Skuipers (overleg) 15 feb 2017 19:13 (CET)
Goed. Ik kaart dit nú aan op WP:OG. Wutsje 15 feb 2017 19:16 (CET)
OK, ik staak de bewerkingen voorlopig - Skuipers (overleg) 15 feb 2017 19:17 (CET)
Na oproep op overleg gewenst. Het gebruik van het pi-teken om personen van zaken te scheiden lijkt mij zeer ongewenst. De lezer wordt hierdoor, als hij onder een bepaalde letter naar een persoon zoekt, op het verkeerde been gezet. Voor de hand ligt toch om Lianne Abeln onder de A, Ede Staal onder de S en Driek van Wissen onder de W te zoeken en niet in een achteraan bungelende groep. Stel dat er meer dan 100 pagina's in de categorie staan (en dat aantal is in Groningen niet ondenkbaar) dan is zelfs niet direct duidelijk dat er nog een tweede pagina aangeklikt moet worden om te zien dat er nog meer personen te vinden zijn. Gouwenaar (overleg) 15 feb 2017 19:40 (CET)
De voor de hand liggende methode om zaken uit elkaar te halen is het splitsen van de categorie, toch? --bdijkstra (overleg) 15 feb 2017 19:57 (CET)
Dat laatste lijkt me een methode die verre te verkiezen is boven een manier die door maar één gebruiker begrepen en toegepast wordt. Men kan van de personen eenvoudig een subcategorie maken, zonder gegoochel met Griekse letters. WIKIKLAAS overleg 15 feb 2017 20:10 (CET)
N.a.v. Overleg Gewenst. Deze actie lijkt me zeer ongewenst. Als we iets dergelijks willen gaan doen, dan moeten we dit ergens opnemen in de richtlijnen, want niemand snapt waarvoor dat pi-teken is. De optie van bdijkstra lijkt me beter. Wikiwerner (overleg) 15 feb 2017 20:13 (CET)
Er zijn ook situaties, waarbij een extra categorie niet echt een optie is. Ik ben daarom geen voorstander van geheel verbieden / te veel reguleren, maar voor het gebruik ervan wanneer het niet storend is: bij pi vind ik dat wel, bij een spatie (heel gebruikelijk trouwens), een punt of streepje vind ik dat niet storend. In het betreffende geval had ik liever een extra categorie gezien. Ymnes (overleg) 15 feb 2017 20:31 (CET)
Wat is er trouwens cultuur aan Henk Wijngaard, en wat is er Groningen aan de beste man, behalve dat hij in die provincie is geboren? En waarom zou hij in de categorie Cultuur in Groningen (provincie) staan? Ik heb het artikel nu 3x gelezen, en het antwoord staat zeker niet in het artikel. ed0verleg 15 feb 2017 23:07 (CET)
Henk Wijngaard is een zanger. Paulbe (overleg) 17 feb 2017 18:32 (CET)
Kun je uitleggen waarom dit karakter? Alice2Alice (overleg) 16 feb 2017 07:10 (CET)Het lijkt me overigens verstandig om dit ook te melden in Wikipedia:Categoriecafé of beter nog: deze discussie daarheen te verplaatsen. Alice2Alice (overleg) 16 feb 2017 09:25 (CET)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[bewerken | brontekst bewerken]

Dank[bewerken | brontekst bewerken]

Dank je voor je wijziging op Bob Evers-serie. Dat deed mij voor het eerst in lange tijd weer eens grasduinen in de nieuwsbrieven. Waar ik vroeger zeker 1 keer per jaar elk deel uit de serie ter hand nam, is dat nu nog maar sporadisch het geval. Met de zomer in aantocht denk ik dat ik mijn BE-verzameling ga installeren in de sleurhut als welkome afwisseling tussen de zwaardere literatuur die ook meegaat. Uiteraard in papiervorm, want een e-reader haalt het niet bij het gevoel en de geur van echt papier. Nietanoniem (overleg) 6 apr 2017 10:23 (CEST)

James Joyce[bewerken | brontekst bewerken]

Moi Skuipers, bij de categorie James Joyce heb je de bovenliggende categorie Ierse literatuur verwijderd. Is het niet de bedoeling dat een categorie ook te vinden is? Als ik James Joyce als categorie zou zoeken dan zou ik echt gaan zoeken in de categorie Ierse literatuur, de categorie schijver als thema zou ik volledig links laten liggen. Ik verzoek je daarom om dat terug te draaien. Peter b (overleg) 17 apr 2017 13:22 (CEST)

Hallo Peter b,
Als je eenmaal bent aangeland bij Ierse literatuur, is het heel eenvoudig om via Werk van James Joyce verder te navigeren. Het idee is dat de <Literatuur naar taal>-categorieën verwijzen naar artikelen over titels van werken en en naar <Werk van ...>-categorieën. Zoek je naar een schrijver, dan kan dat via de <Schrijver naar nationaliteit>-categorieën. Of er wel of niet van een schrijver een <Schrijver als thema>-categorie bestaat, is voor het zoeken irrelevant; dat merk je wel als je bij de schrijver bent aangeland. Het doet wat overbodig aan om in de <Literatuur naar taal>-categorieën twee verwijzingen naar één specifieke schrijver te hebben.
Mocht een schrijver wel een schrijver-naar-thema-categorie hebben, en geen werk van-categorie (vrij onwaarschijnlijk), dan wordt dat voor die schrijver natuurlijk een ander verhaal omdat anders vindbaarheid in het gedrang komt. Maar dat lijkt me een kleine minderheid.
Groeten, Skuipers (overleg) 17 apr 2017 13:40 (CEST)

Dubbele schrijfweek Brussel 2017[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Skuipers,

De nieuwe dubbele schrijfweek over Brussel is begonnen!

In 2016 organiseerden we de Brusselse schrijfweken om Brussel beter op Wikipedia beschreven te krijgen. Dat leverde een mooi resultaat op en daarom organiseren we het in 2017 opnieuw. In 2017 valt dit samen met de twee zaterdagen waarop de Dag van de Dans georganiseerd wordt. Internationaal staat Brussel bekend als een ‘Mekka van de hedendaagse dans’. Toch vinden we slechts weinig of onvolledige informatie over deze rijke dansscène op Wikipedia. De Dag van de Dans vormt het uitgelezen moment om hierin verandering te brengen!

Iedereen kan online en op locatie meedoen door te schrijven over een onderwerp gerelateerd aan Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De schrijfweken duren van 22 april t/m 6 mei!

Op locatie worden er op verschillende locaties in Brussel schrijfsessies georganiseerd waar iedereen welkom is. Zie voor meer informatie op de projectpagina. Specifiek voor het thema dans kun je terecht op deze projectpagina.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 apr 2017 05:41 (CEST)

Categorieën in meervoud[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Skuipers. Je hebt vannacht de Categorie:Eeuwen genomineerd voor een hernoeming naar de enkelvoudsvorm. Dat is iets dat ik verwelkom. Zie mijn nominatie van gisteren betreffende 'Jaren', en dit daaraan ten grondslag liggende item op de OP van De Wikischim, waarin ik me dan vooral richt op 'Decennia'. Ik denk niet dat er een wezenlijk verschil is tussen deze 3 benamingen, of wel? Groet, Apdency (overleg) 29 apr 2017 10:46 (CEST)

Evenementen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Skuipers, bedankt voor je oplettendheid en het corrigeren waar ik kennelijk een fout heb gemaakt met het indelen van onderwerpen in evenement-categorieën.

Mijn uitgangspunt was dat het essentiëel was om deze categorie-indeling ongeveer gelijk op te laten lopen met de event-cat's op de anderstalige wikipedia's en op Commons. Dat was volgens mij het enige nut van deze categorieën. Mvg, Paulbe (overleg) 2 mei 2017 17:47 (CEST)

Hallo Paulbe,
Ja, ik zag dit opeens. Ik denk dat het niet erg zinvol is om alle sportwedstrijden ook apart in de evenementen-naar-jaar-boom op te nemen. Het is het beste, denk ik, om sportgebeurtenissen beter naar jaar te organiseren, en ze vervolgens als categorie onder Evenement naar jaar te hangen. En zaken als koninklijke huwelijken, zonsverduisteringen en rampen vallen niet eens onder de definitie van evenement. Het misverstand tussen evenement en het Engelse event kan inderdaad snel ontstaan.
Groeten, - Skuipers (overleg) 2 mei 2017 17:57 (CEST)
Ter info, zie ook Wikipedia:Categoriecafé#Categorie:Evenement en nieuw aangemaakte Categorie:Gebeurtenis. De Wikischim (overleg) 29 mei 2017 11:14 (CEST)

Mei 2017: Wikipedia-schrijfchallenge over Rijksmonumenten[bewerken | brontekst bewerken]

monumenten- schildje voor rijksmonumenten

Van 1 tot en met 31 mei 2017 organiseert het Wiki Loves Monuments team de Monument Challenge. Een schrijfwedstrijd waaraan je kunt meedoen door Wikipedia-artikelen over rijksmonumenten te schrijven. Er worden in mei ook twee Wikipedia schrijfworkshops georganiseerd voor de Monument Challenge. Hoe je kunt deelnemen aan de Monument Challenge en meer informatie over de workshops lees je op de projectpagina.

Deelnemerslijst en bijdragen · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 3 mei 2017 06:27 (CEST)

Lijst van Tweede Kamerleden voor de PVV[bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt voor uw vele bewerkingen op pagina's van Tweede Kamerleden. De lijsten zijn alleen nog niet bijgewerkt. Als u daar nog zin in heeft... 2001:9E0:8702:CF00:10A0:4DDF:B804:2042 16 mei 2017 20:20 (CEST)

De lijst is inmiddels bijgewerkt - Skuipers (overleg) 19 jun 2017 09:05 (CEST)

Themaweek: schrijf mee over de VOC[bewerken | brontekst bewerken]

VOC-logo

Nederland kent een koloniaal en een handelsverleden, waarbij er vele eeuwen interactie is geweest met landen verspreid over de wereld. Met verschillende landen is door deze eeuwenlange interactie gemeenschappelijk erfgoed ontstaan. Eén van de bekendste Nederlandse handelsonderneming was de Vereenigde Oostindische Compagnie ofwel de VOC.

In de week van 19 juni t/m 26 juni is de VOC het onderwerp van de Wikipedia themaweek. Iedereen die geïnteresseerd is kan meedoen aan de themaweek door een Wikipedia-artikel te schrijven of aan te vullen. Voor meer inspiratie of suggesties voor artikelen en onderwerpen kun je terecht op de projectpagina van de themaweek. Hier vind je tevens enkele handige bronnen naar het VOC archief van het Nationaal Archief.

Projectpagina themaweek · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 19 jun 2017 05:40 (CEST)

Naamsveranderingen seizoenspagina´s[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Skuipers,

Bedankt voor de verandering van de seizoenspagina´s. Nu hebben ze inderdaad de juiste benaming, echter zijn alle links in de sjablonen of op de desbetreffende (hoofd-)pagina´s veranderd in doorverwijslinks. Is het mogelijk dat deze links, met behulp van een bot, ook veranderen naar de nieuwe naam? Alvast bedankt. SCPEC1910overleg 10 aug 2017 17:54 (CEST)

Dat is heel gevaarlijk, want dan kan het gebeuren dat een link wordt omgezet naar '(mannen)', terwijl het vrouwenartikel bedoeld wordt. Dus óf handmatig controleren, óf een {{Zie artikel}} bovenaan. Wikiwerner (overleg) 10 aug 2017 18:48 (CEST)
Ik zal de links in de sjablonen nog even bekijken - Skuipers (overleg) 11 aug 2017 11:37 (CEST)

Dubbele themaweek natuurgebieden[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Skuipers,

Een nieuwe dubbele themaweek is begonnen!

Deze keer schrijven we over natuurgebieden en biodiversiteit. Deze themaweken zijn opgezet als een challenge, je kunt dus punten verdienen met geschreven artikelen. Degene met de meeste punten krijgt een leuke prijs: een eigen boom in een bos van Natuurmonumenten. De challenge loopt van 14 tot en met 27 augustus.

Vriendelijke groet van project Natuur.

Projectpagina · Regels · Suggesties · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 15 aug 2017 09:01 (CEST)

Categorie Nederlandse politiek in ....[bewerken | brontekst bewerken]

Dag, Ik zie dat je categorieën als 'Nederlandse politiek in 1932' en 'Nederlandse politiek in 1933' hebt toegevoegd aan twee vooroorlogse kabinetten. Wat is je motivering daarvoor? En bij wat en wie ga je deze categorieën toevoegen? Alleen bij kabinetten of ook bij politici, wat in mijn ogen logisch zou zijn? Maar in het laatste geval krijg je bij sommige politici een enorme reeks categorieën erbij, bijvoorbeeld bij Colijn en Ruijs de Beerenbrouck. Als je toch een overzichtelijkere indeling wenst dan bijvoorbeeld de huidige categorie 'Nederlands politicus in de periode 1940-1945', kun je dan niet beter kiezen voor decennia (1920-1929, 1930-1939)? Met vriendelijke groet, Oskardebot (overleg) 19 aug 2017 11:02 (CEST)

Hallo Oskardebot,
De achtergrond is consistentie in de systematiek. Bij Kabinet-Rutte II staat ook de categorie:Nederlandse politiek in 2016, en zo is dat gedaan bij alle kabinetten na 1945. Ik zie geen reden dit te beperken tot na-oorlogse kabinetten. Dat dit nog niet eerder gebeurd is, komt doordat die politiek-categorieën er nog niet waren, schat ik in. Die moest ik nu vanwege mijn recente activiteiten inzake vooroorlogse Eerste Kamerverkiezingen toch toevoegen, en toen kon ik die kabinetten meteen meenemen.
Maar ik geef je helemaal gelijk dat het geen doen is individuele politici aan dit type categorie toe te voegen; dat ben ik ook in het geheel niet van plan. Als iemand politici wil indelen naar periode, VJVEGJG.
Groeten, - Skuipers (overleg) 19 aug 2017 14:41 (CEST)
Dat is duidelijk, Skuipers en je streven naar consistentie is geheel terecht. Ik had geen idee dat deze soort categorieën al bestond voor de kabinetten van na WO2. Maar wat een zootje (sorry voor het woord) is daar nu verzameld onder de categorie Nederlandse politiek in 2016. Als dit het resultaat is, lijken deze categorieën me tamelijk zinloos, maar dat heeft verder niet meer van doen met jouw categorisering van de vooroorlogse kabinetten. Met vriendelijke groet, Oskardebot (overleg) 19 aug 2017 17:28 (CEST)

Vector.js[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Skuipers. Heb jij dit bestand nog nodig, het geeft namelijk meer dan 100 foutmeldingen bij 'niet werkende' of 'missende' bestanden. Had het ook aan Bonaber gevraagd en die heeft het bestand leeggemaakt. Het kan wellicht helpen om een beter overzicht te krijgen welke bestanden (vooral van Commons) fout zijn of niet meer aanwezig zijn in de hoofdnaamruimte. Met zoveel foutmeldingen lijkt het me sterk dat jouw vector.js nog werkt, maar als je het nog nodig hebt dan houdt het op. Ik lees het wel, vriendelijke groet, - Inertia6084 - Overleg 8 okt 2017 00:53 (CEST)

Hallo Richardkiwi,
Ik gebruik monobook.js, en bij mijn weten geen vector.js. Waarom denk je dat het bij mij ingeschakeld staat? En wat zou er kunnen gebeuren als ik het bestand leegmaak?
Groeten, - Skuipers (overleg) 8 okt 2017 06:58 (CEST)

Op de OP van Bonaber heb ik een berichtje achtergelaten. Hij heeft er volgens mij veel meer verstand van dan ik. Mocht hij zeggen dat het geen kwaad kan, wil jij het bestand dan leegmaken? Alvast bedankt. Eerst het antwoord even afwachten, want hij is niet dagelijks online. Groet, - Inertia6084 - Overleg 8 okt 2017 10:59 (CEST)

Sjabloon:Navigatie voetbalseizoenen Nederland zaterdag hoofdklasse B[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb Sjabloon:Navigatie voetbalseizoenen Nederland zaterdag hoofdklasse B ter nominatie voor verwijdering neergezet op de Te beoordelen sjablonen. Er is inmiddels een algehele sjabloon die alle Hoofdklasse seizoenpagina's omvat. Hierdoor is de zaterdag hoofdklasse B sjabloon overbodig geraakt. ARVER (overleg) 17 okt 2017 08:33 (CEST)

Uitstekend; bedankt voor het erop attenderen - Skuipers (overleg) 17 okt 2017 09:23 (CEST)

Titelwijzigingen stoppen aub[bewerken | brontekst bewerken]

Zou u willen stoppen met het wijzigen van allerlei titels? Alleen omdat bepaalde ministeries sinds een dag een andere naam dragen? Het Ministerie van Economische Zaken heeft bijvoorbeeld een lange geschiedenis. Het past dan niet om de Lijst van Nederlandse staatssecretarissen van Economische Zaken te hernoemen naar de waan van de dag. De inhoud van dat artikel beslaat een periode van decennia van een ministerie, niet slechts de huidige stand van zaken. Zie ook het overleg van die betreffende pagina. LeeGer 27 okt 2017 00:38 (CEST)

De huidige stand van zaken is niet de waan van de dag. Deze situatie zal minimaal 3,5 jaar blijven bestaan. Bovendien gaat er - gezien de opzet van het artikel - bij naamswijziging geen enkele informatie verloren. Deze procedure is in het verleden al menigmaal toegepast bij naamswijzigingen van ministeries, en dus niet iets van deze week. Het is juist heel bijzonder - en afwijkend - om geen naamswijziging toe te passen - Skuipers (overleg) 27 okt 2017 13:37 (CEST)
Mag ik u wijzen op de geschiedenis van de artikelen Lijst van Nederlandse staatssecretarissen van Economische Zaken, Lijst van Nederlandse staatssecretarissen van Verkeer en Waterstaat en Lijst van Nederlandse staatssecretarissen van Justitie. Bij alle drie bent u de eerste die een titelwijziging doet. De bewering het is "juist heel bijzonder - en afwijkend - om geen naamswijziging toe te passen" raakt kant noch wal in deze. Zeker bij artikelen die een lange geschiedenis beschrijven (zoals deze lijsten) is het niet wenselijk om altijd simpelweg de meest recente naam aan te houden. LeeGer 28 okt 2017 01:28 (CEST)
Ik zie nog steeds geen argument aangedragen waarom we voor de naamgeving niet de actuele situatie zouden aanhouden - net zoals de Rijksoverheid zelf ook doet, zie bv hier voor de bewindspersonen en hier voor een van de ministeries. De historische naamgeving is in de wiki-artikelen zelf opgenomen, dus er gaat geen informatie verloren - Skuipers (overleg) 28 okt 2017 06:29 (CEST)

Beoordelingsnominatie Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen 2018[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen 2018. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20171031 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 1 nov 2017 01:01 (CET)

Categoriestructuur politiek[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Skuipers, mag ik naar aanleiding van je opmerking "deze categorie is nodig om aansluiting te houden op de moedercategorieën" vragen welke categorieën volgens jou onvindbaar dreigen te raken? Want dan is er blijkbaar nog veel meer mis met de categorisering van politieke onderwerpen, en moeten we daar een oplossing voor zien te vinden. Graag een antwoord hier of wellicht wil je het probleem voorleggen in het categoriecafé? Met vriendelijke groet, LeeGer 2 dec 2017 00:04 (CET)

De oplossing is heel simpel, nl. dat jij je hier gewoon helemaal buiten houdt. Er valt elders op Wikipedia nog heel erg veel te verbeteren, en als je daar geen zin hebt staat het je ook vrij om een tijdje een break te nemen. De Wikischim (overleg) 2 dec 2017 00:08 (CET)
Als dat het antwoord is op een serieuze inhoudelijke vraag dan lijkt me duidelijk wie hier aan een welverdiende break toe is. Nogmaals de vraag welke categorieën er naar jouw mening in het gedrang dreigen te komen. Dan kunnen ik en/of anderen meedenken aan een oplossing. LeeGer 2 dec 2017 00:28 (CET)
De onderhavige categorisering vloeit voort uit de systematiek. Onderverdelingen naar land zijn heel gewoon op wiki-nl. Het is niet voor de hand liggend om daar incidenteel een uitzondering op te maken - Skuipers (overleg) 2 dec 2017 00:31 (CET)
Die categorisering naar land is er toch ook? Zie Categorie:Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen. En de categorie Categorie:Nederlandse politiek in 2018 biedt categorisering naar land en naar jaar. Beide moeten ook zeker blijven staan. Maar ik zie nog steeds het nut niet van een categorie Categorie:Nederlandse verkiezingen in 2018. Dat is daar een overbodige subcategorie van en maakt artikelen juist slechter vindbaar vanwege een extra laag bijna lege categorieën. Zowel de categorieën Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen als Nederlandse politiek in (jaar) hebben nog voldoende ruimte voor meer artikelen zonder dat het onoverzichtelijk wordt. Ik zie dan ook niet in welke zin dat verwijdering van die categorie verkiezingen naar jaar de systematiek van categorisering zou verslechteren. LeeGer 2 dec 2017 00:42 (CET)
Ik stel voor de discussie verder op één plaats te voeren, op TBC - Skuipers (overleg) 2 dec 2017 07:51 (CET)

Dubbele schrijfweek Finland[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van Finland
Vlag van Finland

In 2017-2018 bestaat Finland 100 jaar! Na de schrijfweken in onder andere Zweden, Kaukasus, Brazilië, Baltische staten en Denemarken is het nu traditioneel tijd voor de schrijfweken rondom de republiek Finland. Voordien was het onderdeel van Koninkrijk Zweden en Rusland, tot het zich onafhankelijk verklaarde. Het land bestaat toch al 100 jaar maar is nog niet zo goed beschreven op de Nederlandstalige Wikipedia. Daarom houden we van 23 december 2017 t/m 7 januari 2018 de schrijfweken die gericht zijn op dit land. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Finland.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 23 dec 2017 01:13 (CET)

Europese Parlementsverkiezingen 2004 in Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Op dit artikel voegde je een link toe naar RPF, maar er zijn zoveel politieke partijen met die naam, dat ik hoop dat jij wel weet welke precies bedoeld wordt. Ik heb de link vooralsnog weggehaald, want de lezer naar een doorverwijspagina sturen lijkt me ook niet juist. ed0verleg 23 dec 2017 10:26 (CET)

Bedankt voor het hierop attenderen. Ik heb de link aangepast - Skuipers (overleg) 23 dec 2017 15:27 (CET)

Streekvervoer Haaglanden[bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt voor je aanpassingen op de MRDH-pagina, maar daardoor kom ik erachter dat de pagina Streekvervoer Haaglanden in meerdere opzichten geen goede titel (meer) heeft. Misschien kan/wil je even meekijken? Zie eventueel ook Overleg:Streekvervoer Haaglanden. Alvast hartelijk dank!Pieter van Midden (m) (overleg) 24 dec 2017 17:06 (CET)