Bee Gees

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bee Gees
Bee Gees
Een optreden van The Bee Gees in 1968 op de Nederlandse televisie. V.l.n.r. Barry, Robin & Maurice.
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1958–2003
2009–2012
Genre(s) Pop
Softrock
Disco
Leden
zanger Robin Gibb
basgitaar, keyboard en zang Maurice Gibb
gitaar en zang Barry Gibb
gitaar Vince Melouney (1967–68), Alan Kendall (1971–80; 1987–2001)
drum Colin Petersen (1967–69), Geoff Bridgeford (1969–72), Dennis Bryon (1974–80)
keyboard Blue Weaver (1975–80)
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(en) Allmusic-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

De Bee Gees was een popgroep rond de tweelingbroers Robin Gibb (1949-2012, zang) en Maurice Gibb (1949-2003, basgitaar, keyboard en zang) en hun oudere broer Barry Gibb (1946, gitaar en zang).

Naam[bewerken | brontekst bewerken]

De naam van de groep was aanvankelijk niet bedoeld als afkorting van "Brothers Gibb". Oorspronkelijk speelden de broers samen als 'the Rattlesnakes', later werd dat 'Wee Johnny Hayes & the Bluecats' en onder die naam werden ze geïntroduceerd bij radio-dj Bill Gates. Dat gebeurde door Bill Goode, nadat hij hen aan het werk zag op het Brisbane Speedway Circuit. Bill Gates bedacht de naam "Bee Gees" en baseerde zich daarbij op zijn en Goodes initialen: BG. Naarmate de groep in de late jaren zestig zelfstandig succes begon te oogsten, werd de naam meer geassocieerd met "Brothers Gibb".

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Doorbraak[bewerken | brontekst bewerken]

De broers werden geboren op het eiland Man, maar in 1958 emigreerden ze naar Australië. Daar begon hun carrière toen ze in 1966 met hun tweede uitgebrachte single Spicks and Specks van hun eerste gelijknamige album, een grote hit scoorden in Australië, Nieuw-Zeeland en Nederland. In 1967 keerden ze terug naar Engeland waar ze enthousiast werden onthaald door Robert Stigwood, Algemeen Directeur van Brian Epsteins platenmaatschappij NEMS Enterprises en manager van Eric Claptons Cream. Na het beluisteren van hun demo's geloofde Stigwood sterk in het talent van het jonge trio en vormde hen onder zijn management samen met Vince Melouney, (gitaar) en Colin Petersen, (drums) en hemzelf als producent om tot een volwaardige popgroep. De eerste single van hun (eerste internationale) album Bee Gees' 1st, New York Mining Disaster 1941, voor Europa uitgebracht bij de Engelse platenfirma Polydor in april 1967, werd meteen een grote hit. Stigwood liet hen in het zelfde jaar voor de verdeling in de VS een vijfjarig contract tekenen met het platenlabel ATCO Records van Atlantic Records' mede-oprichter Ahmet Ertegun.

Op verzoek van Ertegun en Stigwood schreven Barry en Robin Gibb een ballad voor soullegende Otis Redding: To Love Somebody, dit werd echter reeds in april 1967 door de Bee Gees zelf ingezongen en opgenomen. En in juni werd het door hen ook uitgebracht, nog voor Redding, die in december 1967 omkwam bij een vliegtuigcrash, de kans kreeg om het zelf op te nemen. Het blue-eyed soul nummer (soulmuziek uitgebracht door blanke zangers) werd, op het Verenigd Koninkrijk na, een wereldwijde hit en wordt tot op heden talloze keren gecoverd. Eveneens in 1967 werden ook nog de singles Massachusetts, World en And the sun will shine uitgebracht. Zij verschenen in 1968 eveneens op hun vierde studioalbum en tweede internationaal uitgebrachte LP Horizontal. Met het in flowerpower-sfeer badende folksong Massachusetts bereikten de Bee Gees hun eerste nummer-1 hit in onder andere het VK, België, Nederland, Japan en wereldwijd een ongekend succes en populariteit. Later volgden nog Words, een single met twee A-kanten (Jumbo en The singer sang his song), I've Gotta Get a Message to You en Holiday. Het succes van de groep was onder meer te danken aan de driestemmige harmonie die door de broers werd gezongen. De meeste teksten werden instinctief geschreven door Barry en Robin op de dag van de opname in de studio en ontstonden spontaan na het horen van de melodie die door Maurice op de piano werd gespeeld.

Magere jaren: Split en reünie (1969-1974)[bewerken | brontekst bewerken]

Na de hoogdagen van de band in de periode 1967-1968 viel de groep ten prooi aan interne strubbelingen, artistieke meningsverschillen en problemen in hun privéleven. Hun plotse en onverwachte sterrenstatus en roem werd een roes waarin de jonge broers zich overgaven aan verkwisting, amoureuze escapades en drank- en drugsverslavingen. Ook de latente rivaliteit tussen Barry en Robin Gibb - de ambitieuze broers eisen elk de rol van leadzanger op - mondde nu uit in een openlijk conflict. Verzoeningspogingen die in het verleden, familiegetrouw en met positief resultaat door 'bemiddelaar' Maurice Gibb werden ondernomen, haalden deze keer niks uit. Meteen na hun zesde, door pers en publiek negatief onthaalde studio-album Odessa (maart 1969) verliet Robin Gibb de groep en scoorde een solo-hit met Saved by the bell. Maurice Gibb trouwde met de Schotse zangeres Lulu. De groep werd opgedoekt en opnieuw opgericht in augustus 1970. De groep scoorde in 1971 een eerste nummer-1 hit in de VS met 'How Can You Mend a Broken Heart' uit hun negende (zevende internationaal uitgebrachte) album Trafalgar en ging op tournee in Australië waar het nog twee nummer-1 hits haalde. Nadien volgde periode met nauwelijks hits en optredens.[1]

In 1974 besliste de groep dat ze echte band moesten worden met een nieuwe, vaste bezetting i.p.v. telkens weer samen te werken met gelegenheidsmuzikanten of orkesten. Met het aantrekken van drummer Dennis Bryon, gitarist Alan Kendall en toetsenist Blue Weaver en meer invloeden uit R&B en funk wilden de Bee Gees voortaan energieker klinken en minder afhankelijk zijn van ballads.

Gouden jaren: discoperiode (1975-1979)[bewerken | brontekst bewerken]

Op suggestie van Eric Clapton verhuizen de Bee Gees begin 1975 naar Miami in Florida om een nieuwe LP op te nemen in de Criteria Studios. Na eerst alweer enkele ballads te hebben ingezongen, geeft het trio eindelijk toch gehoor aan het advies van producers Arif Mardin en Robert Stigwood om meer dansgerichte disconummers op te nemen, zoals Jive Talkin' dat verrassend een Amerikaanse nummer 1-hit werd en Nights on Broadway. Uitgedaagd door Mardin zingt Maurice Gibb nu met een falsetto-stem, wat de Bee Gees meteen ook hun nieuwe sound en handelsmerk gaf. Het album Main Course valt in de smaak van het publiek en wordt hun eerste R&B album in de hitparade. Hun volgende album, Children of the World uit 1976 stond volledig in het teken van de disco-sound en maakt uitvoerig gebruik van Barry's hoge kopstem en Weavers arrangementen met de Moog-synthesizer. De eerste single van de LP You Should Be Dancing, met percussiewerk van gitarist Stephen Stills, kent wereldwijd een gigantisch succes en bezorgt Maurice, Robin en Barry een ongekende sterrencultus in de VS. In 1977 kan Stigwood de Bee Gees overtuigen om voor zijn platenlabel RSO Records in postproductie mee te werken aan het soundtrackalbum van de filmklassieker Saturday Night Fever. Volgens hoofdrolspeler John Travolta zorgen bij het begin van de filmopnames enkel Stevie Wonder en Boz Scaggs voor de muzikale begeleiding. Louter op basis van een onafgewerkt script slaagt het broederlijke trio erin om in de Franse studio Château d'Hérouville in Hérouville-en-Vexin gëimproviseerd, in nagenoeg een enkel weekend, de liedjes te schrijven. Volgens RSO-directeur en opnameleider Bill Oakes blies de groep met het soundtrackalbum de al wat aan populariteit inboetende disco niet alleen nieuw leven in maar werden ze er ook een van de belangrijkste exponenten van. De uit het album als single uitgebrachte nummers How Deep Is Your Love, Stayin' Alive en Night Fever scoorden in veel landen erg hoog in de hitlijsten. In het daarop volgende jaar schreven de Bee Gees nog zeven nummer-1-hits voor onder anderen Yvonne Elliman (If I Can't Have You), Tavares (More Than a Woman) en Frankie Valli (Grease) en hun broer Andy Gibb.

In de schaduw[bewerken | brontekst bewerken]

Naarmate de discomuziek eind jaren '70 een steeds breder publiek bereikt en niet (alleen) meer de undergroundmuziek is van een subcultuur die enkel in de nachtclubs en discotheken wordt gedraaid maar ook de radiozenders zich commercieel verplicht zien om disco te draaien, wordt het genre het slachtoffer van zijn eigen succes. Platenlabels kiezen nu voor snel geldgewin waardoor de discoplaten fel aan kwaliteit gaan inboeten. In de VS ontstaat zelfs een rabiate anti-discobeweging 'Disco sucks' die zijn hoogtepunt kent tijdens de Disco Demolition Night van 12 juli 1979. Tienduizenden discohaters geven gehoor aan de oproep van radio-dj en rockfanaat Steve Dahl om al hun discoplaten aan de ingang van het honkbalstadion in het Comiskey Park van Chicago in te leveren en in het midden van het veld door een explosie te laten vernietigen. Hard getroffen en geshockeerd door het felle anti-discosentiment worden De Bee Gees persona non grata in het openbare muziek- en uitgaansleven en moeten ze zich voortaan beperken tot muzikaal werk achter de schermen als tekstschrijver of producent. De Bee Gees schreven en produceerden begin jaren '80 platen van o.a. Barbra Streisand, Dionne Warwick en Diana Ross. Robin Gibb maakte in 1983 wederom een solo-LP.

Revival met vierde broer[bewerken | brontekst bewerken]

In 1987 maakten de Bee Gees hun comeback met het nummer You win again, een Britse nummer 1-hit. Een vierde broer, Andy Gibb, eind jaren 70 van de 20e eeuw een tieneridool, stierf in 1988, juist toen hij als vierde lid bij de groep zou komen. Op 12 januari 2003 stierf Maurice onverwacht aan een darminfarct, een onderbreking van de bloedtoevoer naar de darmen, een zeldzame aandoening die soms optreedt bij een draaiing van de darmen waarbij het darmkanaal (meestal gedeeltelijk) afgekneld wordt. Hiervoor was Maurice in eerste instantie ook opgenomen in het ziekenhuis. Robin en Barry gingen daarop hun eigen weg met een hernieuwde samenwerking tussen Barry en Barbra Streisand, Guilty pleasures in 2005. Een samenwerking tussen Robin en Alistair Griffin met het nummer My lover's prayer kwam binnen op drie in Engeland. Barry en Robin zeiden dat ze nooit meer muziek zouden maken onder de naam Bee Gees. Onder de naam Brothers Gibb traden Barry en Robin in februari 2006 voor het eerst sinds de dood van hun broer weer samen op. Op 7 september 2009 kondigden zij aan opnieuw als Bee Gees te gaan toeren.

In november 2011 werd bekend dat Robin, toen 61, leed aan leverkanker. Hij overleed op 20 mei 2012. Daarmee kwam er een definitief einde aan de Bee Gees. De moeder van de broers, Barbara Gibb, overleed in augustus 2016 op 95-jarige leeftijd in Miami.[2]

De oud-leden Vince Melouney, Dennis Bryon & Blue Weaver touren sinds 2018 samen met Pasquale, Davide & Walter Egiziano (The Italian Bee Gees) met hun show "Tribute To The Legend".

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
The Bee Gees sing and play 14 Barry Gibb songs 1965 -
Bee Gees 1st 1967 -
Horizontal 1968 -
Idea 1968 -
Odessa 1969 -
Cucumber castle 1969 -
The best of the Bee Gees 1969 06-12-1969 8 14 Verzamelalbum
2 Years on 1970 -
Trafalgar 1971 -
To whom it may concern 1972 -
Life in a tin can 1973 -
Mr Natural 1974 -
Main course 1975 26-07-1975 23 5
Children of the world 1976 -
Here at last - Bee Gees live 1977 -
Saturday Night Fever 1977 18-02-1978 1(19wk) 40 Soundtrack / Platina
All time greatest hits 1978 15-04-1978 2 24 Verzamelalbum / Platina
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band 1978 29-07-1978 8 13 Soundtrack
Spirits (having flown) 1979 10-02-1979 1(1wk) 19
Greatest 1979 10-11-1979 19 9 Verzamelalbum
Living eyes 1981 07-11-1981 21 6
Staying Alive 1983 23-07-1983 7 19 Soundtrack
The complete hitalbum / The best of the Bee Gees 1985 20-04-1985 41 17 Verzamelalbum
E.S.P. 1987 03-10-1987 6 18
One 1989 29-04-1989 15 12
High civilization 1991 30-03-1991 19 9
The very best of Bee Gees 13-11-1991 19-10-1991 9 51 Verzamelalbum / 2x Platina
Size isn't everything 13-09-1993 25-09-1993 22 25
Still waters 10-03-1997 22-03-1997 5 30 Goud
One night only 07-09-1998 19-09-1998 1(1wk) 58 Livealbum / Goud
There is where I came in 02-04-2001 14-04-2001 15 12
The record - Their greatest hits 12-11-2001 24-11-2001 2 67 Verzamelalbum / Goud
Number ones 01-11-2004 13-11-2004 32 15 Verzamelalbum
Love songs 27-03-2006 28-01-2006 21 10
Greatest 28-09-2007 06-10-2007 35 12 Verzamelalbum
The ultimate Bee Gees 26-10-2009 01-01-2010 83 3 Verzamelalbum
Mythology 12-11-2010 11-06-2011 100 1 Verzamelalbum
Album met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 200 albums Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Still waters 10-03-1997 29-03-1997 7 14
The very best of the Bee Gees 12-11-1990 21-06-1997 23 4 Verzamelalbum
One night only 07-09-1998 26-09-1998 36(2wk) 4
This is where I came in 02-04-2001 14-04-2001 32 7
The record - their greatest hits 12-11-2001 24-11-2001 17 10 Verzamelalbum
Number ones 01-1-2004 20-11-2004 29 14 Verzamelalbum
Timeless - the all-time greatest hits 21-04-2017 27-05-2017 32 15 Verzamelalbum

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Spicks and specks 1967 01-04-1967 2 15
New York mining disaster 1941 1967 03-06-1967 4 10 nr. 3 in de Single Top 100
To love somebody 1967 29-07-1967 13 8 nr. 9 in de Single Top 100
Massachusetts 1967 07-10-1967 1(3wk) 15 nr. 1 in de Single Top 100
Holiday 1967 25-11-1967 3 10 nr. 2 in de Single Top 100
World 1967 23-12-1967 1(3wk) 13 nr. 1 in de Single Top 100
Words 1968 24-02-1968 1(3wk) 9 nr. 1 in de Single Top 100
Jumbo / The singer sang his song 1968 27-04-1968 2 11 nr. 1 in de Single Top 100
I've gotta get a message to you 1968 24-08-1968 3 13 nr. 2 in de Single Top 100
I started a joke 1969 18-01-1969 3 9 nr. 3 in de Single Top 100
First of May 1969 15-03-1969 2 8 nr. 1 in de Single Top 100
Tomorrow tomorrow 1969 21-06-1969 3 9 nr. 3 in de Single Top 100
Don't forget to remember 1969 30-08-1969 1(3wk) 13 nr. 1 in de Single Top 100
Let there be love 1970 07-03-1970 16 5 nr. 14 in de Single Top 100
I.O.I.O. 1970 04-04-1970 9 8 nr. 6 in de Single Top 100
Lonely days 1970 28-11-1970 3 10 nr. 3 in de Single Top 100
How can you mend a broken heart 1971 03-07-1971 16 6 nr. 11 in de Single Top 100 / Alarmschijf
When the swallows fly 1971 09-10-1971 20 3 nr. 18 in de Single Top 100
Don't wanna live inside myself 1971 27-11-1971 29 2
My World 1972 19-02-1972 8 9 nr. 9 in de Single Top 100
Israel 1972 20-05-1972 22 3 nr. 22 in de Single Top 100
Run to me 1972 19-08-1972 27 4 nr. 28 in de Single Top 100
Alive 1972 16-12-1972 15 5 nr. 17 in de Single Top 100
Saw a new morning 1973 28-04-1973 tip20 -
Wouldn't I be someone 1973 07-07-1973 tip19 -
Mr Natural 1974 20-04-1974 tip25 -
Jive talkin' 1975 02-08-1975 23 4 nr. 26 in de Single Top 100
Nights on Broadway 1975 22-11-1975 8 10 nr. 8 in de Single Top 100
Fanny (Be tender with my love) 1976 14-02-1976 tip7 -
You Should Be Dancing 1976 14-08-1976 17 6 nr. 15 in de Single Top 100
How deep is your love 1977 03-12-1977 15 10 nr. 8 in de Single Top 100
Stayin' alive 1978 11-02-1978 1(3wk) 16 nr. 3 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Night fever 1978 29-04-1978 3 13 nr. 3 in de Single Top 100
Too much heaven 1978 02-12-1978 14 9 nr. 11 in de Single Top 100
Tragedy 1979 24-02-1979 4 10 nr. 5 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Love you inside out 1979 05-05-1979 35 3 nr. 27 in de Single Top 100
Spirits (having flown) 1980 05-04-1980 35 3 nr. 36 in de Single Top 100
He's a Liar 1981 26-9-1981 12 7 nr. 17 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Living eyes 1981 14-11-1981 tip2 - nr. 41 in de Single Top 100
The woman in you 1983 11-06-1983 21 6 nr. 26 in de Single Top 100
Someone belonging to someone 1983 08-10-1983 tip17 - nr. 30 in de Single Top 100
You win again 1987 19-09-1987 5 13 nr. 6 in de Single Top 100
E.S.P. 1987 26-12-1987 32 3 nr. 26 in de Single Top 100
Angela 1988 - nr. 89 in de Single Top 100
Ordinary lives 1989 29-04-1989 23 6 nr. 27 in de Single Top 100
One 1989 17-06-1989 tip15 - nr. 46 in de Single Top 100
Secret love 1991 09-03-1991 14 7 nr. 13 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Paying the price of love 1993 28-08-1993 13 7 nr. 19 in de Single Top 100 / Alarmschijf
For whom the bell tolls 1994 29-01-1994 34 4 nr. 20 in de Single Top 100
Kiss of life 1994 26-03-1994 tip3 - nr. 43 in de Single Top 100
Alone 1997 05-04-1997 35 6 nr. 28 in de Single Top 100
Still waters (Run deep) 1997 - nr. 91 in de Single Top 100
Immortality 1998 20-06-1998 28 3 met Céline Dion / nr. 41 in de Single Top 100
This is where I came in 2001 17-03-2001 tip16 - nr. 56 in de Single Top 100
Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Massachusetts 19-09-1967 21-10-1967 1(5wk) 15 Nr. 1 in de Radio 2 Top 30
World 11-12-1967 30-12-1967 7(2wk) 9 Nr. 7 in de Radio 2 Top 30
Words 03-01-1968 09-03-1968 3 8 Nr. 3 in de Radio 2 Top 30
Jumbo 11-03-1968 11-05-1968 18 1 Nr. 18 in de Radio 2 Top 30
I've gotta get a message to you 07-09-1968 07-09-1968 6 7 Nr. 6 in de Radio 2 Top 30
I started a joke 21-12-1968 18-01-1969 19 1 Nr. 19 in de Radio 2 Top 30
First of May 14-02-1969 05-04-1969 7 4 Nr. 7 in de Radio 2 Top 30
Tomorrow tomorrow 01-06-1969 12-07-1969 8 5 Nr. 8 in de Radio 2 Top 30
Don't Forget to Remember 22-08-1969 13-09-1969 3(3wk) 10 Nr. 3 in de Radio 2 Top 30
I.O.I.O. 02-05-1970 02-05-1970 14(2wk) 6 Nr. 9 in de Radio 2 Top 30
Lonely Days 06-11-1970 05-12-1970 8 9 Nr. 7 in de Radio 2 Top 30
How can you mend a broken heart 01-06-1971 17-07-1971 21 5 Nr. 18 in de Radio 2 Top 30
My world 14-01-1972 18-03-1972 15 9 Nr. 11 in de Radio 2 Top 30
Jive talkin' 16-05-1975 09-08-1975 24 1 Nr. 24 in de Radio 2 Top 30
Nights on Broadway 19-09-1975 29-11-1975 15 9 Nr. 12 in de Radio 2 Top 30
Fanny (be tender with my love) 09-01-1976 03-04-1976 29 2 Nr. 18 in de Radio 2 Top 30
You should be dancing 21-06-1976 28-08-1976 20 5 Nr. 12 in de Radio 2 Top 30
How deep is your love ? 04-10-1977 17-12-1977 12(2wk) 11 Nr. 6 in de Radio 2 Top 30
Stayin' alive 13-12-1977 18-02-1978 2 14 Nr. 2 in de Radio 2 Top 30
Night Fever 07-02-1978 29-04-1978 3(6wk) 13 Nr. 2 in de Radio 2 Top 30
Too Much Heaven 17-11-1978 23-12-1978 8 12 Nr. 8 in de Radio 2 Top 30
Tragedy 09-02-1979 17-02-1979 3 11 Nr. 2 in de Radio 2 Top 30
Love you inside out 04-04-1979 19-05-1979 23 2 Nr. 22 in de Radio 2 Top 30
He's a liar 03-09-1981 03-10-1981 15 9 Nr. 10 in de Radio 2 Top 30
Living eyes 05-11-1981 02-01-1982 37 1 Nr. 30 in de Radio 2 Top 30
The woman in you 02-06-1983 25-06-1983 16 5 Nr. 17 in de Radio 2 Top 30
Someone belonging to someone 09-09-1983 15-10-1983 19 3 Nr. 23 in de Radio 2 Top 30
You Win Again 31-08-1987 26-09-1987 2 13 Nr. 3 in de Radio 2 Top 30
E.S.P. 30-11-1987 26-12-1987 13 4 Nr. 12 in de Radio 2 Top 30
Ordinary lives 09-03-1989 15-04-1989 22 6 Nr. 19 in de Radio 2 Top 30
One 14-06-1989 05-08-1989 38 1 Nr. 26 in de Radio 2 Top 30
Secret love 18-02-1991 23-03-1991 8 11 Nr. 5 in de Radio 2 Top 30
Paying the price of love 06-08-1993 04-09-1993 5 13 Nr. 5 in de Radio 2 Top 30
For whom the bell tolls 15-11-1993 11-12-1993 13 10 Nr. 10 in de Radio 2 Top 30
Alone 17-02-1997 22-03-1997 31 12
Immortality 05-06-1998 11-07-1998 48 2 met Céline Dion
This is where I came in 05-03-2001 17-03-2001 tip7 - Nr. 25 in de Radio 2 Top 30

Radio 2 Top 2000[bewerken | brontekst bewerken]

Nummer(s) met noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000 '99 '00 '01 '02 '03 '04 '05 '06 '07 '08 '09 '10 '11 '12 '13 '14 '15 '16 '17 '18 '19 '20 '21 '22 '23
Don't forget to remember - - 486 711 678 688 727 656 469 609 869 783 1013 1404 1428 1663 1829 1741 1700 - - - - - -
Holiday - 1261 1419 1755 1853 1905 - - 1909 - - - - - - - - - - - - - - - -
How can you mend a broken heart - - - - 895 1126 1056 1173 1039 1156 1265 1162 1506 - 1873 - - - - - - - - - -
How deep is your love 118 196 146 271 260 260 300 350 354 289 562 451 525 561 617 683 654 496 516 629 672 679 663 619 523
I started a joke 713 608 340 645 504 680 601 612 494 558 922 911 940 1066 1018 1051 1321 1136 1204 1636 1585 1570 1588 1549 1516
Immortality (met Céline Dion) - - - - - - 1266 1134 1149 1636 1496 1631 1560 1647 1969 - - - - - - - - - -
I've gotta get a message to you - - - 1434 1494 1445 1325 1450 1398 1455 1834 1726 1916 - - - - - - - - - - - -
Jive talkin' - - - - 1601 1645 1791 1941 1922 1792 - - - - - - - - - - - - - - -
Lonely days 797 729 561 814 544 956 872 1024 958 855 1488 1332 1613 1642 - - - - - - - - - - -
Massachusetts 214 233 171 295 227 253 259 287 230 243 425 349 468 802 870 785 1070 863 977 1195 1289 1154 1204 1223 1208
More than a woman - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1700 1426 993 1094 1000
My world - - - - 1878 1766 1695 - 1710 1970 - - - - - - - - - - - - - - -
New York mining disaster 1941 - 1115 552 1035 1167 1302 1279 1477 1320 1283 1703 1478 1730 - - - - - - - - - - - -
Night fever 461 353 241 539 740 618 880 861 799 718 1136 1150 1138 1011 1310 1619 1348 1108 1231 1287 1372 1398 1260 1276 1270
Nights on Broadway - 705 511 606 616 803 775 920 1026 807 1114 1134 1296 1099 1270 1355 1284 1146 1154 1544 1498 1623 1602 1435 1467
Spicks and specks 452 494 359 414 430 401 537 552 505 481 644 628 789 964 1209 1214 1240 966 1327 1414 1479 1547 1628 1597 1675
Spirits (having flown) - - - - - - - - - - 1923 - - - - - - - - - - - - - -
Stayin' Alive 108 153 101 255 284 277 409 434 503 357 489 407 455 633 533 579 525 399 388 481 522 480 470 474 495
To love somebody - - 609 1649 1247 1172 1109 1236 1151 1179 1537 1438 1720 1964 1863 1952 - 1936 1839 1891 1908 1606 1452 1544 1522
Too much heaven - 1152 - - 1627 1901 1977 1805 - 1973 - - - - - - - - - - - - - - -
Tragedy - - 291 745 892 815 924 937 964 864 1138 1101 1330 1388 1336 1441 1370 1253 1199 1392 1324 1168 1130 1106 1068
Words 282 215 184 339 279 300 358 356 295 298 388 362 481 763 712 792 882 717 762 1126 1139 1018 1054 1181 1116
World - 1158 946 1589 1488 1595 1829 1727 1955 1687 1979 1837 - - - - - - - - - - - - -
You Should Be Dancing 994 - 642 1187 1515 1647 1990 1848 1780 1676 - 1979 - - 1866 - - - - - - - - 1895 1810
You win again - 812 386 1282 781 887 915 1139 1001 940 1335 1432 1571 1602 1404 1577 1697 1534 1446 1899 1818 1717 1821 1633 1714

Dvd's[bewerken | brontekst bewerken]

Dvd's met hitnoteringen in de Nederlandse Music Top 30 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
One night only 2002 12-01-2002 3 66
Live by request 2002 09-02-2002 3 30
Bee Gees collector's edition 2009 28-02-2009 23 1
Australian tour 1989 2009 21-11-2009 7 20
One night only - Anniversary edition 2010 11-09-2010 18 5
One for all tour - Live in Australia 1989 2018 10-02-2018 1(2wk) 8
Zie de categorie Bee Gees van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.