De Nancy Harts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Nancy Harts
Volgnummer 47
Scenario Raoul Cauvin
Tekeningen Willy Lambil
Type softcover
hardcover
Pagina's 48
Eerste druk 2004
ISBN 90-314-2580-X
Albums van De Blauwbloezen
Portaal  Portaalicoon   Strip

De Nancy Harts (Frans: Les Nancy Hart) is het 47ste album uit de stripreeks De Blauwbloezen. Het werd getekend door Willy Lambil en het scenario werd geschreven door Raoul Cauvin. Het album werd uitgegeven in 2004.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Na een bijzonder bloedige strijd bij Fort Tyler, in Georgië zijn sergeant Chesterfield en korporaal Blutch de enige overlevenden van de tweeëntwintigste Cavalerie. Zij worden tijdelijk toegewezen onder het bevel van kolonel Oscar Lagrange, tot Kapitein Stark beter is. Lagrange wil Generaal Lee verslaan, die onverklaarbaar is verdwenen. De Lagrange's gezelschap stopt bij een dorp dat verlaten lijkt en het heet Lagrange. Midden in vijandelijk grondgebied, wil de verstandig kolonel wil geen risico's te nemen en slaat uit angst dat er binnen de vesting vijandelijke soldaten zijn een kampop . Het was genoeg om Blutch Chesterfield toe te staan ​​en hun eeuwige ruzies opnieuw te starten, en provoceren hiermee de toorn van de kolonel, die opdracht gaf de volgende ochtend te gaan kijken of Lagrange is verlaten.

Een sinister hek staat voor de twee rijders, maar ze beseffen al snel dat Lagrange bezet is. Na wat omzwervingen krijgen Chesterfield en Blutch zekerheid dat het dorp wordt bestuurd door Zuid-vrouwen, die beweren dat ze hun eigendommen gaan verdedigen tegen de Yankee indringers. Deze vrouwen zijn de Nancy Harts , en ze hebben niet de intentie zich over te geven. De Blauwboezen worden geconfronteerd met nogal een moreel probleem. Overtuigd van hun superioriteit van mannen over de vrouwen in Lagrange, begonnen de ruwe Nancy Harts bang te maken. Uiteindelijk komt er een verdrag: de Noordelijke troepen mogen door de stad heen en laten hem voor de rest met rust. Als de Noordelijken weg zijn blijkt dat Generaal Lee zich in het dorp verstopt had. Maar de Noordelijke zelf staan voor een raadsel.

Personages in het verhaal[bewerken]

Externe link[bewerken]

Auteurs:Louis Salvérius · Raoul Cauvin · Willy Lambil
Personages:Blutch · Cornelius Chesterfield · Kapitein Stark · Generaal Alexander · Kakkerlak · Generaal Grant · Kolonel Appeltown · Mathilde Appeltown · Luitenant George Appeltown · Kapitein Stephen Stilman
Albums:Wagen in 't Westen (1) · Van Noord naar Zuid (2) · Voor vijftienhonderd dollar extra (3) · Outlaw (4) · De deserteurs (5) · De nor in Robertsonville (6) · De blauwe groentjes (7) · De hoogvliegers van de cavalerie (8) · De grote patrouille (9) · Blauw en uniformen (10) · Blauwen in zwart-wit (11) · Blauwbloezen Pakken Kozakken (12) · De blauwen in de puree (13) · De melkmuil (14) · Rumberley (15) · Bronco Benny (16) · El Padre (17) · Hoe het begon (18) · The David (19) · Black face (20) · De 5 schoeljes (21) · Blauwen en vrouwen (22) · De neven van de overkant (23) · Baby Blue (24) · Blauwen en bulten (25) · Canadees goud (26) · Bull Run (27) · The show must go on! (28) · Buiten westen (29) · De roos van Bantry (30)· Drummer boy (31) · Te gek om los te lopen (32) · Grumbler en zonen (33) · De groene jaren (34) · Kapitein Nepel (35) · Quantrill (36) · Duel in het Kanaal (37) · De onderduikers (38) · Puppet blues (39) · De stromannen (40) · De blauwen nemen de benen (41) · Blutch, zweet en tranen (42) · De blauwblues (43)· Het oor van Lincoln (44) · Oproer in New York (45) · Requiem voor een blauwbloes (46) · De Nancy Harts (47) · Arabesk (48) · Een huwelijk in Fort Bow (49) · De klopjacht (50) · Een steekje los bij Stark (51) · De blauwen in de mist (52) · Blauw bloed bij de Blauwen (53) · Miss Walker (54) · Mijn broer de indiaan (55) · Tand om tand (56) · Colorado story (57) · Groene vingers (58) · De vier evangelisten (59)