Foxtrot (album)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Foxtrot
album van Genesis
Uitgebracht 6 oktober 1972
Opgenomen augustus 1972
Genre progressieve rock
Duur 51:08
Label(s) Charisma/Virgin (VK)
Atlantic (VS)
Producent(en) David Hitchcock
Chronologie
1971
Nursery Cryme
  1972
Foxtrot
  1973
Genesis Live
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Foxtrot is het vierde studioalbum van de Engelse progressieve rockband Genesis. Het werd uitgebracht in 1972.

Tijdens de periode dat het album uitkwam, kende de groep steeds meer succes. Het album haalde de twaalfde plaats in de hitlijsten in het Verenigd Koninkrijk. In de Verenigde Staten scoorde het album echter minder, hoewel hun landgenoten van Yes, Emerson, Lake & Palmer en Jethro Tull daar wel succes kenden in het genre.

De nummers "Watcher of the Skies" en "Supper's Ready" werden populaire nummers bij de fans, en werden live vaak opgevoerd. Het nummer "Supper's Ready" is een 23 minuten durend samengesteld nummer, dat samen met het 1 minuut en 41 seconden durende Horizons de volledige zijde van de elpee besloeg. Ook live werd het episch nummer, dat op een climax eindigt, vaak integraal gebracht. Het nummer "Can-Utility And The Coastliners" was gebaseerd op de legende van Knoet de Grote, in het Engels Canute.

Bezetting[bewerken]

Tracks[bewerken]

Foxtrot
Nr. Titel Duur
1. Watcher Of The Skies   7:19
2. Time Table   4:40
3. Get 'Em Out By Friday   8:35
4. Can-Utility And The Coastliners   5:43
5. Horizons   1:38
6. Supper's Ready (·Lover's Leap ·The Guaranteed Eternal Sanctuary Man ·Ikhnaton and Itsacon and Their Band of Merry Men ·How Dare I Be So Beautiful? ·Willow Farm ·Apocalypse in 9/8 (featuring the delicious talents of Gabble Ratchet) ·As Sure as Eggs is Eggs (Aching Men's Feet)) 22:58

Externe links[bewerken]