Stadio Luigi Ferraris

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Stadio Luigi Ferraris
Stadio Luigi Ferraris da mura S. Bartolomeo.jpg
Plaats Genua, Italië
Capaciteit 36.536
Bespelers Sampdoria
Genoa
Portaal  Portaalicoon   Sport

Het Stadio Luigi Ferraris is het stadion van UC Sampdoria en Genoa CFC, de bekendste voetbalclubs uit het Italiaanse Genua. Het multifunctionele stadion, dat ook wel bekendstaat als Marassi, heeft een capaciteit van 36.536 toeschouwers en wordt voor zowel voetbal- als rugbywedstrijden gebruikt.

Geschiedenis[bewerken]

Het stadion werd geopend op 22 januari 1911 met een voetbalwedstrijd tussen Genoa en Internazionale. Toentertijd had het nog een capaciteit van slechts 20.000 toeschouwers. Op 1 januari 1933 werd het hernoemd van Marassi tot Luigi Ferraris, naar een Italiaanse held uit de Eerste Wereldoorlog en voormalig aanvoerder van Genoa.

Het stadion was de gastheer van een wedstrijd op het Wereldkampioenschap voetbal 1934 tussen Spanje en Brazilië; de capaciteit was toen al verhoogd naar 30.000 plaatsen. Voor het WK van 1990 werd het stadion afgebroken en heropgebouwd, waarna er 4 wedstrijden zouden worden gespeeld.

Het hoogste aantal toeschouwers in het Luigi Ferraris werd bereikt op 27 februari 1949 tijdens een wedstrijd tussen Italië en Portugal.