Future Tense

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Future Tense
Aflevering van Star Trek: Enterprise
Seizoen 2
Aflevering 16
Schrijver(s) Mike Sussman en Phyllis Strong
Regisseur James Whitmore junior
Eerste uitzending 19 februari 2003
Stardate 2152
Afleveringchronologie
Vorige Volgende
Cease Fire Canamar
Lijst van afleveringen van Star Trek: Enterprise

Future Tense is de zestiende aflevering van het tweede seizoen van de Amerikaanse sciencefictiontelevisieserie Star Trek: Enterprise. Het is de 40e aflevering van de serie, voor het eerst uitgezonden in 2003. In deze aflevering blijkt dat de Enterprise met de vondst van een ruimteschip de aandacht van de Suliban en de Tholians hebben gekregen.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De bemanning van de USS Enterprise NX-01 vindt een vreemd ruimteschip midden in de ruimte. Na het schip binnengehaald te hebben in de lanceerbasis, wordt het onderzocht. Uit dat onderzoek blijkt haast onomstotelijk dat het schip uit de toekomst komt, omdat het van binnen groter is dan van buiten (een techniek die in de 22e eeuw niet bestaat en de piloot van een het menselijk ras is, maar onder andere Vulcaanse en Rigeliaanse genen heeft. Even later eist de bemanning van een Silibaans schip dat de Enterprise het schip aan hen geeft.

Kapitein Jonathan Archer is echter niet van plan om gehoor te geven aan die eisen. Hij raakt in gevecht met het Sulibaanse schip, waarna hij zich afvraagt waarom zij zoveel interesse in het schip hebben. Daarom gaan hij en T'Pol naar de hut van bemanningslid Daniels, in de hoop op antwoorden. Daniels, een agent in de Temporale Koude Oorlog, heeft een database van toekomstige scheepsmodellen achtergelaten op de Enterprise. In die database vinden ze het model schip dat ze hebben gevonden en het blijkt uit de 31e eeuw te komen. Ze hebben echter niet veel tijd om gechoqueerd te zijn, omdat ditmaal de Tholians eisen dat ze het schip uit handen geven. Opnieuw weigert Archer dit te doen.

Ondertussen proberen Malcolm Reed en Trip Tucker een apparaat uit het schip aan de praat te krijgen, waarvan ze denken dat het de zwarte doos is. Als ze het aan hebben gezet, blijkt echter dat ze in een tijdlus terechtkomen, waarin telkens een bepaalde handeling opnieuw plaatsvindt. Om te voorkomen dat dit vaker gebeurt, wordt de lanceerhaven afgesloten. Ondertussen keren de Suliban met meerdere schepen terug. De Enterprise had afgesproken dat ze een rendez-vous met een Vulcaans schip zouden maken uit veiligheidsoverwegingen, daar dat schip beter bewapend is tegen hun vijanden. Om die reden beveelt Archer dat de Enterprise zo snel mogelijk naar de afgesproken coördinaten vaart, zodat ze zich beter kunnen verdedigen. Als ze daar aankomen, blijkt echter dat het schip volledig is uitgeschakeld door de Tholians, die blijkbaar ook met meerdere schepen op de Enteprise af waren gegaan. Even later beginnen de Tholians en de Suliban op elkaar te schieten, terwijl de Enterprise machteloos in het midden rondvaart.

Uiteindelijk slaagt de bemanning erin te overleven door via het mysterieuze apparaat een noodsignaal uit te zenden, waarna zowel het schip als de piloot verdwijnen en ook de aandacht van hun vijanden.

Achtergrondinformatie[bewerken]

  • Dit is de eerste Star Trekaflevering in meer dan 35 jaar waarin Tholians gezien worden. De laatste aflevering voor Future Tense is de aflevering The Tholian Web uit Star Trek: The Original Series.

Acteurs[bewerken]

Hoofdrollen[bewerken]

Gastrollen[bewerken]

Bijrollen[bewerken]

Bijrollen met vermelding in de aftiteling[bewerken]

Er zijn in deze aflevering geen bijrollen met een vermelding in de aftiteling.

Bijrollen zonder vermelding in de aftiteling[bewerken]

  • Jef Ayres als bemanningslid Haynem
  • Mark Correy als bemanningslid Alex
  • Daphney Dameraux als bemanningslid van de Enterprise
  • Scott Hill als vaandrig Hutchison
  • Aldric Horton als bemanningslid van de Enterprise
  • Roy Joaquin als bemanningslid van de Enterprise
  • Todd Wieland als bemanningslid van de Enterprise

Stuntdubbelganger[bewerken]

  • Shawn Crowder als stuntdubbelganger voor Connor Trinneer

Externe links en referenties[bewerken]