Chris van Dam

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Chris van Dam
Chris van Dam (2017).
Chris van Dam (2017).
Algemene informatie
Volledige naam Christiaan Jan Lodewijk van Dam
Geboren 9 juli 1963
Geboorteplaats Wilp
Functie Lid Tweede Kamer
Sinds 23 maart 2017
Partij CDA
Titulatuur mr.
Politieke functies
2017-heden Lid Tweede Kamer
Parlement.com (biografische informatie)
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Christiaan Jan Lodewijk (Chris) van Dam (Wilp, 9 juli 1963) is een Nederlands politicus. Namens het Christen-Democratisch Appèl (CDA) is hij sinds 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Daarvoor was hij 12 jaar werkzaam bij Politie Haaglanden en is hij 19 jaar officier van justitie en plaatsvervangend hoofdofficier geweest bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam en Den Haag. Van Dam is opgeleid tot meester in de rechten.

Naast zijn werk is Van Dam maatschappelijk betrokken geweest, bijvoorbeeld in het bestuur van zijn kerk, als voorzitter van een van de grootste wijkverenigingen in Den Haag en als voorzitter van een Exodushuis.

Van Dam is woordvoerder op de volgende terreinen: Politie, Openbaar Ministerie, Rechtspraak, de juridische beroepen (incl. rechtsbijstand), grensbewaking, rampenbestrijding, grote stedenbeleid. Zijn maidenspeech op 6 april 2017 was bij een debat over discriminatie en racisme. Op 13 november 2017 nam Van Dam het woordvoerderschap over het neerstorten van vlucht MH17 over van zijn fractiegenoot Pieter Omtzigt.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]