Captain Toad: Treasure Tracker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Captain Toad: Treasure Tracker
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar(s) Nintendo EAD
1-UP Studio
Uitgever(s) Nintendo
Muziek Mahito Yokota
Naoto Kubo
Datum van uitgave Vlag van Japan 13 november 2014
Vlag van Verenigde Staten 5 december 2014
Vlag van Europa 2 januari 2015
Genre(s) Puzzelspel
Spelmodus Singleplayer
Engine Unity
Platform(s) Wii U
Media Wii U Optical disc
Aantal verkocht > 1 miljoen
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Captain Toad: Treasure Tracker is een actie-puzzelspel ontwikkeld door Nintendo EAD en werd uitgebracht voor de Wii U. Het spel bouwt verder op de avonturen van het Captain Toad-minispel binnen Super Mario 3D World, waar het spelmodel voor het eerst werd geïntroduceerd.

Op 8 maart 2018 is in een Nintendo Direct bekend geworden dat er een port wordt gemaakt voor de Nintendo 3DS en Nintendo Switch.

Spel[bewerken]

In het spel bestuurt de speler Captain Toad of Toadette. Captain Toad draagt een zandkleurige outfit met rode sjaal, en een lamp op zijn voorhoofd. Het doel van het spel is om veilig door diverse obstakels in het veld te bewegen om de gouden ster aan het eind van het veld te bereiken.

De speler kan de camera besturen om een beeld te krijgen vanuit elke hoek. Hiermee kunnen verborgen ruimtes zichtbaar worden gemaakt. Captain Toad kan slechts éénmaal worden geraakt, maar door het verzamelen van paddenstoelen wordt zijn gezondheid weer hersteld. Zoals in Super Mario 3D World kan Captain Toad lopen en rennen, maar niet springen vanwege zijn zware rugzak. Verder kan Toad planten uit de grond trekken, en een pikhouweel gebruiken voor stenen.

Het spel maakt gebruik van de Wii U GamePad besturingsmogelijkheden, en de amiibo-figuren voor kleine extra's in het spel.

Bundel[bewerken]

Speciale edities van het spel zijn gebundeld met een Toad amiibo.[1]

Ontvangst[bewerken]

Captain Toad: Treasure Tracker ontving positieve recensies. Het kreeg een score van 81,01% op GameRankings gebaseerd op 54 recensies, en 81/100 op Metacritic gebaseerd op 75 recensies.

Beoordeling
Publicatie Score
GameRankings 81,01%
Metacritic 81/100
GameTrailers 9/10
IGN 8.2/10

Verkoop[bewerken]

Van het spel zijn wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.[2]

Externe links[bewerken]