Industriedok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
21-05-2015

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken.

Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. Geef dit aan op de beoordelingslijst door het toevoegen van de reden. (/)

Locatie

Het Industriedok ligt in noordwest-Antwerpen en ligt in een schuine noordwest richting, doordat de Schelde een noordwestelijke bocht maakt. Deze insteekdok is de westelijke verlengen van het Vijfde Havendok. Het Industriedok is eveneens aangelegd in 1960, samen met het Vijfde Havendok en is 730 meter lang en 150 meter breed met een diepgang van 7,75 meter en een oppervlakte van 13,89 ha.

Hier is de Esso Raffin. alom rond het insteekdok aanwezig. Aan de zuidwestelijke kaai begint het dok met de nummering 375, die aansluit met de nummering 373 van het Vijfde Havendok, tot aan nº 383. Aan de noordwestkade is er maar een nummering 385. Dan begint de noordoostelijke nummeringen 387 tot 399, waar het Antwerp Shiprepair Mercantile begint. Daartussen aan nº 389 ligt het Quaker Furans concern.

Hier wordt natuurlijk niets anders dan stookolie, benzine, kerosine en allerlei gassen geladen en gelost; door tankerzeeschepen en -binnenschepen en alsook gastankerschepen. Deze overslag van zeeschepen/opslagtanks/tankerbinnenvaart/tanktreinstellen/tankvrachtwagens, gebeurd met pijpleidingen die gekoppeld worden aan diverse laders. Hier zijn de veiligheidsvoorschriften enorm hoog en streng. Met overflow wordt het dokwater direct met detergenten gereinigd, mits door opvang van onderwaterpijpen die een waaierig scherm van luchtbellen rondom het schip of de lozing vanaf de kade, opvangt en indamt. Olie drijft op het water en de luchtbellen verhinderen verdere verspreiding. Op diverse plaatsen op de kaden en zelfs op de tankbinnenvaart staan bovendekse knalgele douche-installaties om direct, het over de gedupeerde persoon, heen gekregen olie of brandbaar goedje, met kleren en al, met water weg te sproeien.