Bronx Zoo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bronx Zoo
Ingang van de dierentuin
Ingang van de dierentuin
Geopend 8 november 1899
Locatie New York City,
Verenigde Staten
Oppervlakte 107 hectare
Coördinaten 40° 51′ NB, 73° 53′ WL
Lid van Association of Zoos and Aquariums
Website

De Bronx Zoo is een dierentuin gelegen in het Bronx Park in New York City. Het is de grootste stadsdierentuin in de Verenigde Staten en beslaat 107 hectare, de dierentuin ligt ten zuiden van de New York Botanical Garden. In 2006 huisvestte de dierentuin meer dan 4000 dieren, waarvan vele bedreigde diersoorten.

Geschiedenis van Bronx Zoo[bewerken]

Het land was van de Universiteit van Fordham toen de dierentuin en de New York Botanical Garden er zich op vestigde. Fordham verkocht het voor $1 aan de stad met als voorwaarde dat het lang zou gebruikt worden voor een dierentuin en tuin, dit was om een natuurlijke buffer te maken tussen de campus en de stedelijke expansie die naderde. In de jaren tachtig van de negentiende eeuw kwam de stad met een idee voor het land om er een park van te maken. In de jaren negentig charterde de stad de New York Zoological Society (later hernoemd naar de Wildlife Conservation Society) om een dierentuin op te richten.

De dierentuin opende voor het publiek op 8 november 1899, het park bevatte destijds 843 dieren. Heins & LaFarge ontwierp de originele gebouwen als deel van een serie Beaux-Arts paviljoens.

Externe link[bewerken]