Chicago P.D. (seizoen 4)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Chicago P.D. (seizoen 4)
Televisieprogramma Chicago P.D.
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten
Zender(s) Vlag van Nederland Fox
Start 21 september 2016
Einde 17 mei 2017
Aantal afleveringen 23
Seizoenchronologie
← Vorige
Volgende →
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Dit artikel vat het vierde seizoen van Chicago P.D. samen. Dit seizoen liep van 21 september 2016 tot en met 17 mei 2017 en bevat drieëntwintig afleveringen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Hoofdrollen[bewerken | brontekst bewerken]

Terugkerende rollen[bewerken | brontekst bewerken]

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.
Nr. Aflevering Titel Regisseur Schrijver(s) Selectie gastrollen Uitzenddatum Vlag van Verenigde Staten
62 1
The Silos
Mark Tinker Matt Olmstead James Andrew O'Connor - Ted Berner
Marilyn Bass - Ally Berner
Stephanie Kurtzuba - rechercheur Ricci
Caroline Neff - Olive Morgan Voight
21 september 2016
Voight worstelt met zijn emoties na de dood van zijn zoon Justin, Lindsay probeert de waarheid over de gebeurtenissen van zijn dood voor zich te houden. Ondertussen voert de afdeling interne zaken een onderzoek uit naar deze gebeurtenissen. Het team voert een onderzoek uit naar een gifzaak, later blijkt het een moordzaak te zijn. Burgess maakt kennis met haar nieuwe werkpartner, agente Julie Tay.
63 2
Made a Wrong Turn
Fred Berner Craig Gore
Tim Walsh
Sam Straley - Nathan Ward
Amanda Raudabaugh - Sarah Murphy
Norm Boucher - Ron Murphy
Michael B. Woods - Bobby Trent
LaNisa Renee Frederick - Bebe Willis
28 september 2016
Op de heetste dag van het jaar wordt er een vrouw vermist in een beruchte Afro-Amerikaanse wijk, het team gaat op onderzoek uit. Ondertussen wordt Platt geconfronteerd met commandant Fogel, die wil Tay straffen voor haar afwijzing op zijn advances. Mouse maakt bekend dat hij overweegt om terug te keren naar het leger.
64 3
All Cylinders Firing
Nick Gomez Mike Weiss Chelcie Ross - Robert Platt
Matt DeCaro - agent Delaney
Yuri Sardarov - brandweerman Brian Zvonecek
5 oktober 2016
Platt wordt, terwijl zij naar haar auto loopt, gewelddadig overvallen, het team gaat snel op jacht naar de dader. Tijdens het onderzoek ontdekken zij het doodgeslagen lichaam van haar vader, zij vermoeden dat zijn veel jongere vriendin hier een rol in speelt. Ondertussen lukt het Platt, door een fout van Burgess, te ontsnappen uit het ziekenhuis om wraak te zoeken voor haar vader.
65 4
Big Friends, Big Enemies
Rohn Schmidt Gwen Sigan Landree Fleming - Jenny Barcles
Saul Huezo - Luis Garza
Al'Jaleel McGhee - Bird
Messiah Equiano - Mark 'Markey' Caines
12 oktober 2016
Na een schietpartij uit een rijdende auto wordt een lokale rapper dood gevonden, het team gaat snel op onderzoek uit. Voight denkt eerst dat een terroristengroep hiervoor verantwoordelijk is. Na een tweede schietpartij vermoedt het team dat er een bendeoorlog gaande is. Ondertussen ziet Burgess de jongere broer van Atwater terwijl zij een groep verdachten observeert.
66 5
A War Zone
Eriq La Salle Tiller Russell Brendan Dooling - Scott 'Scoot' Fitzgerald
Marcus Giamatti - Gerry
Abraham Lim - Tony Chin
26 oktober 2016
Wanneer een lichaam wordt gevonden met een tas vol fentanyl, een medicijn dat wordt gelinkt aan een reeks drugsoverdosissen in Chicago, gaat het team op onderzoek uit. Ondertussen vertelt Platt aan Tay dat zij teruggeplaatst is naar haar eerdere functie. Mouse veroorzaakt een spanning in het team, wanneer hij doorgaat met het laten verdwijnen van zijn eerdere veroordeling zodat zij terug kan naar het leger.
67 6
Some Friend
Mark Tinker Timothy J. Sexton Billy Burke - Jake McCoy
Matt McTighe - Freddy Mays
9 november 2016
Wanneer Burgess en haar nieuwe partner Sorenson reageren op een melding van geluidsoverlast, vinden zij daar het lichaam van een dood meisje. Het team neemt het onderzoek over, en ontdekken dat de woning behoort aan de bekende lokale basketbalspeler Jake McCoy en oude vriend van Olinsky. Ondertussen krijgt Lindsay mysterieuze boodschappen met madeliefjes, en Halstead ontdekt dat deze van een bloemist komen kortbij een gevangenis in het noorden van Kansas. Lindsay vertelt dan dat haar vader in deze gevangenis zijn straf uitzat.
68 7
300,000 Likes
Charlotte Brandström Jamie Pachino Monica Raymund - Gabriela Dawson
Gus Halper - Oliver Tuxhorn
Paul Anthony Stewart - Dominick Cooke
16 november 2016
Wanneer de hoofdgetuige van een lopende verkrachtingszaak wordt vermoord, gaat het team op onderzoek uit. Ondertussen houden Burgess en Sorenson een onevenwichtige chauffeur aan die een rok, jarretels en een kuisheidsgordel draagt. Dit wordt gefilmd door hun bodycams en Sorenson zet deze beelden op Facebook. Dawson krijgt een baan als hoofdonderzoeker aangeboden door het advocatenkantoor van Peter Stone.
69 8
A Shot Heard Around the World
Terry Miller Matt Olmstead
Gwen Sigan
Eamonn Walker - Wallace Boden
David Eigenberg - Christopher Herrmann
Dave Thomas Brown - Carl Dougherty
16 november 2016
Het team gaat op jacht naar een professionele sluipschutter die al twee politieagenten heeft gedood. Ondertussen heeft Dawson het baanaanbod geaccepteerd, en krijgt nu te maken met de consequenties na het vertellen aan het team. Tijdens het afscheidsfeestje van Dawson vertelt Voight aan Burgess dat hij haar graag bij het team wil hebben. Lindsay krijgt van haar moeder te horen dat haar biologische vader in de stad is, en haar graag wil ontmoeten.
70 9
Don't Bury This Case
Cherie Nowlan Craig Gore
Tim Walsh
Taylor Kinney - Kelly Severide
Mike Schminke - Greene
Greg Tarzan Davis - Reece
Timothy V. Murphy -
3 januari 2017
Deze aflevering is een cross-over met Chicago Fire.

Luitenant Severide wordt beschuldigd van een aanrijding waarna hij is weggereden. Later wordt de aanklacht echter nog zwaarder als een jong kind hierdoor aan zijn verwondingen overlijdt. Lindsay en Voight vermoeden dat Severide in de val wordt gelokt, en vriendschappen en relaties komen dan onder druk te staan tijdens hun onderzoek. Ondertussen begint Burgess met haar eerste dag bij het team, en komt dan meteen in aanvaring met Olinsky. Lindsay besluit haar biologische vader te gaan ontmoeten.

71 10
Don't Read the News
Nick Gomez Mike Weiss Tony Crane - Jimmy Sanguinetti
Jossie Thacker - Deanna Lewis
Chris McKinney - Franklin Barnes
4 januari 2017
Wanneer een jonge vrouw wordt vermoord gaat het team op onderzoek uit, en ontdekt dan dat deze moord waarschijnlijk een connectie heeft met een seriemoordenaar die al 10 vrouwen heeft vermoord. Ondertussen gaat Ruzek op een undercoveroperatie, en Voight stelt Kenny Rixton als zijn tijdelijke vervanger aan. Lindsay ontmoet eindelijk haar biologische vader.
72 11
You Wish
Mark Tinker Tiller Russell Tony Crane - Jimmy Sanguinetti
Esau Pritchett - David Lowdell
Jamila Velazquez - Emily Vega
Jack Schumacher - James Moony
11 januari 2017
Wanneer een seksmisdadiger bruut wordt vermoord gaat het team op onderzoek uit. Het onderzoek naar het verleden van het slachtoffer brengt het team in conflict met een speciale politie-eenheid, een privé eenheid dat privé eigendommen beschermt met eigen regels. Ondertussen voert Halstead, zonder medeweten van Lindsay, een DNA-test uit wat uitwijst dat Jimmy niet de biologische vader is van Lindsay.
73 12
Sanctuary
John Hyams Timothy J. Sexton Zach Grenier - priester Bill McSorley
Dan Donohue - Russell Tillman
Kyle Hatley - Travis James
David Eigenberg - Christopher Herrmann
Torrey DeVitto - dr. Natalie Manning
18 januari 2017
Het team komt in een gecompliceerde situatie terecht, nadat een verdachte van de moord op een jogger bescherming zoekt in een kerk en de priester weigert de politie toegang tot de kerk. Rixton gaat achter de rug van Voight om hulp zoeken bij een bendelid die in verbinding staat met deze zaak, en wanneer Voight dit ontdekt is hij hier niet blij mee en geeft hem zijn laatste waarschuwing. Ondertussen treedt Atwater voor het eerst op als komiek bij café Molly's.
74 13
I Remember Her Now
David Rodriguez Gwen Sigan Danika Yarosh - Ellie
Meg DeLacy - Tonya Whitley
Ben Hopkins - Vince
Charles Andrew Gardner - Michael
Patrick Lane - Andrew Page
8 februari 2017
Wanneer een vijftienjarig meisje in een verlaten gebouw vermoord wordt gevonden, gaat het team op onderzoek uit. Het blijkt dat het slachtoffer deel nam aan een programma voor meisjes met problemen, en nu moet Halstead undercover gaan om zo te ontdekken of de moordenaar hiervandaan komt. Ondertussen krijgt Platt te horen dat zij in het verleden in contact was gekomen met het slachtoffer, en tot haar spijt kan zij hier niets meer van herinneren. Uit schaamte en respect wil zijn haar laatste wensen voor een begrafenis inwilligen.
75 14
Seven Indictments
Mark Tinker Jamie Pachino Krista Braun - Jane Framingham
Izzy Diaz - Marvin
Stephanie Branco - Roxanne Cabrera
Patrick Mulvey - agent Bell
Yaya DaCosta - April Sexton
15 februari 2017
Wanneer een onherkenbaar lichaam wordt gevonden na een woningbrand, gaat het team op onderzoek uit. Zij kunnen echter geen getuigen vinden, en hebben het dan moeilijk met het vinden van de dader. Ondertussen raken de gemoederen verhit als Lindsay en Halstead ontdekken dat de oude afdeling van Rixton onder verdenking staat en verdenken Rixton ervan hen te zullen verraden. Platt wordt gestoken door een naald als zij een dakloze man wil helpen, en Ruzek keert terug bij het team na zijn undercoveroperatie.
76 15
Favor, Affection, Malice or Ill-Will
Holly Dale Craig Gore
Tim Walsh
Bruce Altman - Howard Clarke
Tom Pelphrey - Thomas Cade
Saul Stein - Arnold Chiliwech
Alina Jenine Taber - Lexi Olinsky
Yuri Sardarov - Brian Zvonecek
22 februari 2017
Een treurende vader wil wraak voor zijn vermoorde dochter en is op zoek naar een huurmoordenaar, Lindsay hoort hiervan en wil dat Olinsky undercover gaat als huurmoordenaar om zo de vader te stoppen. Ondertussen is Ruzek terug bij het team, en is verrast als hij ontdekt dat Voight hem terugzet als politieagent. Later krijgt hij van Rixton zijn baan bij het team aangeboden, dit omdat hij een andere baan heeft aangenomen bij de drugsafdeling.
77 16
Emotional Proximity
Reza Tabrizi Matt Olmstead Taylor Kinney - Kelly Severide
Kara Killmer - Sylvie Brett
Eamonn Walker - Wallace Boden
Torrey DeVitto - Natalie Manning
Philip Winchester - Peter Stone
Alina Jenine Taber - Lexi Olinsky
1 maart 2017
Deze aflevering is een cross-over met Chicago Fire en Chicago Justice.

Na de brand in het warenhuis waar Lexi, de dochter van Olinsky, zwaar gewond raakte gaat het team op onderzoek uit. In een uitputtend onderzoek proberen zij uit te vinden wie verantwoordelijk is voor de brand. Nadat Lexi overlijdt aan haar verwondingen is Olinsky ontroostbaar, en is vastbesloten de dader te vinden. Tijdens een wake voor de slachtoffers van de brand ziet Lindsay de dader onder de aanwezige, en kan hem arresteren. Het team draagt de dader over aan Dawson en Stone van het openbaar ministerie.

78 17
Remember The Devil
Rohn Schmidt Mike Weiss Laura Wiggins - Juliana Parks
Marceline Hugot - Geraldine Crane
Stephanie Fantauzzi - Abby McSweeney
Marcus Choi - Daniel Jung
Rachel DiPillo - dr. Sarah Reese
22 maart 2017
Wanneer een vrouw tegen haar wil werd vastgehouden in een container gaat het team op onderzoek uit, zij ontdekken al snel dat de vrouw niet wil meewerken. Na het verschijnen van een video realiseert het team dat er een tweede gijzeling plaatsvindt, en zij moeten nu een race aangaan met de tijd om haar te vinden. Ondertussen verschijnt een ex-vriendin van Halstead ten tonele in Chicago, en vertelt hem dat zij nog steeds getrouwd zijn. Olinsky begint weer met zijn werkzaamheden na de dood van zijn dochter.
79 18
Little Bit of Light
Lin Oeding Gwen Sigan Patrick Page - Calvin Huntley
Kim Shaw - Sarah Jaines-Huntley
Jules Willcox - Nicole Silver
Aimee Laurence - Zoey Silver
Michael B. Woods - Bobby Trent
29 maart 2017
Het team onderzoekt de moord op de Night Crawler, een freelance videomaker die misdaden filmde. Nadat Olinsky en Ruzek verstopte filmmateriaal vinden, ontdekt het team al snel dat het slachtoffer een rijke familie afperste met een belastende video opname. Ondertussen is de zus van Burgess in Chicago, en zij maakt al meteen ruzie met Ruzek. Zij verkondigt ook aan Burgess dat zij bezig is om te scheiden van haar man.
80 19
Last Minute Resistance
John Hyams Timothy J. Sexton Jules Willcox - Nicole Silver
Aimee Laurence Zoey Silver
Tyler Ritter - Rex Goldwin
Ned Bellamy - Arlen Pfister
Thomas E. Sullivan - Keith Tasker
5 april 2017
Na een nachtje stappen wordt Nicole, zus van Burgess, gedrogeerd en seksueel aangevallen. Het team gaat op onderzoek om de dader te vinden van deze aanval, en ontdekt dan dat een vriendin van Nicole wordt vermist. Later vinden zij de vriendin dood, en ontdekken dat zij samen met Nicole wilde ontsnappen aan hun aanvaller. Lindsay en Burgess gaan samen undercover om zo de dader te vinden. Wanneer een verdachte Burgess probeert te verkrachten valt het team binnen en kunnen hem arresteren. Nadat de dader is gearresteerd verlaat Burgess tijdelijk het team om voor haar zus te gaan zorgen.
81 20
Grasping for Salvation
David Rodriguez Tiller Russell Brian Keane - Raymond McKinnon
Lizze Broadway - JoJo McKinnon
Dana Ashbrook - Mark Scalise
Bowman Wright - Terrance Valentine
Jasmine Carmichael - Sharice Valentine
26 april 2017
Wanneer een tiener wordt doodgeschoten begint het team een onderzoek, en al snel ontdekken zij dat het gebruikte wapen hetzelfde is als in een zaak van zeventienjaar geleden van Voight. De vader van het slachtoffer, een belangrijke advocaat, probeert het onderzoek bij Voight weg te halen. Dit zorgt ervoor dat Voight de zaak van zeventienjaar geleden weer opnieuw gaat onderzoeken, en zorgt voor wantrouwen naar zijn toenmalige partner. Als het team en Voight dicht bij de waarheid komen sleept zijn toenmalige partner hem voor een hoorzitting voor het niet opvolgen van directe bevelen.
82 21
Fagin
Fred Berner Craig Gore
Tim Walsh
Tracy Spiridakos - rechercheur Hailey Upton
Christopher B. Duncan - Lavar Spann
Terrell Ransom jr. - Corey Jenkins
Monica Raymund - Gabriela Dawson
3 mei 2017
Lindsay en Halstead worden opgeroepen naar een ingang zijnde bankoverval. Het team opent dan het onderzoek naar de bankoverval. Rechercheur Hailey Upton van de afdeling overval-moord probeert de zaak over te nemen, maar directeur Lugo belooft Voight dat hij de zaak krijgt. Tijdens het onderzoek raakt Lindsay betrokken in een ander overval, en na een snelle beslissing schiet zij een van de overvallers neer. Het blijkt dat het slachtoffer lid was van een tienerbende, wat geleid wordt door een ex-bankovervaller.
83 22
Army of One
John Whitesell Tiller Russell
Timothy J. Sexton
Tracy Spiridakos - Hailey Upton
Nora Dunn - dr. Richardson
David Aaron Baker - Jeremy Pettigrew
Lucas Kerr - Craig Gorman
10 mei 2017
Het team onderzoekt de moord op een man dat live werd gestreamd werd op Facebook. Tijdens het onderzoek ontdekt het team dat het slachtoffer beschuldigd werd van verkrachting. Wanneer een tweede man, dat veroordeeld was, voor pedofilie ook vermoord wordt gaat Olinsky undercover om zo de dader te ontmaskeren. Nadat de dader gearresteerd wordt, en in hechtenis is genomen valt Lindsay hem aan.
84 23
Fork in the Road
Mark Tinker Mike Weiss Chandra West - Jennifer Spencer
Tracy Spiridakos - Hailey Upton
Kathy Scambiatterra - medisch onderzoeker
Carmen Bertucci - Carmine Lupino
17 mei 2017
Tijdens het proces van interne zaken tegen Lindsay, ontvangt zij een verontrustend telefoontje van haar moeder die haar vriend neergeschoten heeft gevonden. Het team onderzoekt deze zaak en ontdekken al snel dat deze zaak in verbinding staat met highschoolstudenten, die een overdosis hadden genomen. Hierna vermoeden zij al snel dat de moeder van Lindsay meer betrokken is in deze zaak dan dat zij doet geloven. Ondertussen geeft Lugo Voight een ultimatum wat betreft Lindsay, wat hem meteen doet besluiten om een deal te maken met de FBI. Halstead wil Lindsay een aanzoek doen om te trouwen, maar voordat hij dit kan doen accepteert zij en baan bij de FBI in New York.