BN DeStem

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf BN/De Stem)
Ga naar: navigatie, zoeken
BN DeStem
Voormalig hoofdredacteur Johan van Uffelen, met het logo van BN DeStem op de fietstas.
Voormalig hoofdredacteur Johan van Uffelen, met het logo van BN DeStem op de fietstas.
Type Regionaal dagblad
Formaat Tabloid
Eerste editie 1998
Eigenaar(s) Wegener
Uitgeverij(en) Wegener
Oplage 114.479 exemplaren (2009)
Hoofdredacteur Hille van der Kaa
Land(en) Nederland
Regio(s) Noord-Brabant en Zeeland
Talen Nederlands
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Media

BN DeStem is een regionaal Nederlands nieuwsmedium gevestigd in Etten-Leur. De krant en site richten zich op West-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen en ontstond in 1998 door het samengaan van het Brabants Nieuwsblad (gevestigd in Roosendaal) en dagblad De Stem (gevestigd in Breda). BN DeStem maakt deel uit van het Persgroepconcern. De hoofdredactrice is Hille van der Kaa. Zij volgde per 1 juni 2015 Johan van Uffelen op, die deze functie vanaf 1 mei 2001 heeft vervuld.

BN DeStem verslaat zoals vermeld het westelijke gedeelte van Noord-Brabant en heel Zeeuws-Vlaanderen. Collega-kranten Brabants Dagblad (in het midden van Brabant) en het Eindhovens Dagblad (in oosten van Brabant) verslaan de andere gedeelten van de provincie. Alle drie de titels zijn van uitgeverij De Persgroep en dus geen concurrenten van elkaar.

Op 6 februari 2007 is de krant overgegaan op tabloid-formaat. BN DeStem bestaat in verschillende edities en wordt verspreid in de regio's Breda, Etten-Leur, Oosterhout, Bergen op Zoom, Roosendaal, Moerdijk en Zeeland.

Externe link[bewerken]