Burgers' Desert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Burgers' Desert
Cactussen in Burgers' Desert
Geopend 1994
Oppervlakte 0,75 hectare
Thema Planten en dieren uit de Sonora woestijn
Constructie Overdekt, Kas
Klimaat Woestijn
Meer over Koninklijke Burgers' Zoo
Burgers' Safari (1968)
Burgers' Bush ecodisplay (1986)
Burgers' Mangrove ecodisplay (1992)
Burgers' Desert ecodisplay (1994)
Burgers' Ocean ecodisplay (2000)
Burgers' Rimba (2008)

Burgers' Desert is een eco-display in Burgers' Zoo, de dierentuin van Arnhem, Gelderland. In een overdekte ruimte van 7500 m2 is de Sonorawoestijn en Mojavewoestijn van Arizona, VS en het noorden van Mexico nagebootst. Bezoekers kunnen via vaste paden kennis maken met het leven in de woestijn. De Desert, geopend in 1994, is de tweede grote overdekte attractie van Burgers' Zoo en via een tunnel verbonden met Burgers' Bush.

Rotswoestijn[bewerken | brontekst bewerken]

Het eco-display is gebaseerd op de rotswoestijnen van Noord-Amerika. Namaak granietrotsen dragen aan deze ervaring bij. De temperatuur binnen in het complex is echter niet die direct van een woestijn verwacht wordt. In de woestijn is ook een kleine biotoop (oase) nagemaakt zoals die ook in de woestijn gevonden kan worden, deze functioneert als waterbron voor de loslopende vogels.

De Desert is via een nagebouwde mijn verbonden aan de Bush. In deze ondergrondse en dus donkere mijn is te zien hoe kristallen gevormd worden. Verder zijn er verschillende terrariums te vinden.

Constructie[bewerken | brontekst bewerken]

De daken van de Desert, Bush en Mangrove zijn gemaakt van luchtkussens. Deze kussens bestaan uit drie lagen Hostaflon ET gemaakt door het Duitse bedrijf Hoechst. Een soortgelijk product van een andere fabrikant is ook gebruikt in het Watercube Olympisch zwemstation in Peking. Voordelen van deze kussens is dat ze 95% lichtdoorlatend zijn (meer dan sommige glassoorten), zeer goed isolerend werken en een brandvertragende eigenschap hebben.

Dieren[bewerken | brontekst bewerken]

Te zien in de Desert zijn:

Panorama[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Burgers Zoo (Desert) van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.