Goederentrein

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Elektrische locomotief 2555 van de NMBS trekt een korte goederentrein door het station van Heide.

Een goederentrein is een trein voor het vervoer van alles behalve mensen. Wanneer alle wagons van de trein van één afzender naar één ontvanger rijden noemen we dit een gesloten trein. In andere gevallen worden gedurende de reis de wagons waaruit de trein bestaat, één of meerdere malen gerangeerd.

Goederentreinen maken over het algemeen meer lawaai dan reizigerstreinen, doordat de treinlengte veel groter is en meestal zwaarder beladen. Ook zijn de wagons voorzien van een gietijzeren blokkenrem die de wielen ruw maakt. Zie ook: rolgeluid.

Een goederentrein bestaat uit goederenwagons en wordt getrokken door een of meerdere locomotieven. Een goederentrein bestaande uit containerwagens wordt een containertrein genoemd. Bulktreinen zijn goederentreinen die bestaan uit één type goederenwagon voor het vervoer van losgoed, bijvoorbeeld erts en steenkool. Zijn deze treinen erg zwaar (meer dan 4000 ton) dan worden deze vrijwel altijd door twee locomotieven in dubbeltractie getrokken. Op trajecten met een grote helling komt opdruk nog wel eens voor, dat is een losse locomotief die de trein duwt. Tot 2010 werden de zware ertstreinen in de herfst als de rails glad zijn tussen Venlo en Kaldenkirchen in de herfst opgedrukt door een diesellocomotief, meestal een Baureihe 225. In de VS en andere landen worden bij lange zware treinen soms ook gebruikgemaakt van tussenspan, een of meerdere locomotieven in het midden van een goederentrein. De wagons zijn dan voorzien van automatische koppelingen. De treksterkte van een normale schroefkoppeling bedraagt ongeveer 700 kiloNewton, automatische koppelingen zijn sterker.